Πάρτε ένα ταξίδι εθελοντών για τις διακοπές σας στο κολέγιο

Βοήθεια Άλλοι άλλοι, Δείτε τον Κόσμο

Αν σκέφτεστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να βοηθήσετε άλλους κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας, σκεφτείτε να κάνετε ένα εθελοντικό ταξίδι με το i-to-i. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ταξιδέψετε σε μια νέα χώρα, ενώ θα επιστρέψετε στις κοινότητες που συναντάτε εκεί.

Ορισμένες πιθανές ευκαιρίες για εθελοντισμό περιλαμβάνουν τη συντήρηση μιας λίμνης στη Γουατεμάλα, την οικοδόμηση σπιτιών για τις οικογένειες της Ονδούρας, τη διάσωση θαλάσσιων χελωνών στην Κόστα Ρίκα.

Είναι ένας καλός τρόπος να δείτε ένα κομμάτι του πλανήτη και να έρθετε σπίτι με μια νέα προοπτική για το πώς ζουν οι άλλοι στον κόσμο.

Οι Αμερικανοί φοιτητές αναζητούν όλο και περισσότερο βραχυπρόθεσμες σημαντικές εμπειρίες, δανείζοντας ένα χέρι βοήθειας, σύμφωνα με το i-to-i. Ο διεθνής πάροχος κάνει πάνω από το ήμισυ των δραστηριοτήτων του κάθε χρόνο με φοιτητικά ταξίδια και αντιμετωπίζει 40-50% ετήσια αύξηση του αριθμού των εθελοντών μαθητών διακοπών.

Η εμπειρία

Η εμπειρία του i-to-i με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των σπουδαστών δεν είναι μοναδική, λέει ο Lee Ann Johnson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια, περίπου 30.000 φοιτητές επέλεξαν κοινωφελείς υπηρεσίες αντί για παραδοσιακές διακοπές σύμφωνα με το Break Away, μια εθνική μη κερδοσκοπική ομάδα που βοηθά τους μαθητές να οργανώσουν ταξίδια εξυπηρέτησης. Από το 1994, ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν σε εναλλακτικά προγράμματα διάλειμμα με το Campus Compact, μια ένωση περισσότερων από 1.100 αμερικανικών κολλεγίων και πανεπιστημίων που προωθεί τη δημόσια υπηρεσία, έχει υπερδιπλασιαστεί.

"Οι φοιτητές διαπιστώνουν ότι είναι σε θέση να δώσουν ένα δώρο που ξεπερνά τα συσκευασμένα πακέτα δώρων", λέει ο Lee Ann Johnson, διευθύνων σύμβουλος. Ταυτόχρονα, λέει, οι εθελοντικές διακοπές τους βοηθούν να αποκτήσουν πραγματική εμπειρία, να διερευνήσουν επιλογές σταδιοδρομίας και να ενισχύσουν τα βιογραφικά τους.

Τι κερδίζετε από τον εθελοντισμό στο εξωτερικό;

Πρώτα απ 'όλα, μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία σε πεδία όπως μάρκετινγκ, δημοσιογραφία, διδασκαλία, συλλογή κεφαλαίων, κοινωνικές υπηρεσίες και διαχείριση, λέει ο Johnson. Σε πολλές περιπτώσεις, οι φοιτητές που ακολουθούν εθελοντικές διακοπές μπορούν να κερδίσουν δάνειο από το κολέγιο, με τον πάροχο διακοπών εθελοντών να εργάζεται τόσο με φοιτητή όσο και με ακαδημαϊκό σύμβουλο. Παροχείς όπως i-to-i προσφέρουν επίσης μαθήματα πιστοποίησης κατάρτισης για να προετοιμάσουν τους μαθητές να διδάξουν Αγγλικά ως Ξένη Γλώσσα (TEFL), κάτι που αξίζει τον κόπο, αν τα μελλοντικά σας σχέδια περιλαμβάνουν τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας ως μέσο χρηματοδότησης των ταξιδιών σας.

i-to-i εθελοντές μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία προορισμών, από την Ινδία στην Ιρλανδία ή την Κόστα Ρίκα στην Κροατία. Οι ευκαιρίες εθελοντών κυμαίνονται από τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην πραγματοποίηση πολιτιστικών και οικολογικών συντηρήσεων ή κατασκευής σπιτιών. Επιλογές διακοπών μπορεί να είναι τόσο σύντομες όσο και έντονες διαδρομές από μία έως τρεις εβδομάδες ή έως και 24 εβδομάδες, λέει ο Johnson, δημιουργώντας ευκαιρίες για ατομικές προτιμήσεις. Το i-to-i παρέχει επίσης έναν επιλεγμένο αριθμό ευκαιριών στις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν χρήματα που διδάσκουν αγγλικά.

"Για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν περισσότερα από ό, τι κοιμούνται αργά και επισκέπτονται με μυριάδες θείες, θείους και ξαδέλφια κατά τη διάρκεια χειμώνα, άνοιξη ή καλοκαιρινό διάλειμμα, οι εθελοντικές διακοπές μπορούν να τους βοηθήσουν να μάθουν για τη σταδιοδρομία τους, τον κόσμο τους και τους ίδιους", λέει ο Johnson , και συμφωνούμε ολόψυχα.

Επιπλέον, όλες οι εθελοντικές διακοπές i-to-i υποστηρίζονται πλήρως από καταρτισμένους συμβούλους εργασίας και ταξιδιού, συντονιστές στο εσωτερικό της χώρας, προσλήψεις και προσανατολισμό αεροδρομίων, 24ωρη επείγουσα υποστήριξη και ολοκληρωμένη ασφάλιση ταξιδίου και υγείας προσαρμοσμένη την εθελοντική εμπειρία διακοπών. Είστε σε ασφαλή χέρια, και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για να χαθείτε σε μια ξένη χώρα!

Περαιτέρω λεπτομέρειες

Το i-to-i είναι ένας διεθνής οργανισμός εθελοντών διακοπών, που ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας σε μειονεκτούσες κοινότητες και οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διοργανώνει τοποθετήσεις διάρκειας 1 έως 24 εβδομάδων σε διδακτική, συντηρητική, κοινοτική, οικοδομική και ποικιλία άλλων έργων σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ιδρύθηκε το 1994 με διεθνή έδρα στο Λιντς της Αγγλίας και η Βόρεια Αμερική εδρεύει στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει φέρει περισσότερους από 10.000 εθελοντές μαζί σε έργα σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες ευκαιρίες εθελοντισμού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο i-to-i Volunteer Travel ή καλέστε στο 1-800-985-4864 για περισσότερες πληροφορίες ή ένα δωρεάν φυλλάδιο.

Μια σημείωση: όπως πολλές εταιρείες εθελοντών, αυτές οι εμπειρίες δεν είναι ελεύθερες. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματα προτού δεσμευθείτε για το ταξίδι σας στο εξωτερικό.

Εθελοντικές ευκαιρίες που διατίθενται στους φοιτητές

Προφανώς δεν θέλετε να εγγραφείτε για μια εθελοντική ευκαιρία που δεν σας απευθύνει έκκληση, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ιστοσελίδα της για να δείτε τι είναι διαθέσιμο. Τι γίνεται με την αύξηση των λιονταριών και των τίγρεων στην Νότιο Αφρική; Κτίριο πηγαδιών στο αγροτικό Βιετνάμ μετά από την πλεύση του Δέλτα του Μεκόνγκ και πεζοπορία κοντά στο Mai Chau; Οι ευκαιρίες εθελοντών εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

Ερασιτεχνικές Διακοπές Spring Break

i-to-i τρέχει επίσης εθελοντική εμπειρία κατά τη διάρκεια της άνοιξης διάλειμμα, η οποία είναι μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου για να εθελοντήσουν. Θα είστε σε θέση να επιστρέψετε σε μια κοινότητα για μια εβδομάδα, να συναντήσετε νέους ανθρώπους σε μια σειρά από διαφορετικά υπόβαθρα, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά στο προνόμιο σας, να διατηρήσετε τα έξοδα διακοπών σας και να ενισχύσετε το βιογραφικό σας σημείωμα. Είναι σίγουρα μια επιλογή που αξίζει να εξερευνήσετε.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.