Οκτώβριος Ο καιρός στην Ισπανία

Ήπιες θερμοκρασίες κυριαρχούν, με κάποια βροχερή πιθανότητα

Αν αγαπάτε ηλιόλουστες και ζεστές αλλά όχι ζεστές μέρες, ο Οκτώβριος ίσως είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ισπανία. Αυτός ο πρώτος πλήρης μήνας πτώσης τείνει να είναι ζεστός αλλά όχι υπερβολικά ζεστός. Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας αλλαγής τόσο για τις θερμοκρασίες όσο και για τις βροχοπτώσεις. Καθώς ο μήνας συνεχίζεται, οι θερμοκρασίες μειώνονται και η πιθανότητα βροχής και συννεφιασμένων ημερών αυξάνεται. Έτσι αν το προτιμάτε στην πιο ζεστή και ηλιόλουστη πλευρά, προσπαθήστε να επισκεφθείτε την αρχή του μήνα.

Με τις ήπιες μέρες και τις δροσερές νύχτες, μαζί με τα μειωμένα πλήθη ταξιδιωτών, ο Οκτώβριος ξεχωρίζει ως ένας από τους καλύτερους μήνες για να κάνει ένα ταξίδι στην Ισπανία.

Ο καιρός στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους χρόνους για να επισκεφθείτε τη Μαδρίτη, ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνο του μήνα. Οι θερμοκρασίες θα πρέπει να είναι ευχάριστα ζεστές και η βροχή είναι σπάνια. Ο μέσος ημερήσιος υψηλός αριθμός στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο είναι 68 βαθμούς Φαρενάιτ, με τη μέση χαμηλή τιμή 46 μοίρες. Η περίοδος ταυρομαχίας της Μαδρίτης ολοκληρώνεται αυτό το μήνα, με το επίκεντρο να είναι η Φεία ντε Οτόνο (Φεστιβάλ Φθινόπωρο).

Καιρός στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο

Εάν ψάχνετε να πάρετε ένα μαύρισμα, ο Οκτώβριος είναι πιθανώς λίγο αργά. Αλλά αν θέλετε να απολαύσετε τις άλλες γεύσεις που έχει να προσφέρει η Βαρκελώνη, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να πάτε. Περιμένετε κάποιες θολό ημέρες και το περίεργο σημείο της βροχής, αλλά γενικά ο καιρός θα είναι ευχάριστος. Τα απογεύματα απόγευμα στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο είναι κατά μέσο όρο 70 μοίρες, με νυχτερινούς μήνες κατά μέσο όρο 54 μοίρες κατά τη διάρκεια του μήνα.

Δείτε το φεστιβάλ τζαζ της Βαρκελώνης ή ένα από τα φεστιβάλ ταινιών που βρίσκονται στην πόλη κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Ο καιρός στην Ανδαλουσία τον Οκτώβριο

Η Ανδαλουσία είναι η πιο καυτή περιοχή της Ισπανίας . Είναι άβολα ζεστό εσωτερικό το καλοκαίρι και ακόμα αρκετά ζεστό τον Οκτώβριο. Είναι ακόμα αρκετά ζεστό για να πάει στην παραλία, και να πάρει ένα μαύρισμα είναι πολύ πιθανό.

Αυτή είναι μια πολύ ασφαλέστερη εποχή του χρόνου να κάνετε ηλιοθεραπεία από ό, τι στο ύψος του καλοκαιριού, επειδή ο ήλιος είναι πολύ λιγότερο έντονος. Θα δοκιμάσετε απογευματινά ψηλά που κατά μέσο όρο 73 βαθμούς τον Οκτώβριο στη Μάλαγα, με μέσο χαμηλό 57 μοίρες.

Ο καιρός στη βόρεια Ισπανία τον Οκτώβριο

Ο καιρός στη βόρεια Ισπανία είναι πολύ λιγότερο προβλέψιμος από ό, τι στο νότο κατά τον Οκτώβριο, αλλά μπορείτε ακόμα να περιμένετε ευχάριστες θερμοκρασίες και την πιθανότητα λίγη ηλιοθεραπεία, αν και περιστασιακά μπορεί να αναμένονται δύσκολες μέρες σε αυτήν την περιοχή. Ημερήσια υψηλά κατά μέσο όρο 70 μοίρες στο Μπιλμπάο κατά τον Οκτώβριο, με μέσο όρο χαμηλά σε 54 μοίρες.

Ο καιρός στην βορειοδυτική Ισπανία τον Οκτώβριο

Η Γαλικία είναι η πιο υγρή περιοχή της Ισπανίας. Το καλοκαίρι μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα βρέξει, αλλά μέχρι τον Οκτώβριο, αυτό σίγουρα δεν συμβαίνει. Κατά μέσο όρο, βρέχει στις 18 ημέρες από τις 31 Οκτωβρίου. Αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν στην ήπια πλευρά, με τα απογεύματα απόγευμα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα κατά μέσο όρο 64 μοίρες και μέση χαμηλά 55 μοίρες.

Τι να Pack

Ανεξάρτητα από την περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, θα έχετε εύκολη συσκευασία. Ήπιες μέρες είναι ο κανόνας παντού, τόσο ελαφριά κορυφές ή πουκάμισα με σακάκι ή πουλόβερ για στρώσεις τη νύχτα ή σε μια ασυνήθιστα ψυχρή μέρα είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Μια πασμίνα για νυχτερινές βόλτες στο δείπνο ή το φαγητό alfresco είναι μια καλή ιδέα, και οι μπότες αστράγαλο είναι μια μεγάλη επιλογή για άνετα παπούτσια για περπάτημα. Πάρτε μαζί μια ομπρέλα ή μια ποδιά σε περίπτωση που βρέχει, και ειδικά αν το ταξίδι σας περιλαμβάνει μια στάση στο βορρά.