Τι είναι σαν να φωτογραφίσετε τα τελευταία σύνορα του κόσμου

Ονομάστηκε το "Crystal Desert", δεν υπάρχει πραγματικά χώρα στη γη όπως η Ανταρκτική, γνωστή ως η έβδομη ήπειρος του κόσμου. Κατασκευασμένο από βράχο και μόνιμο πάγο, στα 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ηπειρωτική χώρα, είναι πιο εύθραυστη και όταν ο πάγος της θάλασσας διπλασιάζεται το χειμώνα, η ήπειρος μεγαλώνει σε μέγεθος μόνο στην Ασία και την Αφρική . Στο βαθύτερο σημείο του, ο τρούλος του πολικού φύλλου πάγου της Ανταρκτικής έχει πάχος 15.800 ποδών και έχει το υψηλότερο μέσο ύψος στον κόσμο και προσγειώνεται σε υψόμετρο 7.100 ποδιών συνεχώς σε όλη την ήπειρο.

Το αντίθετο της Αρκτικής , η Ανταρκτική είναι μια ήπειρος που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ωκεανό, που αποτελείται από μια βαθιά, στενή ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα και δεν είναι εφοδιασμένη με γραμμή δένδρων, δεν υπάρχει δεξαμενή και δεν υπάρχει γηγενής πληθυσμός. Η ετήσια μέση θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους -58 βαθμούς Φαρενάιτ και μόνο τα πτηνά και τα θαλάσσια θηλαστικά όπως οι φάλαινες και οι φώκιες επιβιώνουν.

Για τους φωτογράφους, η Ανταρκτική θεωρείται ονειρεμένος προορισμός και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου με το Intrepid Travel, ανακάλυψα γρήγορα γιατί. Περιέχοντας αρκετές από τις σημαντικότερες οροσειρές του κόσμου, η χώρα με σχήμα αχλαδιού ζωντανεύει σε ευδιάκριτα τοπία, συχνά επαναπροσδιορίζοντας πλήρως το τι σημαίνει να συλλάβει κλίμακα. Είτε καταγράφει φώκιες, πιγκουίνους, είτε πανύψηλα παγόβουνα που σφύζουν άγρια ​​στον Νότιο Ωκεανό, οι παγωμένες σειρές βουνών παρέχουν ενδείξεις για το γεωλογικό πλαίσιο της Ανταρκτικής, μια έκταση τόσο τεράστια και τόσο ανεξερεύνητη, ανακαλύφθηκε μόλις το 1820.

Σήμερα, η γη είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και την επιστήμη, όπως αναφέρεται στη συνθήκη του 1959: Δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για εμπορικούς σκοπούς και τα πιο άγρια ​​τμήματα της ηπείρου θα παραμείνουν έτσι, ώστε η άγρια ​​φύση και τα φυσικά τοπία να ανθίσουν για πάντα.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην ήπειρο, απολαύστε τη διέλευση του θορυβώδους Drake Passage, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή του μεγάλου ταξιδιού. Κατά την άφιξή σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι τεκμηριώνετε το τοπίο στο πλήρες δυναμικό του, καθώς ποτέ δεν ξέρετε πότε θα βρεθείτε πάλι στο τελευταίο σύνορο του κόσμου.