Ένας οδηγός ταξιδιώτη για Morelia, Michoacan

Η Morelia, η πρωτεύουσα της πολιτείας Michoacan, έχει πληθυσμό περίπου 500 χιλιάδων κατοίκων και αποτελεί χώρο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO . Η πόλη έχει πάνω από 200 ιστορικά κτίρια, πολλά χτισμένα από χαρακτηριστικό ροζ λατομείο. Με πολλές υπέροχες πλατείες, κήπους και αίθρια και μια καλά κερδισμένη φήμη ως περιφερειακό πολιτιστικό κέντρο, το Morelia είναι προορισμός για όσους απολαμβάνουν αποικιακή αρχιτεκτονική και τοπικό πολιτισμό.

Ιστορία

Το Morelia ιδρύθηκε το 1541 από τον Antonio de Mendoza.

Το αρχικό του όνομα ήταν το Βαγιαδολίδ, αλλά το όνομα αυτό άλλαξε μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας του Μεξικού, προς τιμήν ενός από τους ήρωές του, Jose Maria Morelos de Pavon, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη το 1765. Από τα πολλά όμορφα ιστορικά μνημεία της Morelia, το υδραγωγείο είναι το πιο εντυπωσιακό.

Τι να κάνετε στο Morelia

Ημερήσιες εκδρομές

Οι δυνατότητες για ημερήσιες εκδρομές περιλαμβάνουν την υπέροχη αποικιακή πόλη Patzcuaro και Santa Clara del Cobre, όπου μπορείτε να δείτε τοπικούς τεχνίτες που κάνουν χάλκινα εργαλεία, πιάτα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Καταφύγιο πεταλούδων

Εάν βρίσκεστε στο Michoacan μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, μπορεί να θέλετε να κάνετε το ταξίδι για να δείτε τις μεταναστευτικές πεταλούδες monarch στα αποθέματα πεταλούδας Monarch .

Θα κάνει για ένα πολύ μεγάλο ημερήσιο ταξίδι, οπότε αν είναι δυνατόν, κάντε αυτό ως ένα ταξίδι μιας ημέρας.

Που να φάω

Το Morelia είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό. Όταν η UNESCO σκέφτηκε να ονομάσει μεξικάνικη κουζίνα ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας , εξέτασαν τα τρόφιμα της πολιτείας Michoacan ως ένα ιδανικό παράδειγμα.

Μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσουν στο Morelia περιλαμβάνουν καρνιτά, enchiladas placeras, uchepos, corundas, churipo και έφαγε. Εδώ είναι μερικά συνιστώμενα εστιατόρια:

Διαμονή

Να πάρει εκεί

Το Morelia διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, το διεθνές αεροδρόμιο General Francisco Mujica, με πτήσεις από το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο και το Λος Άντζελες, καθώς και από το Μεξικό. Με λεωφορείο ή αυτοκίνητο, το ταξίδι από το Πόλη του Μεξικού διαρκεί περίπου 3 ώρες και μισή.