Ιανουάριος 2018 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μήνες για να επισκεφθείτε το Μεξικό. Αυτή είναι η υψηλή περίοδος, καθώς οι λαοί από ψυχρότερα κλίματα αναζητούν τον ζεστό καιρό και τον ήλιο που βρίσκονται νότια των συνόρων, αλλά οι ταξιδιώτες που αναζητούν ζεστασιά θα πρέπει να θυμούνται ότι ο καιρός του Μεξικού δεν είναι ομοιόμορφα καυτός και αυτός είναι επίσης ένας από τους ψυχρότερους μήνες έτος στο Μεξικό. Υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τον Ιανουάριο.

Διαβάστε για πληροφορίες σχετικά με τις πιο εκλεκτές γιορτές που πραγματοποιούνται στο Μεξικό αυτό το μήνα:

Πρωτοχρονιά
1η Ιανουαρίου
Αυτή είναι μια εθνική εορτή και μια ήσυχη μέρα. Τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις είναι κλειστά καθώς οι λαοί αναρρώνουν από το γλέντι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς . Τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα είναι ανοικτά στο κανονικό τους χρονοδιάγραμμα.

Día de Reyes - Ημέρα των βασιλέων
6 Ιανουαρίου
Οι Θεοφανίες στο ημερολόγιο της εκκλησίας, αυτή τη μέρα τιμάται όταν οι τρεις βασιλιάδες ή οι Μάγοι επισκέφτηκαν τον Ιησού. Παραδοσιακά, αυτή είναι η μέρα που τα παιδιά του Μεξικού λαμβάνουν δώρα (τα οποία φέρνουν οι τρεις βασιλιάδες σε αντίθεση με το Santa). Είναι συνηθισμένο να τρώμε το Rosca de reyes , ένα γλυκό ψωμί που αντιπροσωπεύει το στέμμα του βασιλιά Ηρώδη με φιγούρες μωρού Ιησού που είναι κρυμμένο μέσα σ 'αυτή τη μέρα.
Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα βασιλιάδων στο Μεξικό

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών της Μέριδας
Μέριδα, Γιουκατάν , 4 Ιανουαρίου έως 21 Ιανουαρίου
Η Μέριδα είναι μια πόλη με πολυσύχναστη πολιτιστική σκηνή όλο το χρόνο, αλλά ποτέ περισσότερο από το ετήσιο φεστιβάλ τέχνης, όταν η πόλη εκρήγνυται στις ραφές με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και εκθέματα τέχνης.


Ιστοσελίδα: Merida Fest

Fiesta Grande / Φεστιβάλ του Φεστιβάλ Ιανουάριος - Φιζέτα ντε Ενέρο
Chiapa de Corzo, Chiapas, 8-24 Ιανουαρίου
Επίσης γνωστό ως Φεστιβάλ του Ιανουαρίου ή "Fiesta de Enero", αυτό είναι ένα δημοφιλές και θρησκευτικό φεστιβάλ με πομπές και χορό στους δρόμους από ανθρώπους που φορούν μάσκες και πολύχρωμα ρούχα.

Σε συνδυασμό με τα δημοφιλή γεγονότα είναι ο εορτασμός τριών θρησκευτικών εορτών, ο Μαύρος Χριστός της Esquipulas στις 8 Ιανουαρίου, ο Σαν Αντόνιο Αμπάντ στις 17 Ιανουαρίου και ο Σαν Σεμπαστιάν στις 20 Ιανουαρίου. Ο Χορός του Παραχίκου ο οποίος αποτελεί σημαντικό μέρος αυτού του φεστιβάλ ανακηρύχθηκε μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO.
Σελίδα στο Facebook: Fiesta Grande

Feria Estatal de Leon - Έκθεση της πόλης Leon
Λεόν, Γκουαναχουάτο, 12 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου
Συναυλίες και παραστάσεις, εκθέματα και μηχανικές βόλτες είναι όλα μέρος της διασκέδασης καθώς ο Leon γιορτάζει την επέτειό του.
Ιστοσελίδα: Feria Estatal de Leon

Fiesta de San Antonio de Abad - Ημέρα γιορτής του Αγίου Αντωνίου
17 Ιανουαρίου
Την ημέρα των γιορτών του Αγίου Αντωνίου ηγουμένου, επίσης γνωστού ως Άγιος Αντώνιος της έρημος, προστάτης του ζωικού βασιλείου, τα ζώα είναι διακοσμημένα με λουλούδια και κορδέλες και φέρονται σε εκκλησίες για να είναι ευλογημένοι.

Fiesta de Santa Prisca - Ημέρα γιορτής της Santa Prisca
Taxco, Guerrero, 17 και 18 Ιανουαρίου
Η πόλη Taxco ζωντανεύει με χορούς, πυροτεχνήματα και εορτασμούς κατά τη διάρκεια αυτής της ετήσιας δίκαιης εκδήλωσης που τιμά την πολιούχο της πόλης Santa Prisca.

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αλαμόσου - Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δρ. Alfonso Ortiz Tirado
Alamos, Sonora, 19-27 Ιανουαρίου
Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ δίνεται προς τιμή του Alfonso Ortiz Tirado, γιατρός, τραγουδιστής και φιλάνθρωπος από το Alamos.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ δίνει έμφαση στο τραγούδι και τη μουσική δωματίου, αλλά και η λαϊκή μουσική και άλλες μορφές τέχνης. Το φεστιβάλ έχει αυξηθεί ετησίως και είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του βόρειου Μεξικού, αντλώντας πάνω από 100.000 ανθρώπους από πολλές διαφορετικές χώρες.
Ιστοσελίδα: Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αλαμόσου

Punta Mita Gourmet & Golf Classic
Punta Mita, Nayarit, 28 - 31 Ιανουαρίου
Αυτή η τετραήμερη εκδήλωση παντρεύεται τους εκλεπτυσμένους κόσμους της γαστρονομικής αριστείας και του γκολφ πρωταθλήματος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει γκουρμέ γεύματα και μαθήματα μαγειρικής που θα διδάσκονται από διακεκριμένους σεφ, μια σειρά γευσιγνωσίας κρασιού και τεκίλα, γιορτινές συγκεντρώσεις στο πολυτελές St. Regis Punta Mita Resort και το Four Seasons Resort Punta Mita, περιηγήσεις με ιστιοπλοΐα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και το "The Punta Mita Cup , Ένα διήμερο τουρνουά γκολφ για τα δύο μαθήματα υπογραφής του Jack Nicklaus Punta Mita Bahia και Pacifico.


Ιστοσελίδα: Punta Mita Gourmet & Golf Classic

Φεστιβάλ μεταναστευτικών πτηνών
San Blas, Nayarit, 29 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν συνέδρια, σεμινάρια και εκδρομές παρακολούθησης πουλιών, που προσφέρονται κάθε πρωί σε μέρη όπως το Isabel Island και το La Tovara National Park. Τα πουλιά που πιθανότατα θα δείτε περιλαμβάνουν ερωδιούς με βάρκα, βόρειους ζακάνους, μωβ γκαλλιούλες, κουκουβάγια και λευκές ibises. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών χορευτικών παραστάσεων από την χορευτική εταιρεία Tepic, τραγούδι και ειδικές εκδηλώσεις.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ μεταναστευτικών πτηνών

Φεστιβάλ γκρι φάλαινας
Puerto Adolfo Lopez Mateos, Baja California Sur , 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου
Ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Μάρτιο γκρίζες φάλαινες πραγματοποιούν το ετήσιο ταξίδι τους στη Μπάγια Καλιφόρνια όπου ζευγαρώνουν και αναπαράγονται. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φαλαινών μπορείτε όχι μόνο να πάτε σε μια εκστρατεία παρακολούθησης φαλαινών, αλλά και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, ενώ θα μάθετε για τη γκρίζα φάλαινα.
Facebook σελίδα: Φεστιβάλ de la Ballena Gris

Φεστιβάλ Sayulita
Sayulita, Nayarit, 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου
Ένα φεστιβάλ για τους λάτρεις του Μεξικού, το φιλμ, τη μουσική, το φαγητό, την τεκίλα και το surf, το Φεστιβάλ Sayulita είναι ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνεται στην πολεμική πόλη Sayulita της Βοημίας στην Riviera Nayarit . Πρόσθετες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ζευγάρια τεκίλα και φαγητού, κύριες γευστικές δοκιμές, προβολές στην παραλία και ιδιωτικές προβολές, σειρές διαλέξεων και ζωντανή μουσική.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ Sayulita

Φεστιβάλ Μουσικής Todos Santos
Todos Santos, Baja California Sur (ακυρώθηκε το 2017)
Ο ιδρυτής Peter Buck της φήμης REM ενώθηκε μαζί με το θρυλικό Hotel California για να φιλοξενήσει συναυλίες και να συγκεντρώσει χρήματα για τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Συναυλίες πραγματοποιούνται στο Town Plaza και επίσης στο Hotel California. Η φετινή σύνθεση περιλαμβάνει τους Jeff Tweedy, Torreblanca, την άμυνα του φθινοπώρου και τους Jayhawks.
Σελίδα Facebook: Φεστιβάλ Μουσικής Todos Santos

Δείτε περισσότερα γεγονότα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους στο ημερολόγιο του Μεξικού μας.