Οικογενειακή εθιμοτυπία 101

Υποδοχής-Ευχάριστο Συμβουλές για Houseguests

Η διαμονή με τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας και να εξοικονομήσετε έξοδα διαμονής. Η ύπαρξη σπιτιού μπορεί επίσης να είναι αγχωτική. Εδώ είναι μερικά πράγματα και don'ts για να βοηθήσετε να κάνετε την εμπειρία σας στο σπίτι σας μία - και οι οικοδεσπότες σας - θα θέλουν να επαναλάβουν.

Δράσεις προς αποφυγή

Μην εμφανίζετε αιφνιδιαστικά εκτός αν αντιμετωπίζετε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα και τότε, προσπαθήστε να τηλεφωνήσετε πριν φτάσετε.

Μη φτάνετε πριν ή μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξής σας, εκτός εάν ειδοποιήσετε εκ των προτέρων τους οικοδεσπότες σας. Οι οικοδεσπότες σας μπορεί να καθαρίζουν ή να ψωνίζουν την τελευταία στιγμή, και σίγουρα θα ανησυχούν εάν δεν εμφανιστείτε εγκαίρως.

Μην φέρνετε ένα κατοικίδιο ζώο - ακόμη και ένα υπαίθριο ζώο - χωρίς να το ρωτάτε. Πάντα.

Μην σχεδιάζετε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις μεγάλων αποστάσεων ή να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας χωρίς να ζητάτε άδεια. Φέρτε ένα κινητό τηλέφωνο ή μια κάρτα τηλεφώνου, έτσι ώστε να μην τρέχεις τον τηλεφωνικό τους λογαριασμό. Εάν σας έχει δοθεί η άδεια να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή του υπολογιστή σας, αντισταθείτε στον πειρασμό να αλλάξετε τα αρχεία του υπολογιστή χωρίς να το ρωτήσετε, ανεξάρτητα από το πόσο παράξενο ή βρώμικο είναι αυτά τα αρχεία.

Μην περιμένετε από τους οικοδεσπότες σας να πάρουν χρόνο εκτός εργασίας για να σας δείξουν. Αν προσφέρουν κάτι τέτοιο, μπορείτε να αποδεχτείτε ευγενικά. Μόλις έχετε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στα αξιοθέατα, κάντε το καλύτερο για να κολλήσετε με το σχέδιό σας έτσι ώστε οι οικοδεσπότες σας να γνωρίζουν τι να περιμένουν. Θυμηθείτε ότι οι οικοδεσπότες σας θα εκτιμήσουν λίγο χρόνο για να ανασυγκροτήσουν και να χαλαρώσουν.

Μη βάζετε τα πιάτα των φιλοξενουμένων σας όπου νομίζετε ότι πρέπει να πάνε . τοποθετήστε τα εκεί όπου οι οικοδεσπότες σας τα αποθηκεύουν κανονικά. Το ίδιο ισχύει για παντοπωλεία, εφημερίδες και ρούχα.

Μην κρατάτε τους οικοδεσπότες σας - ή τα παιδιά τους - αργά, αν παραμείνετε σε εργασιακή ή σχολική βραδιά.

Μην ξεχάσετε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας , κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας και σε μια ευχαριστήρια σημείωση.

Κερδίζοντας τρόπους για Houseguests

Μιλάμε για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια προτού φτάσετε. Οι οικοδεσπότες σας θα θέλουν να γνωρίζουν αν σκοπεύετε να δείτε τα πράγματα μόνοι σας ή να τα στηρίξετε για βοήθεια και μεταφορά. Εάν δεν αναφέρουν τα αξιοθέατα ή τις ημερήσιες εκδρομές, ρωτήστε για τη δυνατότητα να περάσετε κάποιο χρόνο μαζί για να εξερευνήσετε τα τοπικά αξιοθέατα.

Αναφέρετε τυχόν ιατρικές παθήσεις ή διατροφικούς περιορισμούς που έχετε να επηρεάσετε τον προγραμματισμό γευμάτων των οικοδεσποτών σας. Προσφέρετε να φέρετε στον εαυτό σας ειδικά τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, ώστε οι οικοδεσπότες σας να μην χρειάζεται να ψωνίζουν για αυτούς.

Ρωτήστε πριν χρησιμοποιήσετε το σίδερο, το πλυντήριο και άλλες συσκευές. Δεν θα θέλατε να σπάσετε κάτι επειδή δεν ήξερα πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Δημιουργήστε ένα ημερήσιο σχέδιο για την επίσκεψή σας. Εάν δεν θα είστε σπίτι για δείπνο, πείτε στους οικοδεσπότες σας εκ των προτέρων και ακολουθήστε το σχέδιό σας.

Ρωτάτε για την καθημερινή ρουτίνα των οικοδεσποτών σας , ειδικά αν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσαρμόσει τα σχέδιά σας ώστε οι οικοδεσπότες σας να μπορούν να προετοιμαστούν για εργασία ή σχολείο εγκαίρως. Αν ελπίζετε να ξεκινήσετε νωρίς, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δύο άτομα μπορούν να ντους ταυτόχρονα προτού ενεργοποιήσετε τη βρύση.

Προσφέρετε ένα δώρο ή μια προσφορά για τη θεραπεία των οικοδεσποτών σας στο δείπνο.

Έχουν πάρει πιθανώς το χρόνο να καθαρίσουν το σπίτι τους και να προετοιμαστούν για την επίσκεψή σας, και έχουν σίγουρα ξοδέψει χρήματα σε επιπλέον μπακάλικα. Να είστε βέβαιος να εκφράσετε τις ευχαριστίες σας όχι μόνο δυνατά αλλά με απτό τρόπο. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, σκεφτείτε να φέρετε ένα οικογενειακό μήνυμα, φωτογραφίες ή άλλο δώρο με προσωπικό νόημα.

Προσφέρετε βοήθεια και ακούστε προσεκτικά την απάντηση των οικοδεσποτών σας. Αν λένε "όχι, ευχαριστώ", το εννοούν.

Κρατήστε το δωμάτιο και το μπάνιο σας καθαρό και καθαρό . Δεν είναι ευγενικό να κάνετε επιπλέον εργασία για τους οικοδεσπότες σας.

Προσκαλέστε τους οικοδεσπότες σας να μείνουν στο σπίτι σας σε μια μελλοντική επίσκεψη. Κάνετε το καλύτερό σας για να είστε διαθέσιμοι εάν σας ζητήσουν να μείνετε μαζί σας.

Χαλαρώστε και απολαύστε ελεύθερο χρόνο με τους οικοδεσπότες σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε οπουδήποτε, αλλά μπορείτε να εμβαθύνετε μόνο μια οικογενειακή σχέση ή μια φιλία με το πέρασμα του χρόνου μαζί.

Ο χρυσός κανόνας για τα σπιτάκια

Σε περίπτωση αμφιβολίας, θυμηθείτε το Χρυσό Κανόνα: Κάντε σε άλλους όπως θα τους έκαναν σε εσάς. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε έναν επισκέπτη να συμπεριφέρεται στο σπίτι σας και να ενεργεί ανάλογα.