Τιμές ΦΠΑ στην Ισλανδία και Πληροφορίες Επιστροφής χρημάτων

Πώς να πάρετε μια επιστροφή φόρου προστιθέμενης αξίας Αν αγοράζετε αγαθά στην Ισλανδία

Εάν πηγαίνετε στην Ισλανδία, μην ξεχάσετε τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αγοράσατε εκεί. Εάν έχετε φυλάξει τις αποδείξεις σας, ενδέχεται να δικαιούστε επιστροφή ΦΠΑ όταν βγείτε από τη χώρα. Δείτε πώς λειτουργεί και τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε μια επιστροφή χρημάτων.

Τι είναι ο ΦΠΑ;

Ο φόρος προστιθέμενης αξίας είναι φόρος κατανάλωσης επί της τιμής πώλησης που καταβάλλει ο αγοραστής, καθώς και φόρος από την προστιθέμενη αξία σε ένα συγκεκριμένο αγαθό ή ένα υλικό που χρησιμοποιείται στο προϊόν, από την άποψη του πωλητή.

Ο ΦΠΑ υπό την έννοια αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως φόρος λιανικής πώλησης που εισπράττεται σε διάφορα στάδια αντί να επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή. Επιβάλλεται σε όλες τις πωλήσεις, με σπάνιες εξαιρέσεις, σε όλους τους αγοραστές. Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, χρησιμοποιούν τον ΦΠΑ ως τρόπο να επιβάλλουν φόρο επί των αγαθών και υπηρεσιών. Μπορούμε να δούμε πόσο καταβάλλεται ΦΠΑ για την απόδειξη παραλαβής από την εγκατάσταση ή την επιχείρηση στην Ισλανδία.

Πώς φορολογείται ο ΦΠΑ στην Ισλανδία;

Ο ΦΠΑ στην Ισλανδία χρεώνεται σε δύο ποσοστά: ο κανονικός συντελεστής 24% και ο μειωμένος συντελεστής 11% για ορισμένα προϊόντα. Από το 2015, εφαρμόζεται το 24% κανονικό ποσοστό για σχεδόν όλα τα αγαθά, ενώ το 11% μειωμένο συντελεστή εφαρμόζεται σε πράγματα όπως η στέγαση. βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. και τα τρόφιμα και το αλκοόλ.

Φόρος ΦΠΑ που επιβάλλεται στις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό

Το κανονικό ποσοστό 24% εφαρμόζεται στα τουριστικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως τα εξής:

Ο μειωμένος συντελεστής 11% εφαρμόζεται στα τουριστικά αγαθά και υπηρεσίες όπως είναι τα εξής:

Απαλλαγή αγαθών και υπηρεσιών από τον ΦΠΑ

Ο ΦΠΑ δεν μπορεί να χρεωθεί σε όλα. Ορισμένες εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στην Ισλανδία;

Η επιστροφή του ΦΠΑ μπορεί να δοθεί μόνο σε μη κατοίκους της Ισλανδίας που αγόρασαν αγαθά στη χώρα. Για να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων, πρέπει να προσκομίσετε διαβατήριο ή έγγραφο που να αποδεικνύει ότι κάποιος δεν είναι πολίτης της Ισλανδίας. Οι αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ισλανδία απαλλάσσονται από την επιστροφή του ΦΠΑ.

Πώς μπορώ να πάρω την επιστροφή του ΦΠΑ ως μη υπήκοος της Ισλανδίας;

Εάν ένα πρόσωπο θεωρείται επιλέξιμο για επιστροφή ΦΠΑ, εξακολουθούν να υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται όσον αφορά τα αγαθά που αγοράστηκαν. Πρώτον, τα εμπορεύματα πρέπει να αποσύρονται από την Ισλανδία εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αγοράς. Δεύτερον, από το 2017, τα εμπορεύματα πρέπει να κοστίζουν τουλάχιστον 4 000 ISK.

Η τιμή των αγαθών μπορεί να είναι συνολικά αρκετά στοιχεία, εφόσον είναι στην ίδια απόδειξη. Τέλος, όταν εγκαταλείπει την Ισλανδία, τα αγαθά αυτά πρέπει να εμφανίζονται στο αεροδρόμιο μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα. Όταν αγοράζετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει ένα φόρο από το κατάστημα από το οποίο αγοράσατε τα εμπορεύματα, συμπληρώστε το με τις σωστές λεπτομέρειες, υπογράψτε το κατάστημα και επισυνάψτε την απόδειξη. Σημειώστε ότι έχετε μόνο περιορισμένο χρόνο για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής χρημάτων και τιμωρούνται για καθυστερημένες αιτήσεις.

Πού μπορώ να λάβω επιστροφή ΦΠΑ στην Ισλανδία;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επιστροφή χρημάτων στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε το ΦΠΑ επιστρέφοντας σε διάφορα κέντρα επιστροφής χρημάτων όπως στο αεροδρόμιο Keflavik , το λιμάνι Seydisfjordur, το Akureyri και το Reykjavik . Στα σημεία επιστροφής των πόλεων, όπως το Akureyri και το Reykjavik, η επιστροφή του ΦΠΑ μπορεί να δοθεί σε μετρητά.

Αλλά ως εγγύηση, πρέπει να παρουσιάσετε μια MasterCard ή μια Visa που ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Μια άλλη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων είναι να παρουσιάσετε το αφορολόγητο έντυπο, τις αποδείξεις και τις άλλες απαιτήσεις στο αεροδρόμιο Keflavik πριν εγκαταλείψετε την Ισλανδία. Η επιστροφή του ΦΠΑ μπορεί να εισπραχθεί ως μετρητά ή επιταγή ή μπορεί να πιστωθεί σε πιστωτική κάρτα όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι επικυρώσουν τα εξαγόμενα εμπορεύματα. Μόνο τα προϊόντα που υπερβαίνουν τα 5.000 ISK χρειάζονται επικύρωση κατά την εξαγωγή.