Ρώμη και Civitavecchia - Λιμάνια της Μεσογείου

Αξέχαστη Αιώνια Πόλη

Η Ρώμη είναι μια θαυμάσια πόλη και αξίζει μια επίσκεψη αρκετών ημερών, εβδομάδων ή ακόμη και μηνών. Όσοι από εμάς αγαπούν την κρουαζιέρα είναι τυχεροί να πάρουν μερικές μέρες στη Ρώμη , είτε ως λιμάνι ή ως προ-κρουαζιέρα ή μετά την κρουαζιέρα επέκταση . Η Ρώμη δεν βρίσκεται στην Μεσόγειο Θάλασσα. Βρίσκεται στον ποταμό Τίβερη και το Τίβερη είναι πολύ μικρό για να ταξιδεύουν τα κρουαζιερόπλοια. Αρχαίοι θρύλοι αναφέρουν ότι η Ρώμη ιδρύθηκε στους επτά λόφους που πλαισιώνουν τον Τίβερη από τους δύο αδελφούς Ρομουλού και Ρέμου.

Κρουαζιερόπλοιο λιμάνι στο Civitavecchia , και οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν την πόλη με μια ώρα με το τρένο ή λεωφορείο. Η επίσκεψη στη Ρώμη με κρουαζιερόπλοιο μοιάζει πολύ με την επίσκεψη στη Φλωρεντία - δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσετε από τη θάλασσα στην πόλη, αλλά αξίζει τον κόπο.

Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, αγαπώ τη Ρώμη. Αν έχετε μια μέρα στη Ρώμη, θα πρέπει να επιλέξετε να δείτε τη δόξα της αρχαίας Ρώμης από τη μία πλευρά του ποταμού Τίβερη ή της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και του Μουσείου του Βατικανού στην άλλη πλευρά. Αν έχετε δύο μέρες στη Ρώμη, μπορείτε να πιέσετε και τα δύο, αν κινηθείτε γρήγορα. Με τρεις ή περισσότερες ημέρες μπορείτε να επεκτείνετε το χρόνο που ξοδεύετε σε κάθε έλξη, να προσθέσετε ένα άλλο μουσείο ή να κάνετε επιχείρηση έξω από την πόλη στη γύρω περιοχή.

Τα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται στο Civitavecchia και δεν υπάρχει τίποτα να δει κανείς σε αυτή τη μικρή λιμενική πόλη, οπότε αν το πλοίο σας έχει μόνο μία μέρα στο λιμάνι, θα πρέπει να προσπαθήσετε να εισέλθετε στη Ρώμη μέσω ακτοπλοϊκής εκδρομής, λεωφορείου ή μοιράζοντας οδηγός / ταξί με τους συναδέλφους σας.

Ο εμπειρογνώμονας About.com στο Travel Ιταλία έχει ένα εξαιρετικό άρθρο για να πάρει στη Ρώμη από Civitavecchia . Ένα ξενοδοχείο με θέα το αεροδρόμιο κάνει για μια εύκολη μεταφορά όταν φεύγετε από τη Ρώμη για τις ΗΠΑ, αλλά είναι ένα μακρύ ταξί ή τρένο στην πόλη.

Το περπάτημα στους δρόμους της Ρώμης είναι υπέροχο. Μπορείτε να περπατήσετε ή να πάρετε ταξί ή μετρό στο Κολοσσαίο, ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στη Ρώμη.

Μπορείτε να δείτε σχεδόν τα ζώα και τους μονομάχους στους μικρούς χώρους κάτω από το πάτωμα του Κολοσσαίου. Απέναντι από το Κολοσσαίο βρίσκεται το αρχαίο ρωμαϊκό φόρουμ. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους ίδιους δρόμους με τους αρχαίους Ρωμαίους πολίτες.

Χρησιμοποιώντας έναν λεπτομερή χάρτη της πόλης, μπορείτε να φτάσετε στη Φοντάνα ντι Τρέβι από το Φόρουμ. Κάθε επισκέπτης της Ρώμης θέλει να δει αυτό το σιντριβάνι και να αποκτήσει κάποια χαλαρή αλλαγή. Η Φοντάνα ντι Τρέβι τροφοδοτείται με νερό από το υδραγωγείο Acqua Vergine και ολοκληρώθηκε το 1762. Η περιοχή γύρω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι είναι πάντα γεμάτη, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα υπάρχοντά σας. Ωστόσο, είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για να απολαύσετε ένα gelato και να παρακολουθήσετε λίγο κόσμο.

Page 2>> Περισσότερα για την Touring Ρώμη>>

Ο ναός δίπλα στη Φοντάνα ντι Τρέβι είναι πολύ εντυπωσιακός σε εμφάνιση, αλλά έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Φαίνεται ότι για χρόνια, οι παπικοί χαιρέτησαν την καρδιά και τα έντερα τους στην εκκλησία και θάφτηκαν μέσα. Σύμφωνα με το μύθο, η εκκλησία χτίστηκε σε μια τοποθεσία μιας πηγής που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια του αποκεφαλισμού του Αγίου Παύλου, σε ένα από τα τρία μέρη όπου το κεφάλι του λέγεται ότι έχει αναπηδήσει από το έδαφος.

Προφανώς, ακόμη και μια ανεπανάληπτη εκκλησία στη Ρώμη μπορεί να έχει μια αξιοσημείωτη ιστορία!

Αφήνοντας τη Φοντάνα ντι Τρέβι, μπορείτε να περιπλανηθείτε στους πίσω δρόμους προς τα Ισπανικά Σκαλοπάτια. Ένα τεράστιο εστιατόριο του McDonald's βρίσκεται κοντά στην Piazza di Spagna και τα Ισπανικά Σκαλιά. Όταν ταξιδεύω οπουδήποτε, βλέπω τα αμερικανικά εστιατόρια γρήγορου φαγητού ως δύο πράγματα - ένα μέρος για να αγοράσετε ένα Diet Coke και ένα μέρος για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα! Η Ρώμη είναι σαν τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις και θα βρείτε εστιατόριο γρήγορου φαγητού κοντά σε κάθε τουριστικό αξιοθέατο. Είμαι βέβαιος ότι μερικοί προσβεβλημένοι από την παρουσία τέτοιων καταφανώς εμπορικών εγκαταστάσεων, αλλά σίγουρα έρχονται σε πρακτικό εάν είστε διψασμένοι ή ψάχνετε για μια αίθουσα ανάπαυσης.

Τα ισπανικά σκαλοπάτια δεν κατασκευάστηκαν από τους Ισπανούς, αλλά είναι ονομαστικά λόγω της εγγύτητάς τους στην ισπανική πρεσβεία κατά την κατασκευή τους τον 19ο αιώνα. Στην πραγματικότητα, σχεδιάστηκαν από έναν Ιταλό αρχιτέκτονα και χρηματοδοτήθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους Γάλλους ως είσοδο στην Εκκλησία της Trinita dei Monti, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των βημάτων.

Η εκκλησία ξεκίνησε το 1502, αλλά τα σκαλοπάτια δεν προστέθηκαν μέχρι το 1725. Στους πρόποδες των σκαλοπατιών βρίσκεται το σπίτι που ο διάσημος αγγλικός ποιητής John Keats έζησε και πέθανε.

Αφήνοντας τα Ισπανικά Σκαλοπάτια, μπορείτε να κάνετε παράθυρο κατά τη Via Condotti. Αυτός ο δρόμος είναι σχεδόν παράδεισος για όσους από εμάς είναι συναρπασμένοι με τη βιομηχανία της μόδας.

Η Via Condotti και πολλοί από τους γύρω δρόμους είναι γεμάτοι με τα διάσημα (και όχι τόσο διάσημα) σπίτια μόδας. Ακόμα κι αν εκείνοι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να μπορούν να αγοράσουν αυτά τα εμπορικά σήματα επωνυμίας στις ΗΠΑ, υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για να δείτε τα καταστήματα στο αρχικό σπίτι τους.

Από νωρίς το βράδυ, μπορεί να ψάχνετε για ποτό ή δείπνο. Υπάρχουν πολλά υπαίθρια εστιατόρια κοντά στο Πάνθεον στην Piazza della Rotunda. Το Πάνθεον είναι το καλύτερο διατηρητέο ​​αρχαίο μνημείο στη Ρώμη, αφού ανοικοδομήθηκε από τον Αδριανό το 125 μ.Χ. Οι μαστόροι που έκτισαν το Πάνθεον χρησιμοποίησαν γρανίτη ως ένα από τα οικοδομικά υλικά, γεγονός που βοήθησε στη διασφάλιση της μακροζωίας του. Αρχικά ήταν αφιερωμένος σε όλους τους θεούς, αλλά μετατράπηκε σε εκκλησία από τον Πάπα Μπονιφάτς IV το 609 μ.Χ. Το Πάνθεον ολοκληρώνεται από τον ευρύτερο πεπλατυσμένο θόλο στον κόσμο, υπερβαίνοντας εκείνο του Αγίου Πέτρου κατά περίπου 3 πόδια. Φως ρέει στο μνημείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και η βροχή ρέει μέσα από την τρύπα στο τρούλο όταν βρέχει. Οι στήλες στο μέτωπο είναι θαυμάσιες. Το να καθίσετε σε ένα καφενείο στην πλατεία και να μελετήσετε το Πάνθεον και τα πλήθη είναι ένα τέλειο τέλος μιας ημέρας που περνάτε στους δρόμους της Ρώμης.