Προχωρώντας στην Ατλάντα: Πρέπει να νοικιάσετε ή να αγοράσετε;

Συνεπώς μετακομίζετε στην Ατλάντα (έχετε δει αυτόν τον οδηγό να ζει ενάντια στα προάστια; ) και δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει να νοικιάσετε ή να αγοράσετε; Τα καλά νέα είναι ότι έχετε επιλέξει μια πολύ προσιτή πόλη - στην πραγματικότητα, από τα 100 κορυφαία μετρό, η Ατλάντα κατατάσσεται ως το 60ό λιγότερο ακριβό μετρό στη χώρα όταν πρόκειται για ενοίκια και το 45ο λιγότερο ακριβό μετρό στη χώρα όταν έρχεται σε τιμές κατοικίας, σύμφωνα με την Trulia.

Για να σκάψετε λίγο πιο βαθιά:

Ποιο είναι το καλύτερο οικονομικά: ενοικίαση ή αγορά;

Ζητήσαμε από τον εμπειρογνώμονα ακινήτων, Ralph McLaughlin, οικονομολόγο ακινήτων της Trulia, να μας βοηθήσει με αυτό. «Είτε είναι καλύτερο να νοικιάσετε ή να αγοράσετε εξαρτάται τελικά από την περίσταση του κάθε νοικοκυριού», εξηγεί ο McLaughlin, σημειώνοντας παράγοντες όπως το πόσα χρήματα έχουν οι αγοραστές προκαταβολής, η πιστοληπτική τους ικανότητα, η φορολογική κλίμακα και το πόσο σύντομα θα μπορούσαν να κινηθούν.

"Κάθε νοικοκυριό πρέπει να λάβει υπόψη την ιδιαίτερη κατάστασή τους - ακόμη και μια μικρή αλλαγή στην περίσταση θα μπορούσε να καταστήσει πραγματικά φθηνότερο να νοικιάσει", λέει ο McLaughlin.

Ποσο καιρο θα κατσεις?

Εκτός από τα οικονομικά, ο μοναδικός μεγαλύτερος δείκτης για το αν είναι καλύτερο να νοικιάσετε ή να αγοράσετε είναι πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι. Ως εκ τούτου, ο Zillow έχει υπολογίσει έναν ορίζοντα ανάκαμψης για διάφορες γειτονιές μέσω της Ατλάντα εξετάζοντας πόσο κοστίζει η αγορά ενός σπιτιού και πόσο θα κόστιζε το ενοίκιο εκείνου του ίδιου σπιτιού, λαμβανομένων υπόψη των δαπανών όπως η ασφάλεια ενυπόθηκων δανείων, και τη συντήρηση.

Ρίξτε μια ματιά στον ορίζοντα αναγέννησης για μερικές από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Ατλάντα:

Τι σημαίνει αυτό; Κοιτάζοντας σε όλη την Ατλάντα, ένα σημείο ανανέωσης 1 έτους σημαίνει ότι αν σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι σας για περισσότερο από ένα χρόνο, είναι καλύτερο να αγοράσετε αυτό το σπίτι από το να το νοικιάσετε. Στο Buckhead, θα πρέπει να παραμείνετε περισσότερο για να χτυπήσετε εκείνο τον ορίζοντα αναγέννησης - ουσιαστικά σημαίνει ότι θα πρέπει να νοικιάσετε στο Buckhead εάν σκοπεύετε να μετακινηθείτε ξανά σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Παρομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Rent / Buy της Trulia για να δοκιμάσετε μερικά σενάρια που βασίζονται σε οικονομικές περιστάσεις. Ας υποθέσουμε ότι το μηνιαίο ενοίκιο σας είναι $ 1.250 (η μέση τιμή καταλόγου για ενοικίαση δύο υπνοδωματίων στην Ατλάντα) και η τιμή στόχου σας είναι $ 230.000 (η μέση τιμή ενός σπιτιού δύο υπνοδωματίων προς πώληση στην Ατλάντα). Ας υποθέσουμε επίσης ότι είστε στο φορολογικό σκέλος 25% και το επιτόκιο υποθηκών σας είναι 3,8%. Παρακάτω παρατίθενται διάφορα χρονικά διαστήματα για να μείνετε στο σπίτι για να δείτε ποια είναι πιο προσιτή:

Με βάση αυτούς τους αριθμούς, αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε σε τρία χρόνια ή λιγότερο, θα προτιμούσατε να νοικιάσετε, αλλά αν σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι για πέντε ή περισσότερα χρόνια, είναι πιο οικονομικό να αγοράσετε.

Οφέλη από την ενοικίαση έναντι της αγοράς:

Η ζωή είναι όλα σχετικά με συμβιβασμούς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ακίνητα. Ενώ τα οφέλη από την ενοικίαση περιλαμβάνουν περισσότερη ελευθερία (χωρίς δέσμευση για υποθήκη), σχετικά χαμηλά έξοδα συναλλαγής (χωρίς προκαταβολή, προμήθειες κ.λπ.) και λιγότερα έξοδα συνολικά (συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, επισκευών και φόρων), υπάρχουν κάποιες μειονεκτήματα, λέει ο McLaughlin. Δηλαδή, "στην Ατλάντα, η αγορά είναι φθηνότερη από την ενοικίαση".

Επιπλέον, όταν αγοράζετε το σπίτι σας, χτίζετε πλούτο μακροπρόθεσμα, ειδικά εάν η αξία του σπιτιού σας εκτιμάται με την πάροδο του χρόνου, εξηγεί ο McLaughlin.

Ομοίως, οι ιδιοκτήτες σπιτιού λαμβάνουν διάφορα φορολογικά οφέλη (μπορούν να διαγράψουν το ενδιαφέρον και την ασφάλιση υποθηκών) και έχουν περισσότερο έλεγχο του χώρου τους καθώς μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις χωρίς άδεια.

Τελικά, η αγορά είναι ένας κίνδυνος, αλλά αυτός που μπορεί να πληρώσει μεγάλο χρόνο. Απλά ρωτήστε τους ανθρώπους που αγόρασαν σπίτια στην Ατλάντα το 2011 και το 2012, λέει ο Josh Green, ο συντάκτης της Curbed Atlanta. "Από το Kirkwood, στο Inman Park, στο Midtown, στο Brookhaven, [αυτοί οι ιδιοκτήτες σπιτιών είδαν] δεκάδες χιλιάδες δολάρια, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, με ίδια κεφάλαια. Αλλά οι άνθρωποι που πήραν το στοίχημα για την αγορά σπιτιών και καταρράκτη από το 2005 έως το 2007 είχαν τραγουδήσει ένα πολύ πιο θλιβερό τραγούδι μέχρι πρόσφατα, όταν οι αξίες τελικά άρχισαν να αναρριχηθούν πάλι στο σημείο που ήταν, πριν από την πτώση της φούσκας.