Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για διαβατήριο εάν δεν έχω πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ;

Το πιστοποιητικό γέννησης το καθιστά ευκολότερο, αλλά δεν είναι αδύνατο χωρίς

Σήμερα, μιλάμε για διαβατήρια και πώς να πάρετε τα χέρια σας σε ένα εάν δεν έχετε πρόσβαση στο πιστοποιητικό γέννησής σας.

Ενώ η αποστολή ενός πιστοποιητικού γέννησης είναι η προτιμώμενη μέθοδος απόδειξης της αμερικανικής υπηκοότητας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων - τελικά, αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να έχει ο καθένας που είναι πολίτης των ΗΠΑ - υπάρχουν επίσης εναλλακτικές λύσεις για να σας βοηθήσουν να αποδείξετε την εθνικότητά σας, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε εάν δεν έχετε το πιστοποιητικό γέννησής σας.

Αυτό το άρθρο καλύπτει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το διαβατήριό σας, καθώς και τι πρέπει να κάνετε αν είστε πολίτης των ΗΠΑ, αλλά γεννήθηκε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι θα χρειαστείτε εάν δεν έχετε πιστοποιημένο πιστοποιητικό γέννησης

Μια επιστολή χωρίς εγγραφή

Μια επιστολή χωρίς καταχώριση εκδίδεται από το κράτος και περιλαμβάνει το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης, τα έτη που αναζητήσατε για ένα μητρώο γέννησης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό γέννησης στο αρχείο για εσάς. Είναι βασικά η απόδειξη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη γέννησή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα πρέπει να το στείλετε με την αίτηση διαβατηρίου.

Για να αποκτήσετε μια επιστολή μηδενικής εγγραφής, θα χρειαστεί να μιλήσετε με την κυβέρνηση του κράτους στο οποίο γεννήσατε και να έρθετε σε επαφή με το Τμήμα Ζωτικών Στατιστικών - αυτό είναι το μόνο τμήμα που θα είναι σε θέση να να εκδώσετε την παρούσα επιστολή. Θα είναι σε θέση να ψάξουν στη βάση δεδομένων τους για να δουν αν η γέννησή σας είναι σε εγγραφή.

Εάν όχι, θα σας παράσχουν μια επιστολή μηδενικής εγγραφής. Μπορείτε να αναμένετε ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα συνολικά.

Όπως είναι δυνατόν, πολλά από τα παρακάτω:

Αφού λάβετε την επιστολή σας για μη εγγραφή, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να συλλέγετε πρόσθετα έγγραφα ως απόδειξη της ιθαγένειάς σας. Αυτά τα έγγραφα αναφέρονται ως Early Public Records.

Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογος των όσων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Βεβαιωθείτε ότι τα έγγραφα αυτά είναι πρώιμα δημόσια αρχεία που δείχνουν το όνομά σας, την ημερομηνία και τον τόπο της γέννησής σας και ότι δημιουργήθηκαν μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής σας.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε έντυπο δήλωσης υπογεγραμμένου DS-10 από έναν παλαιότερο συγγενή αίματος, δηλαδή: γονέα, θεία, θείος ή αδελφό που έχει "προσωπική γνώση" της γέννησής σας. Πρέπει να είναι συμβολαιογραφημένη ή να παρουσιάζει τη σφραγίδα και την υπογραφή του πράκτορα αποδοχής.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιστοποιητικό καθυστερημένης γεννήσεως

Αντί μιας επιστολής χωρίς καταχώριση, ενδέχεται να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για καθυστερημένο πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ.

Πρόκειται για πιστοποιητικό γέννησης που κατατίθεται περισσότερο από ένα έτος μετά την ημερομηνία γέννησής σας. Θα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυτό και να το χρησιμοποιήσετε για να λάβετε το διαβατήριό σας εφ 'όσον παραθέτει την τεκμηρίωση που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλετε αίτηση για αυτό και μια υπογραφή είτε από έναν υπάλληλο ο οποίος ήταν εκεί για τη γέννησή σας είτε μια ένορκη βεβαίωση που έχει υπογράφηκε από τους γονείς σας.

Τι θα συμβεί αν γεννηθήκατε στο εξωτερικό στους γονείς των ΗΠΑ;

Εάν γεννηθήκατε στο εξωτερικό και δεν έχετε στην κατοχή σας προξενική έκθεση για τη γέννηση στο εξωτερικό ή το πιστοποιητικό γέννησης, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει τις ακόλουθες οδηγίες για να ακολουθήσετε:

Εάν ζητήσετε την ιθαγένεια από τη γέννηση στο εξωτερικό σε έναν γονέα των πολιτών των ΗΠΑ, θα χρειαστείτε:

Εάν ζητήσετε την ιθαγένεια από γέννηση στο εξωτερικό σε δύο Αμερικανούς γονείς, θα χρειαστείτε:

Πώς να υποβάλετε αίτηση για το πρώτο διαβατήριό σας στις ΗΠΑ

Μόλις συγκεντρώσετε την απόδειξη της ιθαγένειάς σας, μπορείτε τώρα να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες στο λεπτομερή οδηγό μας για την υποβολή αίτησης για το πρώτο διαβατήριό σας . Θα ακολουθήσετε όλα τα βήματα και, στη συνέχεια, υποβάλετε όλα τα παραπάνω ως απόδειξη της ιθαγένειας των ΗΠΑ.

Αφού υποβάλετε την αίτησή σας και λάβετε το διαβατήριό σας, θα μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιήσετε ως πρωταρχική σας μορφή αναγνώρισης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.