Επισκεφθείτε τη διάσημη Κρήνη της Τρεβι της Ρώμης

Πετάξτε ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, που ονομάζεται Fontana di Trevi στα ιταλικά, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο διάσημων συντριβάνι στη Ρώμη και είναι ένα από τα κορυφαία ελεύθερα αξιοθέατα της Ρώμης .

Παρόλο που είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κίνητρα της Ρώμης, η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι μια σχετικά νέα θέα σε αυτή την πολύ παλιά πόλη. Το 1732 ο Πάπας Κλήμης XII διεξήγαγε διαγωνισμό για να βρει έναν κατάλληλο αρχιτέκτονα για να κατασκευάσει μια νέα βρύση για το Acqua Vergine, ένα υδραγωγείο που αντλούσε φρέσκο ​​νερό στη Ρώμη από το 19 π.Χ.

Παρόλο που ο φλωρεντίας καλλιτέχνης Alessandro Galilei κέρδισε το διαγωνισμό, η επιτροπή απονεμήθηκε στον τοπικό αρχιτέκτονα Nicola Salvi, ο οποίος άρχισε να κατασκευάζει γρήγορα το τεράστιο μπαρόκ σιντριβάνι. Η Κρήνη της Trevi ολοκληρώθηκε το 1762 από τον αρχιτέκτονα Giovanni Pannini, ο οποίος ανέλαβε το έργο μετά το θάνατο του Salvi το 1751.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, στη Via delle Muratte, σε μια μικρή πλατεία κάτω από το παλάτι Quirinale, μια πρώην παπική κατοικία και το σύγχρονο σπίτι του Προέδρου της Ιταλίας. Η πιο κοντινή στάση του μετρό είναι το Barberini , αν και αν θέλετε να δείτε τα Ισπανικά Σκαλοπάτια, μπορείτε να κατεβείτε στο σταθμό του μετρό Spagna και να περπατήσετε από την Piazza di Spagna , περίπου 10 λεπτά με τα πόδια. Το συνιστώμενο κατάλυμά μας στην περιοχή είναι το Daphne Inn. Δείτε περισσότερα κορυφαία ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης .

Από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, χιλιάδες τουρίστες πλήθουν γύρω από την ευρεία λεκάνη της Trevi για να φωτογραφίσουν αυτή τη φανταστική μαρμάρινη δημιουργία μερσών, ιπποφόρων και καταιγιστικών πισινών που προεδρεύονται από τον θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα.

Οι τουρίστες επισκέπτονται επίσης τη Φοντάνα ντι Τρέβι για να λάβουν μέρος σε ένα τελετουργικό κέρμα, καθώς λέγεται ότι αν πετάξετε ένα νόμισμα στη Trevi, τότε θα είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψετε στην Αιώνια Πόλη.

Σημείωση του συντάκτη: Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2015 και η βρύση ξανάρχεται ξανά.