Όταν οι φίλοι και η οικογένεια δεν υποστηρίζουν τα όνειρα ταξιδιού σας

Πώς να αλλάξετε το μυαλό τους και να τους πείσει να είναι ευτυχείς για σας

Όταν ανακοίνωσα για πρώτη φορά ότι ήθελα να ταξιδεύω συχνά καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου μου στο κολέγιο, έλαβα μια πολύ μικτή αντίδραση από τους φίλους μου. Ενώ μερικοί από αυτούς ήταν απίστευτα υποστηρικτικοί και αμέσως ρώτησαν αν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους, η πλειοψηφία τους δεν συμφώνησε με την απόφασή μου.

Μου είπαν ότι ήμουν ανεύθυνος, ότι έτρεχα μακριά από τις ευθύνες μου στο κολλέγιο. Μου είπαν ότι πρέπει να μείνω στο σπίτι για να επικεντρωθώ στις σπουδές μου, ή να επικεντρωθώ στην έναρξη μιας καριέρας.

Μου είπαν ότι το ταξίδι ήταν χάσιμο χρόνου και χρημάτων, ότι δεν ήταν ασφαλές και ότι δεν θα το απολάμβανα. Άκουσα κάθε δικαιολογία για το ότι δεν μπορούσα να ταξιδέψω.

Παρ 'όλα αυτά, παρόλο που έχω πολύ λίγη υποστήριξη, συνέχισα να ακολουθώ τα ταξίδια μου και κατάφερα να αλλάξω το μυαλό όλων όσων με ενθάρρυναν να μην φύγω. Εάν αγωνίζεστε με φίλους και οικογένειες που δεν υποστηρίζουν, δοκιμάστε τα εξής:

Εξηγήστε γιατί θέλετε να ταξιδέψετε

Ένας μεγάλος λόγος για την έλλειψη υποστήριξης θα μπορούσε απλά να είναι επειδή οι φίλοι και η οικογένειά σας δεν καταλαβαίνουν γιατί θέλετε να ταξιδέψετε. Ήμουν ο πρώτος στην οικογένειά μου που έβλεπα ποτέ τα μακροπρόθεσμα ταξίδια, έτσι οι γονείς μου ανησυχούσαν πολύ. Μόλις εξήγησα ακριβώς γιατί ήθελα να ταξιδέψω, κατανόησαν τη σημασία της αποχώρησής μου.

Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί θέλετε να ταξιδέψετε και προσπαθήστε να το μεταφέρετε στους ανθρώπους με ήρεμο και ορθολογικό τρόπο. Για μένα, ήταν επειδή ήμουν πιο ευτυχισμένος κάθε φορά που εξερευνούσα μια ολοκαίνουργια χώρα.

Πέρασα κάθε διαθέσιμο λεπτό κοιτάζοντας τους χάρτες και διαβάζοντας για μέρη που ήμουν απελπισμένη να επισκεφτώ. Όταν εξήγησα ότι το πράγμα που με έκανε πιο ευτυχισμένο στον κόσμο ήταν το ταξίδι, όλοι ήταν πολύ πιο κατανοητοί.

Δείτε τους Στατιστικά στοιχεία εγκλήματος

Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ταξιδέψει πιστεύουν ότι το ταξίδι σε απομακρυσμένες χώρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ζητήστε από τους γονείς σας να ανησυχούν εάν περάσατε ένα Σαββατοκύριακο στο Σικάγο και στη συνέχεια να συγκρίνετε το ποσοστό δολοφονιών του Σικάγο σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι θα είστε σε θέση να θέσετε το μυαλό τους άνετα δείχνοντάς τους ότι πολλές χώρες είναι εξίσου ασφαλείς, αν όχι ασφαλέστερες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάντε μικρά βήματα

Μην ανακοινώνετε ότι θέλετε να ταξιδέψετε και στη συνέχεια αφήστε αμέσως για ένα μήνα σόλο ταξίδι στη Νότια Αμερική. Αντ 'αυτού, αποφασίστε να ταξιδέψετε στο εσωτερικό για μερικές ημέρες κάθε φορά για να αποδείξετε στην οικογένειά σας ότι είστε ικανός να ταξιδέψετε. Θα τους δείξετε ότι μπορείτε να κρατήσετε ασφαλή και να περιηγηθείτε σε ένα άγνωστο μέρος με ευκολία. Μόλις είναι άνετα μαζί σας που ταξιδεύουν στο εσωτερικό, κατευθυνθείτε σε μια κοντινή χώρα, όπως ο Καναδάς ή το Μεξικό, και περάστε μια εβδομάδα εκεί. Αν δεν έχετε προβλήματα και η οικογένειά σας είναι ακόμα χαλαρή, εξετάστε τα μέρη που βρίσκονται πιο μακριά - την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και, ναι, τη Νότια Αμερική.

Εάν αισθάνεστε σαν να είστε συγκρατημένοι από τους μη φιλικούς φίλους και την οικογένειά σας, μην εγκαταλείπετε τα ονειρικά ταξίδια σας ακόμα. Αφήστε τους να γνωρίζουν γιατί τα ταξίδια είναι σημαντικά, να τους δείξουμε ότι τα ταξίδια μπορούν να είναι ασφαλή και να αποδείξουν ότι είστε πλήρως ικανός να ταξιδεύετε με ευκολία.