Βαρκελώνη Καιρός τον Οκτώβριο

Τι να περιμένετε όταν επισκέπτεστε την Ισπανία τον Οκτώβριο

Ο μετεωρολόγος συχνά το κάνει λάθος, ακόμα και όταν προβλέπει την ηλιοφάνεια για το αύριο , έτσι πώς μπορείτε να προβλέψετε με ακρίβεια τι θα είναι ο καιρός από μερικούς μήνες; Αυτή είναι η προσπάθειά μου να σας βοηθήσω να προετοιμαστείτε για τον καιρό στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης:

Ποιος είναι ο καιρός για την προετοιμασία για την επίσκεψη στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο

Οι μέσοι όροι είναι χρήσιμοι για την πρόβλεψη του καιρού, αλλά ο καιρός σπάνια είναι πραγματικά μέτριος.

Ζεστό ένα χρόνο, δροσερό το επόμενο ... οι μέσοι όροι δεν μπορούν να σου πουν τίποτα για αυτό. Επίσης, ο Οκτώβριος σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης είναι πολύ πιο δροσερό μέχρι το τέλος του μήνα από ό, τι στην αρχή, ένα άλλο πράγμα που κατά μέσο όρο κρύβεται.

Αυτή είναι η προσπάθειά μου να σας βοηθήσω να πάρετε μια αίσθηση του καιρού τον Οκτώβριο στην Ισπανία, συγκρίνοντας τον πραγματικό καιρό σε συγκεκριμένες ημέρες τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης: Καιρός στην Ισπανία τον Οκτώβριο

Βαρκελώνη στις αρχές Οκτωβρίου: Μέσες θερμοκρασίες και ο καιρός των τελευταίων χρόνων

Στις αρχές Οκτωβρίου, τα τελευταία χρόνια ήταν θερμότερο από τον μέσο όρο στη Βαρκελώνη, που κυμαίνεται από 24 ° C έως 27 ° C (75 ° F έως 80 ° F). Τα βράδια είναι λίγο πιο δροσερά, αλλά εξακολουθούν να είναι ευχάριστα 16-17 ° C (61-63 ° F). Τείνει να είναι ξηρό.

Πώς συγκρίνεται αυτό με τη Μαδρίτη;

Δείτε τον καιρό της Μαδρίτης τον Οκτώβριο

Τι συμβαίνει στη Βαρκελώνη στις αρχές Οκτωβρίου; Δεν είναι τεράστιο ποσό στην ίδια τη Βαρκελώνη, αλλά κοντά στο Tarragona έχει ένα διαγωνισμό Castells (6-7 Οκτωβρίου 2013), ενώ το Sant Sadurní d'Anoia έχει τον εορτασμό του αφρώδους κρασιού cava στο φεστιβάλ Cavatast (4-6 Οκτωβρίου 2013)

Βαρκελώνη στα μέσα Οκτωβρίου: Μέσες θερμοκρασίες και ο καιρός των τελευταίων χρόνων

Οι θερμοκρασίες υποχώρησαν σημαντικά στα μέσα Οκτωβρίου τα τελευταία χρόνια, πέφτοντας στους 20-22 ° C (68-72 ° F) και αρκετά πιο κρύες τη νύχτα (φέρνουν ένα ελαφρύ μπουφάν).

Είναι σε μεγάλο βαθμό ξηρό.

Τι συμβαίνει στη Βαρκελώνη στα μέσα Οκτωβρίου; Υπάρχουν μερικά ασυνήθιστα φεστιβάλ κινηματογράφου, με το Διεθνές Φεστιβάλ Ερωτικών Κινηματογράφου της Βαρκελώνης (10-13 Οκτωβρίου 2013) και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sitges της Καταλονίας στο Sitges, κοντά στη Βαρκελώνη (11-20 Οκτωβρίου 2013) ),

Βαρκελώνη στην Ύστερη-Οκτώβρη: Μέσες θερμοκρασίες και ο καιρός των τελευταίων χρόνων

Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές μεταξύ των μέσων και αργά τον Οκτώβριο στη Βαρκελώνη, με τις θερμοκρασίες λίγο πολύ τις ίδιες με εκείνες του προηγούμενου μήνα. Έχει βροχή σε δύο από τα τρία προηγούμενα χρόνια, αρκετά σημαντικά το 2011.

Τι συμβαίνει στη Βαρκελώνη τον Αύγουστο του Οκτωβρίου; Το Φεστιβάλ Τζαζ Βαρκελώνης βρίσκεται σε εξέλιξη (19 Οκτωβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2013), ενώ υπάρχει και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Λεσβιών της Βαρκελώνης (16-27 Οκτωβρίου 2013).