Μετακομίζοντας στην Ατλάντα: πόλη ή προάστια;

Πώς να αποφασίσετε εάν ζείτε Intown Ατλάντα ή τα προάστια είναι κατάλληλο για σας

Έτσι, έχετε πάρει την κατάδυση, συσκευάζονται τις τσάντες σας και κατευθύνονται στην Ατλάντα, αλλά το ερώτημα των εκατομμυρίων δολαρίων είναι πού θα ζήσετε; Επειδή η Ατλάντα είναι μια τόσο μεγάλη πόλη, και αυτή που είναι κακόφημη για την κυκλοφορία της και πολύ καιρό μετακινεί - συνιστάται να επιλέξετε μια γειτονιά κοντά στο γραφείο σας. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως το κόστος ζωής, η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι σχολικές συνοικίες, το στυλ γειτονιάς και οι προτιμήσεις διαμονής (π.χ. μονοκατοικία έναντι ενοικιαζόμενου διαμερίσματος).

Όσοι αναζητούν μια πραγματική εμπειρία στην πόλη μπορεί να θέλουν να αγοράσουν ένα διαμέρισμα στο Midtown ή ένα αρχοντικό στο Inman Park, ενώ οι οικογένειες που αναζητούν μια μεγάλη κατοικία με αυλή σε έναν ήσυχο δρόμο μπορεί να προτιμούν ένα προάστιο, όπως το Roswell ή τη Σμύρνη. Για να ξέρετε, εδώ είναι ο βασικός οδηγός γειτονιάς στην Ατλάντα για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ρίξε μια ματιά.

ITP / OTP

Η πιο θεμελιώδης διάκριση της ζωής στην Ατλάντα μπορεί να είναι οι όροι ITP (Inside The Perimeter) και OTP (Outside The Perimeter). Οι όροι αυτοί καθορίζουν σε γενικές γραμμές τη διαφορά μεταξύ διαβίωσης στην πόλη και διαβίωσης στα προάστια με βάση τον αυτοκινητόδρομο ενθυλάκωσης της πόλης, το 285 περιμετρικό Beltway. Τι πρέπει να ξέρετε:

Κατανοώντας τις γειτονιές της Ατλάντα

Η Ατλάντα είναι μια πόλη μικρο-γειτονιών-με 242 γειτονιές που έχουν οριστεί επίσημα από την πόλη, μπορεί να είναι συντριπτική για να αποφασίσει πού να ζήσει. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι γειτονιές είναι τμήματα 25 συμβουλίων συμβούλων πολιτών (αυτοί που χειρίζονται χωροθέτηση, χρήση γης και άλλα θέματα σχεδιασμού), δύο κομητείες (κυρίως Fulton και εν μέρει DeKalb στα ανατολικά) και τρεις κύριες περιοχές:

  1. Downtown , η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες γειτονιές: Castleberry Hill, Five Points, Luckie Marietta και Peachtree Center, μεταξύ άλλων.
  2. Midtown , η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες γειτονιές: Peachtree Street, Ιστορικό κέντρο, Ατλαντικός σταθμός, Home Park, Georgia Tech και πλατεία τεχνολογίας, Loring Heights και Sherwood Forest, μεταξύ άλλων.
  3. Buckhead , που καλύπτει ολόκληρη τη βόρεια πέμπτη πόλη (βόρεια του I-75 και I-85) και περιλαμβάνει τις ακόλουθες γειτονιές: Chastain Park, Collier Hills / Brookwood Hills, Garden Hills, Lindbergh, West Paces Ferry / Northside, Peachtree Hills , Tuxedo Park και Peachtree Battle, μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν επίσης τοποθετημένες γειτονιές που έχουν ενσωματωθεί στις πόλεις τους, όπως το Brookhaven (το οποίο είναι βόρεια του Buckhead) και το Decatur (που είναι πολύ ανατολικά), και τα δύο από τα οποία είναι γνωστά για φιλική προς την οικογένεια. Υπάρχουν άλλες περιοχές, όπως η Νοτιοανατολική, Νοτιοδυτική και Βορειοδυτική Ατλάντα, οι οποίες έχουν επίσης οριστεί και δύο από τις πιο δημοφιλείς είναι:

Προαστιακές / OTP γειτονιές της Ατλάντα

Η περιοχή του μετρό της Ατλάντα φιλοξενεί δεκάδες προαστιακές γειτονιές. Μερικά από τα δημοφιλή προάστια περιλαμβάνουν Chamblee, Dunwoody / Sandy Springs, Σμύρνη, Alpharetta, Roswell, Marietta, Kennesaw, Norcross, Duluth, John's Creek και Stone Mountain. Αν και τα προάστια είναι αρκετά πίσω από την πόλη όσον αφορά τα πολιτιστικά αξιοθέατα και τα μοντέρνα εστιατόρια, υπάρχουν μερικές γειτονιές (δείτε το Avalon και το Roswell Square της Alpharetta ) που έχουν επεκτείνει τις προσφορές τους πέρα ​​από τα βασικά εστιατόρια αλυσίδας και σε γοητευτικά, επισκέψεις επιστροφής.

Πώς να επιλέξετε

Προσωπική προτίμηση θα είναι ο μεγαλύτερος δείκτης της γειτονιάς που είναι καλύτερη για εσάς. Για μερικές αντικειμενικές συμβουλές, ο εμπειρογνώμονας για ακίνητα Svenja Gudell, ανώτερος διευθυντής οικονομικής έρευνας για την Zillow, βοηθά να κατανοήσουμε τα οικονομικά της διαβίωσης σε σχέση με τα προάστια:

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε, ανατρέξτε στον οδηγό εδώ . Για όσους αγοράζουν ένα σπίτι, το μέσο κόστος των σπιτιών στην Ατλάντα είναι $ 154.600 (σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο των 178.500 δολαρίων), σύμφωνα με τον Zillow. Έτσι, τα καλά νέα είναι ότι η Ατλάντα είναι ένα προσιτό μέρος για να ζήσεις. Αν και πόσο προσιτή θα εξαρτηθεί από το πού επιλέγετε να αγοράσετε. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις δαπάνες από το Zillow από τον Ιανουάριο του 2015 σε διάφορες γειτονιές:

Γειτονιά Μέση αρχική τιμή Μέση αρχική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ($) Πρόβλεψη για μέση τιμή οικιακής αξίας μέχρι τον Ιανουάριο του 2016
Dunwoody 372.100 δολάρια $ 154 -0,60%
Decatur $ 410,300 $ 244 0,40%
Σμύρνη $ 192.200 $ 112 1.30%
Marietta 216.100 δολάρια $ 107 1.50%
Roswell 312.700 δολάρια $ 134 2.10%
Αλφρέτα 335.900 δολάρια $ 134 2.20%
Buckhead (Δάσος Buckhead, Village & North Buckhead) 293,767 $ 221 2.97%
Midtown 225.000 δολάρια 241 δολάρια 3.80%
Κέντρο 155.000 δολάρια $ 136 4.80%

Τι σημαίνει αυτό; "Ουσιαστικά, είναι ακριβότερο να αγοράσετε στα προάστια, αλλά πιθανότατα να πάρετε ένα μεγαλύτερο σπίτι με μια μεγαλύτερη αυλή σε έναν πιο ιδιωτικό δρόμο", εξηγεί ο Gudell. Έτσι θα ξοδεύετε περισσότερα χρήματα συνολικά (στήλη 1), αλλά θα πάρετε περισσότερα χρήματα για τα χρήματά σας (στήλη 2).

"Όταν εξετάζετε το εκτιμώμενο ποσοστό ανατίμησης κατά το επόμενο έτος, θα δείτε ότι τα εντυπωσιακά σπίτια αυξάνονται σε αξία πολύ υψηλότερα από τα προάστια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερα χρήματα όταν πουλάτε το σπίτι σε αυτές τις γειτονιές , "Λέει ο Gudell. "Στην πραγματικότητα, ο Dunwoody βλέπει μια υποτίμηση το επόμενο έτος, οπότε για τους βραχυπρόθεσμους αγοραστές, αυτό δεν θα ήταν μια σοφή επένδυση."

Συμπέρασμα

Η ζωή στην πόλη είναι σήμερα μια καλύτερη οικονομική επένδυση από τη ζωή στα προάστια της Ατλάντα, αλλά θα πάρετε περισσότερο σπίτι για τα χρήματά σας στα προάστια.

Ωστόσο, τα χρήματα δεν είναι το τέλος όλα είναι όλα όταν πρόκειται για την εξεύρεση τέλεια γειτονιά σας. "Περάστε χρόνο σε οποιαδήποτε περιοχή σκέφτεστε να ζήσετε", συμβουλεύει ο Josh Green, ο συντάκτης της Curbed Atlanta. "Και αυτό δεν σημαίνει μόνο το γεύμα εκεί τα Σαββατοκύριακα. Εξετάστε ποια είναι τα μοντέλα κυκλοφορίας, πόσο δραστήρια είναι η κοινότητα, πηγαίνετε εκεί το πρωί και τη νύχτα. τι συμβαίνει με τις τάσεις των πωλήσεων.Αν βλέπετε ένα μεγάλο αριθμό κατοικιών ή διαμερισμάτων που χτίζονται ή παλιότερα σπίτια που έχουν ανακαινιστεί, είναι ένας πολύ καλός δείκτης της ισχυρής επιθυμίας.Αν δεν βλέπετε καμία κατασκευαστική δραστηριότητα σε μια γειτονιά της Ατλάντα αυτή τη στιγμή, υπογράψτε ότι έχει ωριμάσει ή κόκκινη σημαία ότι κάτι δεν είναι σωστό. "