Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε Uber ή Lyft στη Φλώριδα;

Uber και Lyft Hit Roadblocks που λειτουργούν στη Φλώριδα

Χρειάζεστε μια βόλτα από το αεροδρόμιο; Η εύρεση ενός ταξί μπορεί να είναι δαπανηρή. Οι δύο πιο σημαντικές εφαρμογές μεταφοράς - Uber και Lyft - λειτουργούν τώρα στη Φλόριντα. Πρόκειται για εφαρμογές με γνώμονα την τεχνολογία που χρησιμοποιούνται για την οργάνωση και την πληρωμή για βόλτες. Αυτές οι βόλτες είναι μέρος του κινήματος που μοιράζεται την οδήγηση, που χρησιμοποιεί τους απλούς πολίτες, πίσω από τους τροχούς των δικών τους οχημάτων, για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε να πάτε για ένα τέλος που είναι συνήθως πολύ λιγότερο από τη χρήση ενός καμπίνας για το ίδιο ταξίδι.

Συγκεκριμένα, αφού ένας αναβάτης ζητήσει μια βόλτα μέσω της εφαρμογής, μπορεί να παρακολουθήσει το όχημα μέσω GPS παρακολουθώντας την προσέγγιση. Οι εφαρμογές παρέχουν μια εικόνα του οδηγού και του αυτοκινήτου και σχόλια από άλλους αναβάτες. Μόλις επιτευχθεί ο προορισμός, ο οδηγός βγαίνει χωρίς να πληρώσει τον οδηγό. Η εφαρμογή θα χρεώσει την πιστωτική κάρτα του αναβάτη και θα της στείλει μια απόδειξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του Uber ή του Lyft αντί ενός ταξί ή λιμουζίνας είναι ότι είναι λιγότερο δαπανηρό. Και οι δύο εταιρείες ισχυρίζονται ότι η υπηρεσία μεταφοράς τους είναι 40% φθηνότερη από ένα ταξί. Οι χρεώσεις ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία και για τις δύο εταιρίες με ταξί και υπηρεσίες ταξί και λιμουζίνα, αλλά στην Τάμπα, κάθε διαδρομή βασίζεται σε βάση βάσης 1,25 δολαρίων, συν 1,50 δολάρια ανά μίλι και 13 λεπτά ανά λεπτό.

Τα ποσοστά ταξί της Τάμπα καθορίζονται από την Επιτροπή Δημοσίων Μεταφορών του Hillsborough County και περιλαμβάνουν κατ 'αποκοπή χρέωση των 25,00 δολαρίων ανά όχημα για μη τακτά ταξίδια από ή προς το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα σε ζώνη εντός της πόλης ή ελάχιστη χρέωση 15,00 € από το αεροδρόμιο με το αεροδρόμιο ταξίμετρο που καθορίζει την τελική χρέωση αν υπερβαίνει τα 15,00 δολάρια.

Τα τέλη ταξιμέτρων είναι 2,50 δολάρια για τα πρώτα 1/8 μίλια, 30 σεντς για κάθε επιπλέον 1/8 μίλι και 30 λεπτά για κάθε λεπτό χρόνου αναμονής.

Άλλα πλεονεκτήματα μπορεί να είναι μια καθαρότερη βόλτα. Μια από τις μεγαλύτερες καταγγελίες κατά των ταξί είναι η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος. Ο οδηγός του Uber και του Lyft μπορεί να είναι πιο φιλικός και πρόθυμος να προσφέρει συγκεκριμένες συμβουλές για τα αξιοθέατα, τα μέρη που πρέπει να αποφύγετε και να μην χάσετε τις ευκαιρίες νυχτερινής ζωής.

Τα μειονεκτήματα έχουν να κάνουν περισσότερο με τη νομιμότητα και την ασφάλεια. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το Ride-share περιλαμβάνουν ασφαλιστικές ανησυχίες εάν εσείς και η ποδηλασία σας έχετε εμπλακεί σε ένα ατύχημα. Ενώ οι οδηγοί για αυτές τις εταιρείες μερίδιο αγοράς απαιτούνται για ασφάλιση, η περισσότερη ασφαλιστική κάλυψη για τα προσωπικά οχήματα αποκλείει το όχημα όταν χρησιμοποιείται ως όχημα προς ενοικίαση (κοινώς γνωστό ως αποκλεισμός για τα χρώματα). Αυτό σημαίνει ότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να πληρώσει.

Επιπλέον, ενώ οι οδηγοί και για τις δύο εταιρείες διενεργούν ελέγχους, οι ρυθμιστικές αρχές δεν είναι ικανοποιημένες ότι είναι αρκετά αυστηρές. και, αν και τα οχήματα είναι επίσης «επιθεωρούνται», πόσο αυστηρά εξαρτάται από την εταιρεία και την πόλη.

Το πρόβλημα με Uber και Lyft στη Φλώριδα

Επί του παρόντος, η Uber δραστηριοποιείται στο Τζάκσονβιλ, το Μαϊάμι, το Ορλάντο, το Ταλαχάσι και την Τάμπα. και, Lyft λειτουργεί σε όλες αυτές τις πόλεις της Φλόριντα εκτός Tallahassee. Οι αρχές μεταφορών σε όλες τις πόλεις της Φλώριδας εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την ένταξη των εταιρειών μεριδιούχων στην τάξη των συστημάτων μεταφορών της Φλόριντα, τα οποία ρυθμίζονται ιδιαίτερα. Από νομική άποψη, οι εταιρείες λειτουργούν εκτός του νόμου υποστηρίζοντας ότι είναι εταιρείες με βάση το Διαδίκτυο ή εφαρμογές και δεν υπόκεινται στους τοπικούς κανονισμούς μεταφοράς. Φυσικά, οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές λένε ότι κάνουν λάθος.

Ίσως έχετε δει τα χαριτωμένα ροζ μουστάκια στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων στην πόλη σας που αναγνωρίζει τους οδηγούς Lyft. Είναι χαριτωμένα αλλά εύκολα αναγνωρίσιμα από τις αρχές που εκδίδουν εισιτήρια απάτης στους οδηγούς Lyft και Uber στην περιοχή του Tampa Bay. Το Broward County ασκεί δικαστική δίωξη εναντίον του Uber και ο Διεθνής Αερολιμένας Ορλάντο αρνείται το Uber για την παραλαβή επιβατών χωρίς να πάρει τα κατάλληλα διαπιστευτήρια ταξί. Οι Uber και Lyft και οι δύο έχουν πληγεί με νομικές παραπομπές για την εκτέλεση όσων το Δημαρχείο του Τζάκσονβιλ έχει χαρακτηρίσει "παράνομη επιχείρηση".

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε Uber ή Lyft στη Φλώριδα;

Ενώ οι οδηγοί της Uber και της Lyft αντιμετωπίζουν τη δυνατότητα να εκδοθούν εισιτήρια, να οδηγηθούν σε αγωγές και να αντιμετωπίσουν ακόμη και απειλές κατάσχεσης των οχημάτων τους, οι αναβάτες δεν επηρεάζονται. Υπάρχει η πιθανότητα οι αναβάτες να καθυστερούν ή να ενοχλούνται εάν ο οδηγός σας τραβηχτεί, αλλά οι αναβάτες δεν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να εισπράττουν εισιτήρια.

Η ασφάλεια θα πρέπει ασφαλώς να είναι μια ανησυχία. Οι οδηγοί και τα οχήματα ελέγχονται από την Uber και την Lyft, αλλά πιθανώς όχι στο βαθμό που ανταποκρίνονται στους τοπικούς κανονισμούς και απαιτήσεις. Σε περίπτωση ατυχήματος, εάν θα καλύπτεστε επαρκώς από την ασφάλιση, θα πρέπει να επηρεάσετε την απόφασή σας να οδηγήσετε.