Οδηγίες οδήγησης στη Νέα Ορλεάνη

Εάν οδηγείτε στη Νέα Ορλεάνη, το I-10 είναι η κύρια αρτηρία μέσα και έξω από τη Νέα Ορλεάνη. Αν έρχεστε από τη δύση, πάρτε το I-10 μέσω της Metairie. Θα δείτε το split I-10 / I-610. Μείνετε στο I-10 (γνωστός και ως οδός Pontchartrain) στη Νέα Ορλεάνη. Από το I-10 πάρε τις ΗΠΑ 90 προς τον ποταμό Μισισιπή. (Δυτική τράπεζα). Από τις 90 ακολουθήστε την έξοδο του δρόμου Poydras (στα αριστερά) για το Superdome και το > New Orleans Arena.

Αν έρχεστε από την ανατολική έξοδο I-10 στο US 90 West. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς NO Business District, US90 West, Crescent City Connection στη Δυτική Όχθη.

Για να πάτε στο Uptown ή στο Downtown, ή στη γαλλική συνοικία, περάστε από την έξοδο του δρόμου Poydras προς την έξοδο Carondelet / St.Charles. (Η Carondelet πηγαίνει στο κέντρο της πόλης, ο St. Charles πηγαίνει προς τα επάνω) Ακολουθήστε την Carondelet σε όλη την Canal και στη γαλλική συνοικία. Το Carondelet γίνεται Bourbon όταν διασχίζει την Canal Street. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η Νέα Ορλεάνη χωρίζεται στην Canal Street. Η πλευρά Uptown (προς την οδό Poydras) βρίσκεται στον αμερικανικό τομέα της πόλης και η πλευρά του κέντρου (γαλλική συνοικία) βρίσκεται στην παλιά κρεολική πλευρά της πόλης. Όλοι οι δρόμοι αλλάζουν ονόματα στην Canal Street. Η λεωφόρος St. Charles Avenue γίνεται Royal Street, κλπ.

Ακολουθήστε τη λεωφόρο St. Charles για την περιοχή του Κήπου, τα πανεπιστήμια Tulane και Loyola και το ζωολογικό κήπο Audubon και άλλα αξιοθέατα του Uptown.

Για συγκεκριμένες οδηγίες σε εστιατόριο, ξενοδοχείο, κατάστημα ή έλξη της Νέας Ορλεάνης, κάντε κλικ εδώ.

Οδηγίες για κρουαζιερόπλοια

Αν κάνετε μια κρουαζιέρα από τη Νέα Ορλεάνη, πάρτε την έξοδο 11C από το Hwy. 90 (Τσούβουτουλα και Στ. Νότου Πέτρου) Στρίψτε δεξιά στο Τσούπιτουλα, στη συνέχεια στρίψτε στην οδό Χέντερσον. Περάστε πάνω από τις σιδηροδρομικές διαδρομές και στρίψτε αριστερά. Θα δείτε το Mardi Gras World στα δεξιά σας και το Συνεδριακό Κέντρο στα αριστερά σας λίγο πριν γυρίσετε.

Το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης είναι ακριβώς μπροστά στα δεξιά και λίγο πιο μπροστά είναι οι τερματικοί δρόμοι Erato και Julia με χώρο στάθμευσης.

Χάρτες και προγράμματα μαζικής μεταφοράς

Η πόλη της Νέας Ορλεάνης είναι μια συμπαγής πόλη, οπότε η περιπλάνηση μόλις βρίσκεστε εδώ είναι εύκολη με τη δημόσια συγκοινωνία. Τα ταξί είναι άμεσα διαθέσιμα και λογικά. Μια βόλτα στο τραμ ή ένα λεωφορείο είναι 1,25 δολάρια. Για στάσεις και χρονοδιαγράμματα, κάντε κλικ εδώ.

Μάλλον μύγα

Για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να φτάσετε στη Νέα Ορλεάνη με αεροπλάνο, κάντε κλικ εδώ.