Μαδρίτη Καιρός τον Οκτώβριο

Η ταχεία αλλαγή του καιρού εξακολουθεί να είναι καλό για ταξίδια

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας αλλαγής του καιρού στη Μαδρίτη, με κατεύθυνση το χειμώνα, οπότε αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκεί τον Οκτώβριο, τόσο πιο κοντά στην αρχή του μήνα, τόσο το καλύτερο.

Οκτώβριος Καιρός στη Μαδρίτη

Οι μέρες ξεκινούν σχεδόν τέλειες τον Οκτώβριο, με υψηλά περίπου 75 βαθμούς Φαρενάιτ και χαμηλές περίπου 52 μοίρες. Είναι επίσης συνήθως ηλιόλουστες τις περισσότερες φορές με πολλές ημέρες χωρίς βροχή. Αυτές οι ζεστές και ηλιόλουστες μέρες κάνουν την περιήγηση στα αξιοθέατα μια ευχαρίστηση, είναι υπέροχη για φαγητό alfresco, και κάνουν συσκευασία ένα αεράκι δεδομένου ότι δεν χρειάζεστε πολλά για τη ζεστασιά ή για να μείνει ξηρό.

Συνολικά, πολύ τέλεια.

Αλλά καθώς συνεχίζεται ο μήνας, οι θερμοκρασίες μειώνονται, τα σύννεφα αυξάνονται και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα βροχής. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τα μέσα μεσαία απογεύματα είναι 64 μοίρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει στα μέσα της δεκαετίας του '40 το βράδυ. Συνήθως είναι θολό περίπου το ήμισυ του χρόνου, και η πιθανότητα βροχής έχει αυξηθεί στο 23 τοις εκατό. Το τέλος του μήνα είναι ακόμα σχετικά μεγάλος καιρός ταξιδιού, λίγο πιο δροσερός και λίγο λιγότερο ηλιόλουστος. Ίσως χρειαστεί να πάτε μέσα σε ένα κατάστημα όταν βρέχει και αυτό το τραπέζι φαγητού μπορεί να είναι λιγότερο συχνό.

Τι να Pack

Εάν προγραμματίζετε το ταξίδι σας για το πρώτο μέρος του Οκτωβρίου, μπορείτε να πακετάρετε αρκετά φως. Πάρτε τζιν ή ελαφρύ παντελόνι, βαμβακερές μπλούζες με μακριά μανίκια ή πουλόβερ, και μια ζακέτα ή ένα ελαφρύ σακάκι. Ένα κασμίρ τυλίξτε είναι ιδανικό για αλβέρσια βράδια. Όπως σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τα άνετα παπούτσια για περπάτημα είναι απαραίτητο. Αυτά μπορεί να είναι ανοιχτά ή κλειστά για αυτή τη φορά του μήνα, αλλά αν επιλέξετε ανοιχτά παπούτσια / σανδάλια, θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι παπούτσια κλειστού ποδιού για τη νύχτα, όταν οι temps πέφτουν στα χαμηλά 50s κατά μέσο όρο.

Ένα μακρύ μαντήλι είναι ένα μεγάλο ζεστό κομμάτι για το βράδυ που προσθέτει λίγο pizzazz στο ντύσιμο σας στο παζάρι. Μην ανησυχείτε για τα εργαλεία βροχής, καθώς οι πιθανότητες είναι περιορισμένες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εάν το ταξίδι σας πέσει προς το τέλος Οκτωβρίου, θα χρειαστεί να αλλάξετε τη ντουλάπα σας λίγο. Μόνο τα κλειστά παπούτσια και οι αστράγαλοι ή οι γόνατοι θα ήταν μια μεγάλη προσθήκη.

Δεν θα είναι πολύ ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι άνετο το βράδυ όταν η θερμοκρασία πέσει στη δεκαετία του '40. Οι μπότες αστραγάλου που είναι επίπεδες ή χαμηλής κλίσης κάνουν τα παπούτσια και τα κομψά, ώστε να μπορούν να πάνε εύκολα από το check out μουσείων κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αναβαθμίσουν δείπνα ή στάσεις για τάπας και ισπανικό κρασί αργά το βράδυ στην πρωτεύουσα. Αυτό το τυλιγμένο κασμίρ είναι εξίσου χρήσιμο και αργότερα τον μήνα, όπως και τα βαμβακερά πουλόβερ και τα μακριά μανίκια, τα οποία μπορούν να στρωματοποιηθούν αν χρειαστεί. Ένα πώνο είναι επίσης ένα καλό κομμάτι στρωσίματος και μπορεί να γλιστρήσει σε πάνω από δύο άλλα στρώματα ανάλογα με τις ανάγκες, μέρα ή νύχτα. Δεδομένου ότι η πιθανότητα βροχής αυξάνεται μέχρι το τέλος του μήνα, η κατοχή μιας ομπρέλας είναι μια καλή ιδέα - ή απλά φορέστε ένα fedora για να κρατήσετε τα μαλλιά σας (ως επί το πλείστον) στεγνά.

Τι να κάνω

Το Mercado San Miguel, μια αγορά λίγο έξω από την πλατεία Plaza Major, είναι μια στάση Νο 1 για τους τουρίστες. Μπορείτε να πάρετε τάπας, κρασί, κοκτέιλ και καφέ σε αυτή την αναγκαστική στάση της Μαδρίτης. Το Plaza Mayor είναι ένα τετράγωνο στο κέντρο της Μαδρίτης, το οποίο είναι ιδανικό για άτομα που παρακολουθούν. Περιβάλλεται από μπαρ και εστιατόρια και συχνάζουν από καλλιτέχνες του δρόμου. Η Plaza de Cibeles είναι ένα από τα πιο φωτογραφικά μέρη στη Μαδρίτη, και η εικονική αρχιτεκτονική της καθιστά μια κορυφαία έλξη του καταλόγου.

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, μην χάσετε το Μουσείο Πράδο, το οποίο φιλοξενεί 8.600 έργα ζωγραφικής και 700 γλυπτά, κυρίως από Ισπανούς, Ιταλούς και Φλαμανδούς καλλιτέχνες. Το Palacio Real ήταν το πολυτελές σπίτι των βασιλιάδων και βασίλισσες της Ισπανίας από τα μέσα του 1700 μέχρι τα 1900 και είναι η μεγαλύτερη βασιλική κατοικία στη Δυτική Ευρώπη. ενώ είστε εκεί, ελέγξτε τους κήπους Campo del Moro στο δρόμο πίσω από το παλάτι.