Τα καλύτερα γεγονότα του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι

2017 Οδηγός

Πηγές: Γραφείο Συνεδρίων και Επισκέψεων του Παρισιού, Γραφείο Δημάρχου Παρισιού

Φεστιβάλ και εποχιακά γεγονότα:

"Nocturnal Waters" στο Chateau de Versailles

Ζήστε τη χαλαρωτική ανάμειξη του φωτός, του νερού και της κλασικής μουσικής στους κήπους του περίφημου κάστρου έξω από το Παρίσι. Ιδανικό για μια χαλαρωτική απόδραση για μισή μέρα από τη φασαρία της πόλης και μια αξέχαστη βραδιά σε ένα εικονικό περιβάλλον.
Πότε: Κάθε βράδυ του Σαββατοκύριακου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου
Πού: Chateau de Versailles
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης για ημερομηνίες και ώρες

Το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ:

Από το 1972, το φεστιβάλ του φθινοπώρου του Παρισιού ή το Φεστιβάλ de l'Automne έχουν φέρει την καλοκαιρινή περίοδο με έκρηξη προβάλλοντας μερικά από τα πιο συναρπαστικά έργα της σύγχρονης εικαστικής τέχνης, της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου και άλλων μορφών. Συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα για λεπτομέρειες προγράμματος (στα αγγλικά, σύντομα).
Πότε: Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Journees du Patrimoine)

Για μία μέρα κάθε χρόνο το φθινόπωρο, ως μέρος της ηπειρωτικής εκδήλωσης που είναι γνωστή ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τα μνημεία του Παρισιού, τα κυβερνητικά κτίρια, οι δημοτικές αίθουσες και άλλοι ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό για μια παρασκήνια, πιο συναρπαστικά μέρη. Μην χάσετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία να δείτε το "πίσω μέρος" μερικών από τα πιο εικονικά κτίρια της πόλης.
Πότε: 16 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017
Πού: Διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Παρίσι - δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Τέχνες και Εκθέματα Στιγμιότυπα τον Σεπτέμβριο:

Πορτρέτα από την Cézanne: Musée d'Orsay

Ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Paul Cezanne είναι ίσως ο πιό γνωστός για τα ήσυχα και πανέμορφα πορτρέτα του τοπίου και εξακολουθεί να ζει, αλλά ήταν επίσης ένας ταλαντούχος πορτραίτα.

Τα πορτραίτα του αποτελούν αντικείμενο έκτακτης έκθεσης στο Musee d'Orsay όλο το καλοκαίρι και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η τέχνη του παστέλ, από τον Degas στο Redon

Σε σύγκριση με τα έλαια και τα ακρυλικά, τα παστέλ τείνουν να θεωρούνται ως ένα λιγότερο "ευγενές" υλικό για ζωγραφική, αλλά αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι όλα λάθος.

Η θέα του Petit Palais σε υπέροχα παστέλ από τον 19ο αιώνα και τους δασκάλους του πρώτου εικοστού αιώνα, όπως ο Edgar Degas. Ο Odilon Redon, η Mary Cassatt και ο Paul Gaugin θα σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο σε ένα πιο ήπιο - και ήσυχα - πολύ φωτεινό.

Ο David Hockney στο Κέντρο Πομπιντού

Η φιλόδοξη και πολυαναμενόμενη αναδρομή του Center Pompidou στον βρετανό καλλιτέχνη David Hockney είναι μια συνεργασία με την Tate Modern στο Λονδίνο και υπόσχεται να είναι η πιο ολοκληρωμένη ματιά στο έργο του καλλιτέχνη. Πάνω από 60 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, χαρακτικά, βιντεοεγκαταστάσεις, σχέδια και έργα μικτών μέσων αναμένουν και η έκθεση - που γιορτάζει τα 80α γενέθλια του Hockney - περιλαμβάνει τα πιο διάσημα έργα του καθώς και νεότερα. Για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, αυτό πρέπει να δούμε αυτή τη σεζόν.

Derain, Balthus, Giacometti: Μια καλλιτεχνική φιλία

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης του Παρισιού φιλοξενεί μια συγκλονιστική ματιά σε τρεις μεγάλους ζωγράφους του εικοστού αιώνα που μοιράστηκαν σημαντικές φιλίες και αμοιβαία καλλιτεχνική επιρροή και έμπνευση: οι Derain, Balthus και Giacometti.

Η τολμηρή και μοναδική δουλειά τους δεν έχει τεθεί ποτέ σε συζήτηση τόσο προσεκτικά, γι 'αυτό η έκθεση αυτή υπόσχεται να είναι συναρπαστική για όσους ενδιαφέρονται για το πώς οι σύγχρονοι καλλιτέχνες δουλεύουν μαζί για νέες μορφές και τεχνικές.

Περισσότερα για την επίσκεψη στο Παρίσι το Σεπτέμβριο: Σεπτέμβριος καιρός και οδηγός συσκευασίας

Εβδομάδα σχεδιασμού στο Παρίσι

Είστε fan του σχεδιασμού σε όλες τις μυριάδες μορφές του; Αν ναι, μην χάσετε την εβδομάδα σχεδιασμού του Παρισιού, η οποία έχει περίπου 180 κηλίδες γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, ανοίγει τις πόρτες της δωρεάν για να προβάλλει την πρόσφατη καινοτομία και νέα νέα ταλέντα στον τομέα του σχεδιασμού. Επί πλέον? Η είσοδος είναι δωρεάν στις περισσότερες περιπτώσεις!

Πότε: 8 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2017
Πού: Περισσότερες από 150 τοποθεσίες γύρω από την πόλη: δείτε αυτή τη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες στα Αγγλικά

Θέατρο ανοιχτού αέρα Shakespeare στο Bois de Boulogne


Φωλιασμένο στο καταπράσινο Bois de Boulogne είναι ο κήπος του Σαίξπηρ, με θεματικούς κήπους εμπνευσμένους από τα έργα του bard. Ένα υπαίθριο θέατρο φιλοξενεί μια σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων φέτος, συμπεριλαμβανομένου του σκωτσέζικου λαϊκού χορού και παραστάσεων των έργων του Shakespeare, Molière, Marivaux και άλλων δραματικών φωτιστικών. Τα περισσότερα από τα έργα εκτελούνται στα γαλλικά, αλλά μερικές συναυλίες έχουν προγραμματιστεί στα αγγλικά - ελέγξτε τα μπροστά κάνοντας κλικ εδώ. Τα πρώτα και τα καλοκαιρινά όνειρα είναι εγγυημένα.

Πότε: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2017
Πού: Jardin du Pré Catelan - Shakespeare Garden

Περισσότερα για την επίσκεψη στο Παρίσι το Σεπτέμβριο: Σεπτέμβριος καιρός και οδηγός συσκευασίας