Λεωφορείο από τη Σιγκαπούρη στην Κουάλα Λουμπούρ

Πώς να πάρετε το λεωφορείο μεταξύ της Σιγκαπούρης και του KL

Η λήψη λεωφορείου από τη Σιγκαπούρη στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία είναι μια εύκολη και λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση για τις πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ξεχάστε τα τυπικά λεωφορεία "κοτόπουλου" της Νοτιοανατολικής Ασίας . το λεωφορείο μεταξύ Σιγκαπούρης και Μαλαισίας συνδυάζει άνετα την πεντάωρη διαδρομή κατά τους ομαλός δρόμους.

Λήψη λεωφορείου από τη Σιγκαπούρη στο KL

Παρόλο που υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των εταιρειών λεωφορείων λειτουργεί από την παρτίδα μπροστά σε μια μεγάλη εμπορική ένωση γνωστή ως Golden Mile Complex.

Μια σειρά από γραφεία λεωφορείων καταλαμβάνουν το μέτωπο του συγκροτήματος. αγοράστε το εισιτήριό σας σε έναν από τους μετρητές μέσα.

Το Golden Mile Complex βρίσκεται νότια της Μικρής Ινδίας, κοντά στην Αραβική Οδό. Η πλησιέστερη στάση MRT είναι ο αυτοκινητόδρομος Nicoll στην πορτοκαλί γραμμή CCS. Βγείτε από το σταθμό MRT, διασχίστε την πλατφόρμα πεζών και, στη συνέχεια, στρίψτε δεξιά στο Beach Road. Το Golden Mile Complex βρίσκεται σε μικρή απόσταση στα δεξιά. πρέπει να διασχίσετε ξανά το δρόμο στον υπερυψωμένο πεζόδρομο.

Τιμές Λεωφορείων

Οι τιμές και τα επίπεδα πολυτέλειας ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των επιχειρήσεων λεωφορείων. Τα εισιτήρια μπορούν να διατεθούν για όσο φθηνότερα από τα $ 20, ωστόσο, αυτά τα λεωφορεία ακολουθούν μια διαφορετική διαδρομή και προσθέτουν μία ώρα ή περισσότερο στο ταξίδι.

Τα πιο άνετα λεωφορεία μπορούν να κοστίζουν πάνω από $ 50 ή περισσότερα και είναι εξοπλισμένα με δερμάτινα καθίσματα. ορισμένοι διαθέτουν προσωπικά συστήματα ψυχαγωγίας LCD στα κάθισμα, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τις δικές σας ταινίες.

Κράτηση λεωφορείου από τη Σιγκαπούρη στην Κουάλα Λουμπούρ

Μερικές από τις πιο ακριβές εταιρείες λεωφορείων προσφέρουν online κρατήσεις, παρόλο που επισκέπτονται ένα μετρητή στο Golden Mile Complex εξακολουθεί να είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια κράτηση. Πάντα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να ξέρετε για τα μεγάλα φεστιβάλ στην Ασία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μεταφορά.

Πολλές εταιρείες τερματίζουν το ταξίδι στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου μπορείτε να πάρετε το τρένο KLIA Express στην πόλη. Διαβάστε για την κυκλοφορία στην Κουάλα Λουμπούρ .

Μερικά από τα καλύτερα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από τη Σιγκαπούρη στο KL είναι:

Γύρω από το συγκρότημα Golden Mile

Ορισμένες από τις πιο πολυτελείς εταιρείες λεωφορείων έχουν σαλόνια αναμονής ή εναλλακτικά μπορείτε να απολαύσετε φθηνά φαγητά στο κέντρο τροφίμων ακριβώς απέναντι από το Golden Mile Complex. Ο τέταρτος όροφος του κέντρου τροφίμων περιλαμβάνει μια μικρή αγορά που συχνάζουν από στρατιώτες όπου μπορούν να αγοραστούν τα ταξίδια, η κάμπινγκ και ο στρατός εξοπλισμός.

Αν έχετε αρκετό χρόνο πριν από το λεωφορείο σας, σκεφτείτε να περπατήσετε αριστερά κατά μήκος του Beach Road για 10 λεπτά στην Αραβική Οδό όπου μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα πολλά ευχάριστα καφετέριες πεζοδρόμιο.

Η περιοχή Golden Mile Complex θεωρείται η "μικρή Ταϊλάνδη" της Σιγκαπούρης. αυτή είναι η γειτονιά για να βρείτε φθηνά ταϊλανδέζικα τρόφιμα και σούπερ μάρκετ.

Διασχίζοντας τη Σιγκαπούρη-Μαλαισία

Η διέλευση των συνόρων Σιγκαπούρης-Μαλαισίας με λεωφορείο είναι απλή και η διαδικασία είναι συνήθως χρήσιμη.

Κατ 'αρχάς, θα βγείτε από το λεωφορείο για να σφραγιστείτε από τη Μαλαισία. αφήστε τις αποσκευές σας στο λεωφορείο. Αφού σφραγιστείτε από τη Σιγκαπούρη, το λεωφορείο θα συνεχίσει σε όλη τη γέφυρα Causeway για άλλα 10-15 λεπτά, κατόπιν θα βγείτε στα σύνορα της Μαλαισίας για να σφραγιστείτε στη Μαλαισία. Φέρτε τις αποσκευές σας μαζί σας αυτή τη φορά, καθώς πρέπει να προβείτε σε έλεγχο ασφαλείας πριν εισέλθετε στη Μαλαισία. Το ίδιο λεωφορείο θα σας περιμένει από την άλλη πλευρά των συνόρων καθώς βγαίνετε.

Δείτε τις καλύτερες ευκαιρίες για ξενοδοχεία στην περιοχή Κουάλα Λουμπούρ.

Συμβουλές για τη διέλευση των συνόρων

Εναλλακτικοί τρόποι για να φτάσετε στη Μαλαισία

Παρόλο που οι πτήσεις της AirAsia μπορούν μερικές φορές να βρεθούν σε πώληση, οι τιμές είναι εκπληκτικά υψηλές για την πτήση 55 λεπτών. Η λήψη λεωφορείου εξαλείφει τις παρενοχλήσεις της διαπραγμάτευσης δύο αεροδρομίων για ένα τόσο σύντομο ταξίδι.

Οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού μπορούν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα σε αντάλλαγμα για περισσότερη προσπάθεια καταβάλλοντας το λεωφορείο τους στη Μαλαισιανή ringgit παρά στα δολάρια της Σιγκαπούρης. Κάνετε αυτό κάνοντας μια ώρα με το λεωφορείο από το σταθμό λεωφορείων Queen Street στη Σιγκαπούρη μέσω της γέφυρας Causeway στο Johor Bahru στη Μαλαισία , στη συνέχεια ένα βιβλίο ένα νέο εισιτήριο λεωφορείου στο σταθμό Larkin προς τα εμπρός στην Κουάλα Λουμπούρ .

Από το KL στη Σιγκαπούρη

Πολλές από τις ίδιες εταιρείες λεωφορείων προσφέρουν εισιτήρια επιστροφής, ή μπορείτε να κάνετε κράτηση απευθείας εισιτήρια λεωφορείου μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Σιγκαπούρη.