Πώς να κάνετε δωρεά ξένα νομίσματα και αλλαγή στην UNICEF

Απαλλαγείτε από την αλλαγή σας και κάνετε την καρδιά σας καλή

Ανυψώστε το χέρι σας αν έχετε στο σπίτι σας μια στοίβα των αχρησιμοποίητων ξένων νομισμάτων.

Δεν υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες εκεί έξω που μπορούν να περάσουν τέλεια την εφεδρική αλλαγή τους στο σημείο που δεν έχουν απομείνει από τη στιγμή που το ταξίδι τους τελειώνει. Μισώ να χρησιμοποιώ νομίσματα όταν ταξιδεύω, επειδή είναι συνήθως μέρος ενός νομίσματος που δεν είμαι εξοικειωμένος με αυτό, με αποτέλεσμα να παίρνω ένα ενοχλητικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να καταλάβω πόσα αξίζουν όσο προσπαθώ να πληρωμή.

Αυτό στη συνέχεια οδηγεί στο να πάω σπίτι με ένα σακίδιο που είναι πολύ βαρύτερο από ό, τι όταν έφυγα, κροταλίζοντας το δρόμο μου μέσα από το αεροδρόμιο με αρκετές χούφτες νομισμάτων που σπρώχθηκαν σε μια σακούλα.

Εάν αυτό ακούγεται οικείο, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω για ένα μεγάλο πρόγραμμα από τη UNICEF που σας επιτρέπει να δώσετε τα εναπομείναντα κέρματα σας σε μια μεγάλη αιτία. Είναι μια κατάσταση win-win!

Αλλαγή για Καλό: Δώστε Εξωτερικά κέρματα στη UNICEF στο αεροπλάνο σας

Η αλλαγή για το καλό είναι μια συνεργασία μεταξύ της UNICEF και μιας δεκάδας μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της συμμαχίας OneWorld. Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή ανεπιθύμητων ξένων νομισμάτων από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο σπίτι τους και τους μετατρέπει σε υλικά και υπηρεσίες εξοικονόμησης ζωής για ορισμένα από τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου σε όλο τον κόσμο.

Πώς λειτουργεί?

Η διαδικασία είναι η ίδια για όλες τις συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες: κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι συνοδούς θα περάσουν μέσα από την καμπίνα, συλλέγοντας ανταλλακτικά νομισμάτων και σημειώσεις που έχουν πεταχτεί στο ειδικό Αλλαγή για καλούς φακέλους. Θα γνωρίζετε πότε συμβαίνει αυτό, επειδή συνήθως παίζουν ένα βίντεο κατά τη διάρκεια της πτήσης για να σας ενημερώσουν περισσότερα για το πρόγραμμα και τις επιτυχίες που είχε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αεροσυνοδούς θα ενημερωθούν σχετικά με το πού έχουν δαπανηθεί ακριβώς οι συλλογές τους και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις τοποθεσίες για να δουν πώς τα χρήματα έχουν ωφελήσει παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Λίγα ευρώ προστίθενται γρήγορα, οπότε μην πιστεύετε ότι η δική σας δεν θα κάνει τη διαφορά: η UNICEF αύξησε περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια μέσω του προγράμματος Change for Good από το 1991.

Πού πηγαίνουν τα κέρματά σας;

Το πρόγραμμα Αλλαγή για Καλή έχει υποστηρίξει προσπάθειες ανακούφισης σε όλο τον κόσμο. Μερικά παραδείγματα για το πού δωρήθηκαν χρήματα έχουν περάσει πρόσφατα περιλαμβάνουν τον σεισμό του 2010 στην Αϊτή, το τσουνάμι και τον σεισμό του 2011 στην Ιαπωνία, την κρίση υποσιτισμού στη Δυτική Αφρική, την κρίση του Ebola το 2014, του σεισμού του Νεπάλ το 2015 και των συνεχιζόμενων κρίσεων προσφύγων και μεταναστών στη Συρία και τις γειτονικές χώρες.

Ποια είναι τα οφέλη της αλλαγής για καλό πρόγραμμα;

Υπάρχουν πολλά οφέλη για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Αλλαγή για Καλή.

Αν δεν είχατε την ευκαιρία να προσφέρετε εθελοντικά στα ταξίδια σας , αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε πίσω σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τα άπορα παιδιά σε (συχνά) αναπτυσσόμενες χώρες. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα "Αλλαγή για καλό" αυξάνει τα εκατομμύρια των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που αποτελεί μια εξαιρετική αιτία υποστήριξης.

Βοηθά επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ξένα νομίσματα που είναι ουσιαστικά άχρηστα τώρα που έχετε εγκαταλείψει τη χώρα. Οι περισσότεροι τόποι ανταλλαγής νομισμάτων δεν θα αλλάξουν κέρματα, οπότε οτιδήποτε έχετε όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας, είναι άχρηστο, εκτός αν σκοπεύετε να επιστρέψετε στη χώρα αυτή σύντομα.

Μπορείτε να κρατήσετε μερικά νομίσματα ως αναμνηστικά από τα ταξίδια σας, αλλά αν δεν έχετε σχέδια να τα χρησιμοποιήσετε στο εγγύς μέλλον, η δωρεά του Change for Good είναι η καλύτερη επιλογή εκεί έξω.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.