Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στη δημόσια διαμετακόμιση της Ατλάντα

Η Ατλάντα είναι η πρωτεύουσα της Γεωργίας και η μεγαλύτερη πόλη του κράτους. Βλέπει έναν αριθμό ρεκόρ επισκεπτών χάρη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta, ένας από τους κύριους κόμβους αερολιμένων της χώρας. Για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Ατλάντα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσετε την πόλη: από το Uber, το ταξί και το MARTA, το δημόσιο τρένο και το λεωφορείο.

Τι είναι το MARTA

Το MARTA είναι το δημόσιο σύστημα τρένων στην Ατλάντα και πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες χρησιμοποιούν τη ΜΑΡΤΑ για να φτάσουν στην εργασία ή να δουν τα αξιοθέατα της πόλης.

Παρέχει πρόσβαση σε μεγάλες γειτονιές όπως το Downtown, το Midtown, το Decatur και το Buckhead. Η διαμετακόμιση χρησιμοποιείται τόσο πολύ ώστε η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δώσει στην MARTA 12,6 εκατομμύρια δολάρια για μια νέα γραμμή ταχείας γραμμής λεωφορείου από το κέντρο της πόλης έως το κέντρο της Ατλάντα. Πρόκειται για μια επέκταση δημόσιας διαμετακόμισης ύψους 48,6 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει 30 νέους σταθμούς διέλευσης και πέντε νέα ταχεία λεωφορεία ταχείας κυκλοφορίας, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το 2024.

Είναι ασφαλές να οδηγήσετε τη ΜΑΡΤΑ

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές να οδηγήσουν τη ΜΑΡΤΑ. Αν και υπήρξαν μερικά σπάνια εγκληματικά γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ανησυχία, η διαμετακόμιση είναι σίγουρα ένας αξιόπιστος και ασφαλής τρόπος να εξερευνήσετε την Ατλάντα. Η αστυνομία μπορεί συχνά να βρεθεί να εργάζεται στους σταθμούς, στους χώρους στάθμευσης και στις αμαξοστοιχίες. Επιπλέον, κάθε σταθμός διαθέτει ένα μπλε τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης που σας συνδέει με την αστυνομία, καθώς και ένα κόκκινο κουμπί έκτακτης ανάγκης στα τρένα που θα καλέσουν τον χειριστή του τρένου.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το MARTA για την καθημερινή μετακίνηση τους και υπάρχουν πάντα πολλοί επαγγελματίες στο τρένο κατά το πρωί και το απόγευμα βιασύνη, γι 'αυτό είναι καλή στιγμή να χρησιμοποιήσετε το τρένο για όσους ανησυχούν για το ταξίδι μόνο του.

Πότε πρέπει να οδηγήσετε τη ΜΑΡΤΑ

Τα τραίνα MARTA δεν εκτελούνται 24 ώρες, οπότε μετά από μια ορισμένη ώρα της νύχτας, είναι καλύτερο να πάρετε ένα Uber ή μια καμπίνα στον προορισμό σας.

Τις καθημερινές, τα τρένα τρέχουν από τις 4:45 π.μ. έως την 1η π.μ. και από τις 6 π.μ. έως την 1η π.μ. τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τα τρένα τρέχουν κάθε 20 λεπτά, εκτός από τις ώρες αιχμής, όπως οι βαριές ώρες μετακίνησης, μεταξύ των οποίων από τις 6 έως τις 9 π.μ. και τις 3 έως τις 7 το μεσημέρι τις καθημερινές, όταν εκτελούνται κάθε 10 λεπτά.

Τι να προσέξουμε

Ωστόσο, η MARTA βρίσκεται σε μια μεγάλη μητρόπολη, και όπως κάθε άλλη πόλη, η Ατλάντα μπορεί να έχει επικίνδυνες περιοχές. Οι αναβάτες θα πρέπει να προσπαθούν να ταξιδεύουν σε ομάδες και να δίνουν προσοχή, ιδιαίτερα όταν οδηγούν αργά το βράδυ. Μια καλή συμβουλή για τους επισκέπτες είναι να οδηγήσετε στο πρώτο αυτοκίνητο, όπου θα είστε κοντά στον αγωγό εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αγοράσετε το εισιτήριό σας μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε να μην στέκεστε μόνος με το πορτοφόλι σας έξω σε ένα περίπτερο αργά το βράδυ. Όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε νέα πόλη ή χώρα, να γνωρίζετε πάντα το περιβάλλον σας, αλλά μην αφήσετε κανένα φόβο να σας κρατήσει πίσω από την εξερεύνηση της όμορφης πόλης της Ατλάντα.