Το κόστος διαβίωσης του Austin

Οι υψηλές τιμές στέγασης θέτουν σε κίνδυνο την δημιουργική ταυτότητα του Austin

Με συνεχώς αυξανόμενα ενοίκια και τιμές κατοικίας, το Ώστιν κινδυνεύει να χάσει το ίδιο πράγμα που το έκανε τόσο δροσερό: αγωνιζόμενοι μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες. Ομάδες όπως η HousingWorks Austin συνεργάζονται με το Ώστιν Δημοτικό Συμβούλιο και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την οικονομικά προσιτή στέγαση κρίση της πόλης. Οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες με χαμηλό εισόδημα αναγκάζονται όλο και περισσότερο να μετακινούνται σε κοντινές μικρές πόλεις για να βρουν πιο προσιτές τιμές ενοικίασης.

Από τον Μάιο του 2017, η μέση αγοραία αξία για τα σπίτια ήταν 380.000 δολάρια στα όρια της πόλης του Ώστιν και 310.000 δολάρια στη μητροπολιτική περιοχή Austin-Round Rock, σύμφωνα με την Austin HomeSearch. Οι τιμές αυξήθηκαν 8,6% στο Austin και 8% στο Austin-Round Rock σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό σημάδεψε το όγδοο συνεχές έτος της θετικής κίνησης στην αγορά κατοικιών και της οικονομίας του Όστιν στο σύνολό της. Χιλιάδες διαμερίσματα και συγκυριαρχίες βρίσκονται υπό κατασκευή στο Ώστιν. Ο τεράστιος αριθμός των πολυώροφων έργων υπό κατασκευή σε όλη την πόλη φαίνεται να δείχνει ότι το σημείο κορεσμού θα επιτευχθεί σύντομα. Αλλά προς το παρόν, οι τιμές εξακολουθούν να ανεβαίνουν.

Τα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, μια ιδιαίτερα επιθυμητή τοποθεσία, ενοικιάζονται για μέση τιμή $ 2.168 τον Ιανουάριο του 2017, αναφέρουν την ιστοσελίδα Rent Cafe, με το μέσο ενοίκιο σε ολόκληρο το διαμέρισμα για ένα διαμέρισμα 1.000 τετραγωνικών ποδιών με 1.000 τετραγωνικά πόδια $ 1.364.

Τροφή

Εκτός από τις υψηλές τιμές κατοικιών, η διαβίωση στο Ώστιν είναι σχετικά προσιτή.

Σύμφωνα με τους καλύτερους χώρους του Sperling, το κόστος των παντοπωλείων στο Austin είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, με βαθμολογία 89,1 έναντι του αμερικανικού μέσου όρου των 100, δηλαδή 11% χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο στα είδη παντοπωλείου, τον Ιούλιο του 2017.

Φόροι

Ο συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων στο Ώστιν είναι 8,25%.

Δεν υπάρχουν φόροι εισοδήματος στο Τέξας. Τα σχολεία χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό μέσω φόρων ιδιοκτησίας, οι οποίοι αυξάνονται μαζί με τις τιμές κατοικίας.

Μεταφορά

Όπως όλος ο Τέξας, το Ώστιν παραμένει μια πόλη με αυτοκίνητο-εμμονή, και έχει κίνηση για να το δείξει. Το σύστημα λεωφορείου Capital Metro λειτουργεί σε όλη την πόλη. Εάν ζείτε και εργάζεστε στη γραμμή λεωφορείου, μπορείτε να μετακινηθείτε με λεωφορείο. Ωστόσο, το λεωφορείο προσφέρει μόνο μερικά λεωφορεία αργά το βράδυ, επομένως δεν είναι γενικά ένας βιώσιμος τρόπος να φτάσετε από και προς την κεντρική περιοχή ψυχαγωγίας τα σαββατοκύριακα. Θα πληρώσετε μερικούς λογαριασμούς εάν επιλέξετε ένα ταξί, ανάλογα με την απόσταση που ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, το ταξίδι από το Διεθνές Αεροδρόμιο Austin-Bergstrom στο κέντρο του Ώστιν ήταν περίπου 37 δολάρια από τον Ιούλιο του 2017. Οι Uber και Lyft έπαυσαν να λειτουργούν στο Ώστιν, επομένως οι επιλογές χωρίς αυτοκίνητο είναι περιορισμένες.

Η μάστιγα των οδών διοδίων

Αν και το Ώστιν είναι μια πολιτικά φιλελεύθερη πόλη, βρίσκεται μέσα σε ένα συντηρητικό κράτος στο οποίο οι νομοθέτες έχουν την τάση να αναζητούν λύσεις στα δημόσια προβλήματα από ιδιωτικές εταιρείες. Οι δρόμοι διοδίων μέσα και γύρω από το Ώστιν είναι ένα από τα πιο ορατά και ενοχλητικά παραδείγματα αυτής της τάσης. Εάν κατευθυνθείτε ανατολικά έξω από την πόλη προς το Χιούστον, αντιμετωπίζετε δύο επιλογές: να πετάξετε στον πρόσοψη και να σταματήσετε - και να ξεκινήσετε το δρόμο σας προς την άκρη της πόλης για περίπου 20 λεπτά ή φερμουάρ στο δρόμο με διόδια περίπου πέντε λεπτά.

Από τη μία πλευρά, ο δρόμος με διόδια είναι βολικός, καθώς δεν χρειάζεται να σταματήσετε σε ένα περίπτερο διοδίων ή να έχετε μια ετικέτα. Το αυτόματο σύστημα λαμβάνει μια φωτογραφία από την πινακίδα κυκλοφορίας και σας χρεώνει με το ταχυδρομείο. Το κόστος είναι μόνο περίπου 2 δολάρια ανά ταξίδι, αλλά μπορεί να αυξηθεί γρήγορα εάν χρειάζεστε ταξίδι προς αυτή την κατεύθυνση σε τακτική βάση.

Ψυχαγωγία

Η ελεύθερη μουσική είναι ακόμα διαθέσιμη γύρω από το Ώστιν, αλλά είναι πιο δύσκολο να βρεθεί από ό, τι πριν. Περιμένετε μια μικρή επιβάρυνση κάλυψης σε χώρους όπως το Continental Club ή το δωμάτιο Ελέφαντας. Το Austin φιλοξενεί επίσης μια σκηνή κωμωδίας. Ορισμένα κλαμπ προσφέρουν δωρεάν παραστάσεις ή χαμηλού κόστους ανοιχτές μικρές βραδιές, κυρίως τις καθημερινές. Εστιατόρια τρέχουν το φάσμα: Μπορείτε να πάρετε τις μεγάλες και φτηνές tacos σε μέρη όπως το Torchy ή να ρίξετε μια δέσμη σε ψηλά κρέατα ψητών? ψηλά μέρη για μπάρμπεκιου. και αριστοκρατικά, ατμοσφαιρικά μεξικάνικα εστιατόρια.