Καλύτερες θέσεις καταδύσεων στη χερσόνησο Γιουκατάν

Η χερσόνησος Γιουκατάν και η ακτή της Καραϊβικής του Μεξικού προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες κατάδυσης που θα μπορούσατε να ελπίζετε. Τα μαγικά ναυάγια, οι ατμοσφαιρικές σπηλιές, το τεράστιο δίκτυο τιμών των γλυκών υδάτων και ο δεύτερος μεγαλύτερος υφάλων φραγμού στον κόσμο ... η κατάδυση στη χερσόνησο του Μεξικού Yucatan προσφέρει έναν κόσμο υποβρύχιων πλούτων. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε και πού πρέπει να πάτε εάν ενδιαφέρεστε για καταδύσεις και εξερεύνηση του υποβρύχιου κόσμου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού πάτε

Οι επισκέπτες του Μεξικού που επιθυμούν να βουτήξουν στην κατάδυση θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν πιστοποιηθεί με αναγνωρισμένο εξοπλισμό καταδύσεων όπως PADI (Επαγγελματική Ένωση Καταδυτών) ή με άλλο αξιόπιστο καταδυτικό οργανισμό. Ειδικές μορφές καταδύσεων, όπως καταδύσεις σε καταδύσεις και καταδύσεις σε σπηλιές, μπορεί να απαιτούν επιπλέον πιστοποίηση: ελέγξτε πάντα με τον χειριστή κατάδυσης πριν από την κράτηση για να μάθετε τι απαιτεί η συγκεκριμένη κατάδυση.

Αν δεν έχετε βγάλει από το παρελθόν, μπορείτε να πάρετε μια σειρά μαθημάτων σε πολλά καταστήματα καταδύσεων και θέρετρα στο Μεξικό, αλλά να έχετε κατά νου ότι η προπόνηση μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε αποζημιώσεις κατά το σχεδιασμό του ταξιδιού σας. Σκεφτείτε να γίνετε πιστοποιημένοι στο σπίτι πριν φτάσετε στο Μεξικό. Εάν είστε ήδη πιστοποιημένοι, θυμηθείτε να φέρετε την άδεια κατάδυσης και το ημερολόγιο πλοίου. Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε την τελευταία σας κατάδυση τουλάχιστον 24 ώρες πριν πάρετε μια πτήση, οπότε φροντίστε να σχεδιάσετε ανάλογα.

Πότε να πάτε

Χάρη στο εύκρατο κλίμα του, η θερμοκρασία του νερού τείνει να είναι ευχάριστη όλο το χρόνο στη Χερσόνησο του Γιουκατάν. Ωστόσο, ο καιρός - και κατά συνέπεια το νερό - είναι το πιο δροσερό από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και το θερμότερο από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. Τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο είναι εποχή τυφώνα , αν και οι περισσότεροι τυφώνες χτυπούν από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Η υψηλή τουριστική περίοδος στη Χερσόνησο του Γιουκατάν διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, οπότε ταξιδεύετε εκτός αυτών των μηνών εάν επιθυμείτε να αποφύγετε πλήθη, τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό. Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό στο Μεξικό και πότε θα πάτε στο Μεξικό .

Πού να πάνε καταδύσεις υφάλων

Ο Μεγάλος Μεσοαμερικανός Reef , ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χερσονήσου Γιουκατάν στην Καραϊβική Θάλασσα, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υφάλων στον κόσμο (μετά τον Μεγάλο φραγμό του Αυστραλία) και ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά θαύματα του Μεξικού. Οι ευκαιρίες για καταδύσεις αφθονούν κατά μήκος της ακτής, από το Κανκούν μέχρι την Costa Maya, νότια του Tulum. Εδώ είναι μερικά δημοφιλή σημεία καταδύσεων ύφαλο:

Πού να πάνε καταδύσεις καταδύσεων

Για πολλούς λάτρεις της κατάδυσης, οι καταδύσεις σε καταδύσεις προσφέρουν μια μαγική υποβρύχια εμπειρία χωρίς παράλληλο. Η ακτή της Καραϊβικής της χερσονήσου Γιουκατάν, από το Κανκούν έως την Κόστα Μάγια (νότια της Ριβιέρας Μάγια), φιλοξενεί πολλά ναυάγια, τα οποία κατά κύριο λόγο βυθισμένα ναυτικά σκάφη μετατράπηκαν σε τεχνητούς υφάλους, μαζί με μοναδικές δημιουργίες όπως το MUSA (Museo Subacuático de Arte), ένα έργο υποβρύχιας τέχνης / μουσείο στα ύδατα που περιβάλλουν το Κανκούν και την Isla Mujeres.

Σημείωση: μερικές καταδύσεις ναυαγίου απαιτούν επιπλέον πιστοποίηση, καθώς τα περιβάλλοντα - κλειστούς χώρους, δύσκολες εισόδους και εξόδους από τα ναυάγια - μπορεί να απαιτούν προηγμένες δεξιότητες. Εδώ είναι μερικά δημοφιλή σημεία καταδύσεων ναυάγιο:

Πού να Go Cave Diving

Η σπηλιά των σπηλαίων είναι μια εξειδικευμένη μορφή καταδύσεων που πραγματοποιείται σε υπόγεια σπήλαια ή πλημμυρισμένες σπηλιές. Χάρη στο δίκτυο των άνω των 2000 κέντρων , η ανατολική ακτή της χερσονήσου Γιουκατάν είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη γη για να γνωρίσει καταδύσεις σπηλαίων. Μαζί με τα γνωστά cenotes και τις σπηλιές που είναι διάσπαρτες γύρω από τη χερσόνησο, υπάρχουν πολλές κρυφές σπηλιές σε ιδιωτική ιδιοκτησία που μπορούν να βιώσουν με την συμμετοχή τους σε μια περιοδεία με μια εταιρεία περιπέτειας όπως το AllTourNative.

Σημείωση: Λόγω του επιπλέον βαθμού δυσκολίας και κινδύνου, οι δύτες χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και επιπλέον εκπαίδευση πέρα ​​από αυτό που απαιτείται για καταδύσεις σε ανοικτό νερό.

Προκειμένου να κάνετε σπηλιά στη βουτιά, θα πρέπει να έχετε υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση κατάδυσης σπηλαίων. Παρακάτω είναι μερικές δημοφιλείς θέσεις κατάδυσης σπηλαίων :