Συμβουλή ή μη συμβουλή στην Ισλανδία

Εθιμοτυπία για ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταξί

Στην Ισλανδία, η ανατροπή δεν αναμένεται. σχεδόν όλοι οι λογαριασμοί που λαμβάνετε ήδη περιλαμβάνουν δωρεάν, και είναι περιττό - και ασυνήθιστο - να προσθέσετε μια συμβουλή. Θα πάρετε ακόμα ένα χαμόγελο και οι Ισλανδοί δεν θα σκεφτούν κανένα χειρότερο από εσάς. Φυσικά, οι Ισλανδοί δεν θα απορρίψουν μια συμβουλή για καλή εξυπηρέτηση. Εάν αισθάνεστε ότι έχετε λάβει άριστη εξυπηρέτηση, ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την εκτίμησή σας είναι να ρίξετε το 10 τοις εκατό ή να στρογγυλοποιήσετε το ποσό του λογαριασμού.

Γιατί να μην συμβουλεύουμε;

Ο κύριος λόγος που δεν χρειάζεται να κάνετε συμβουλές στην Ισλανδία είναι ότι πολλοί λογαριασμοί έχουν ήδη την χρέωση ή την χρέωση υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο σύνολο. Σύμφωνα με το Whototip.net, ένας ηλεκτρονικός πόρος που έχει συμβουλές σε περισσότερες από 80 χώρες, "Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν αξιοπρεπή αμοιβή".

Ο Tor D. Jensen του Jensen World Travel στο Wilmette, Illinois, συμφωνεί: "Δεν υπάρχει ανατροπή στην Ισλανδία". Για παράδειγμα, ένα 15 τοις εκατό δωρεάν είναι ήδη ενσωματωμένο στις περισσότερες καρτέλες εστιατόριο, έτσι ακόμα και αν έχετε μεγάλη εξυπηρέτηση, δεν θα αφήσετε ποτέ περισσότερο από μια άκρη 10 τοις εκατό. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με την παροχή στον εξυπηρετητή μιας συμβολής 25 τοις εκατό, η οποία θα ήταν υπερβολική, ακόμη και στα πιο φημισμένα εστιατόρια σε άλλες χώρες.

Τούτου λεχθέντος, οι κανόνες για την απόθεση είναι αποχρωματισμένοι στην Ισλανδία. Βοηθά να γνωρίζει τους άγραφους κανόνες για την απόρριψη σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα , τη βιομηχανία από τη βιομηχανία.

Βιομηχανία υπηρεσιών στην Ισλανδία

Από καμαριέρες, καμπαναριές ή θυρωρούς σε ξενοδοχεία, σε σαλόνια εργαζομένων σε ιαματικές πηγές και σε κομμωτήρια, όλοι αυτοί οι επαγγελματίες των υπηρεσιών δεν περιμένουν μια συμβουλή.

Το συνολικό ποσό περιλαμβάνει τα φιλοδωρήματα.

Οι οδηγοί ταξί δεν περιμένουν ούτε μια συμβουλή. Υπάρχει χρέωση υπηρεσιών που περιλαμβάνεται στο κόστος της βόλτας σας, οπότε μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι.

Αν πρέπει να συμβουλεύετε

Εάν θέλετε πραγματικά να αφήσετε μια άκρη, αν και δεν είναι καθόλου απαραίτητο, μια κοινή επιλογή είναι να στρογγυλοποιήσετε το λογαριασμό σας μέχρι το επόμενο ομοιόμορφο ποσό.

Ωστόσο, θα το κάνατε μόνο σε ακριβά εστιατόρια. Σε λιγότερο ακριβά εστιατόρια, η στρογγυλοποίηση δεν απαιτείται. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει επίσης για το προσωπικό του μπαρ. Ωστόσο, εάν η εξυπηρέτησή σας ήταν πραγματικά εξαιρετική, αφήστε τον σερβιτόρο σας, την σερβιτόρα ή τον μπάρμαν να αποκομίσει 10 τοις εκατό.

Ομοίως, δεν χρειάζεται να ανατρέψετε τον ξεναγό σας. Ωστόσο, εάν ο οδηγός σας σας προσφέρει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δώσετε στον οδηγό 10% - ή επιπλέον $ 20 για οδηγούς και $ 10 για οδηγούς (τα δολάρια είναι αποδεκτά στην Ισλανδία). Ή, "Μπορείτε να τα μεταχειριστείτε στο γεύμα", λέει ο ταξιδιωτικός πράκτορας Jensen.

Στρογγυλοποίηση

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε λάβει πολύ καλή εξυπηρέτηση και δεν αγαπάτε τα μαθηματικά και υπολογίζετε 10 τοις εκατό, τότε μπορείτε να στρογγυλάτε μέχρι το επόμενο ομοιόμορφο ποσό. Για παράδειγμα, αν το γεύμα σας κοστίσει 16.800 ισλανδική κορώνες (ISK), περίπου $ 145, στρογγυλοποιήστε το σύνολο σε 18.000, το οποίο θα ήταν μια άκρη περίπου $ 10. Είναι πολύ λιγότερο από το 10 τοις εκατό του συνολικού λογαριασμού σας, αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται. Σε ένα λιγότερο δαπανηρό εστιατόριο, εάν το γεύμα σας κοστίζει 2,380 ISK (περίπου $ 20), στρογγυλευμένο στα 2.600 ISK θα ισοδυναμεί με μια άκρη περίπου $ 2, και στην Ισλανδία, μια τέτοια μικρή απαίτηση είναι απολύτως αποδεκτή.