Τι είναι το Ταξίδι κινήτρων;

Τα επιχειρηματικά ταξίδια κινήτρων είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την παρακίνηση των εργαζομένων

Ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματικών ταξιδιών σχετίζεται με ταξίδια κινήτρων. Τα ταξίδια παροχής κινήτρων είναι ταξίδια που σχετίζονται με επιχειρήσεις και είναι σχεδιασμένα να παρέχουν κίνητρα ή κίνητρα για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να γίνουν πιο επιτυχημένοι.

Το κίνητρο για ταξίδια είναι επαγγελματικά ταξίδια που βοηθούν τους εργαζόμενους ή τους συνεργάτες να αυξήσουν κάποια δραστηριότητα ή να επιτύχουν ένα στόχο.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Έρευνας Κίνητρα: Τα προγράμματα incentive travel είναι ένα κινητήριο εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας ή την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων στους οποίους οι συμμετέχοντες αποκομίζουν ανταμοιβή με βάση ένα συγκεκριμένο επίπεδο επίτευξης που θέτει η διοίκηση.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει τους εισοδηματίες για τα επιτεύγματά τους. "

Η Melissa Van Dyke, πρόεδρος του Ιδρύματος Διερευνητικών Κινήτρων (IRF), έχει πολλά να πει σχετικά με το θέμα. Το IRF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρηματοδοτεί μελέτες και αναπτύσσει προϊόντα για τη βιομηχανία κινήτρων. Βοηθά επίσης τους οργανισμούς να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές κινητοποίησης και βελτίωσης της απόδοσης. Εδώ είναι αυτό που μας είπε.

Ποια είναι τα προγράμματα παροχής κινήτρων για επαγγελματικούς ταξιδιώτες και εργαζόμενους;

Για πολλές δεκαετίες, τα διευθυντικά στελέχη και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν χρησιμοποιήσει την υπόσχεση του ταξιδιού σε ελκυστικούς ή εξωτικούς προορισμούς ως κίνητρο για το εσωτερικό τους προσωπικό και τους συνεργάτες τους. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν, ωστόσο, είναι ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού αιώνα έχουν αναπτυχθεί πολλές ερευνητικές μεθοδολογίες και βέλτιστες πρακτικές που αναπτύσσονται γύρω από τα κίνητρα ταξιδιού. Παρομοίως, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία επαγγελματιών με την τεχνογνωσία να χρησιμοποιούν τα ταξίδια κινήτρων ως εργαλείο κινητοποίησης μέσα στους οργανισμούς.

Στο πλαίσιο της μελέτης "Η ανατομία ενός προγράμματος κινήτρων ταξιδιού", το IRF παρείχε τον ακόλουθο συγκεκριμένο ορισμό για προγράμματα κινήτρων ταξιδιού:

"Τα προγράμματα incentive travel είναι ένα κίνητρο εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας ή την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων στους οποίους οι συμμετέχοντες κερδίζουν την ανταμοιβή με βάση ένα συγκεκριμένο επίπεδο επίτευξης που καθορίζεται από τη διοίκηση. Οι εισπράκτες επιβραβεύονται με ένα ταξίδι και το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει τους εισοδηματίες για τα επιτεύγματά τους . "

Ποιος πρέπει να τους έχει και γιατί;

Σε κάθε βιομηχανία, τα προγράμματα ταξιδιωτικών κινήτρων χρησιμοποιούνται συχνά ως εργαλείο παροχής κινήτρων με εσωτερικές ή εξωτερικές ομάδες πωλήσεων, αλλά κάθε οργάνωση ή ομάδα εργασίας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά όταν υπάρχει κενό στην παραγωγικότητα ή στους μη πραγματοποιημένους στόχους εργασίας.

Η προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη από τους Stolovitch, Clark και Condly προσέφερε μια διαδικασία οκτώ σταδίων που βοηθά τους πιθανούς ιδιοκτήτες προγραμμάτων να καθορίσουν σε ποια κίνητρα θα ήταν αποτελεσματικά και να παράσχουν κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή.

Το πρώτο γεγονός αυτού του μοντέλου βελτίωσης της απόδοσης με κίνητρα (PIBI) είναι μια αξιολόγηση. Κατά τη διάρκεια της φάσης αξιολόγησης, η διοίκηση διευκρινίζει πού υπάρχουν κενά μεταξύ των επιθυμητών οργανωτικών στόχων και της απόδοσης της επιχείρησης και όπου τα κίνητρα είναι βασική αιτία. Το κλειδί της αξιολόγησης αυτής είναι ότι το κοινό-στόχος έχει ήδη τις δεξιότητες και τα εργαλεία που απαιτούνται για να κλείσει το επιθυμητό κενό. Εάν υπάρχουν, τότε ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικών κινήτρων μπορεί να είναι μια ισχυρή επιλογή.

Ποια είναι μερικά παραδείγματα προγραμμάτων παροχής κινήτρων και η αξία που παρέχουν;

Στο "Η μακροπρόθεσμη επίδραση του ταξιδιού με κίνητρο σε μια ασφαλιστική εταιρεία", η έρευνα διαπίστωσε ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος κινήτρων ταξιδιού ανά άτομο (και τους φιλοξενούμενους) ήταν περίπου 2.600 δολάρια.

Χρησιμοποιώντας το μηνιαίο μέσο όρο πωλήσεων $ 2.181 για όσους έχουν πιστοποιηθεί και ένα μέσο μηνιαίο επίπεδο πωλήσεων $ 859 ανά αντιπρόσωπο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η πληρωμή του κόστους για το πρόγραμμα ήταν πάνω από δύο μήνες.

Στην Ανατομία ενός προγράμματος παροχής κινήτρων ταξιδιού (ITP), οι ερευνητές μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι τείνουν να αποδίδουν καλύτερα και να μένουν με την εταιρεία τους περισσότερο από τους συνομηλίκους τους. Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα και η διάρκεια των συμμετεχόντων στο ITP ήταν σημαντικά υψηλότερα από ό, τι για εκείνους που δεν συμμετείχαν.

Από τους 105 υπαλλήλους που συμμετείχαν στο ταξίδι κινήτρων της εταιρείας, το 55% είχε υψηλότερες επιδόσεις και διάρκεια τετραετίας ή περισσότερο, επιτυγχάνοντας (σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα από τον μέσο εργαζόμενο) και το 88,5% είχε υψηλότερες επιδόσεις. Αλλά τα οφέλη των προγραμμάτων παροχής κινήτρων δεν είναι μόνο νομισματικά και αριθμητικά.

Η μελέτη αυτή απαριθμεί επίσης ορισμένα οργανωτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της θετικής οργανωτικής νοοτροπίας και του κλίματος, και περιγράφει τα οφέλη για τις κοινότητες που εξυπηρετούσε το ταξιδιωτικό πρόγραμμα.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που συνδέονται με την εκπόνηση ενός προγράμματος;

Οι κύριες προκλήσεις με τα προγράμματα τείνουν να παραμένουν μέσα σε σφιχτούς προϋπολογισμούς και να εκτελούν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα που δείχνει κάποιο επίπεδο απόδοσης.

Η ανατομία μιας μελέτης ITP παρείχε πέντε συνιστώμενα στοιχεία για τις προσπάθειες ταξιδιού κινήτρων για να είναι επιτυχείς. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος από ένα πρόγραμμα κινήτρων για κίνητρα, το γεγονός του ταξιδιού με κίνητρα θα πρέπει να διασφαλίσει την επίτευξη των ακόλουθων στόχων.

  1. Τα κριτήρια κερδοφορίας και επιλογής για την ανταμοιβή πρέπει να συνδέονται σαφώς με τους επιχειρηματικούς στόχους.
  2. Η επικοινωνία σχετικά με το πρόγραμμα και η πρόοδος των συμμετεχόντων προς τους στόχους πρέπει να είναι σαφείς και συνεπείς.
  3. Ο σχεδιασμός του ταξιδιωτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των επιθυμητών προορισμών, των διαδραστικών συνεδριών και του ελεύθερου χρόνου για τους μισθωτούς, θα πρέπει να προσθέσει στον γενικό ενθουσιασμό.
  4. Τα στελέχη και τα βασικά διευθυντικά στελέχη θα πρέπει να λειτουργούν ως κεντρικοί φορείς για να ενισχύσουν τη δέσμευση της εταιρείας για το πρόγραμμα επιβράβευσης και την αναγνώριση.
  5. Η εταιρεία θα πρέπει να τηρεί λεπτομερή αρχεία που να αποδεικνύουν την παραγωγικότητα των δικαιούχων και τη συμβολή τους στην οικονομική απόδοση της εταιρείας.
  6. Οι νικητές θα πρέπει να αναγνωρίζονται.
  7. Θα πρέπει να υπάρχουν ευκαιρίες δικτύωσης για τους κορυφαίους καλλιτέχνες για την οικοδόμηση σχέσεων με άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες και τη διαχείριση κλειδιών.
  8. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων εκτελεστών και της διοίκησης σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και ιδέες.
  9. Οι νικητές πρέπει να έχουν κίνητρο να συνεχίσουν να εκτελούν σε υψηλό επίπεδο.

Το πόσο περιεχόμενο για να συμπεριληφθεί σε ένα πρόγραμμα ταξιδίων με κίνητρα τείνει επίσης να αποτελεί πρόκληση για τους σχεδιαστές που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ξοδέψουν περίπου το 30% της εμπειρίας τους στις συναντήσεις.

Ποια είναι η απόδοση επένδυσης (ROI) σε αυτούς τους τύπους προγραμμάτων;

Στην ερευνητική μελέτη της, "Το Ταξίδι κινήτρων βελτιώνει την παραγωγικότητα; "Το IRF διαπίστωσε ότι το Travel Incentive είναι ένα εργαλείο προώθησης πωλήσεων που λειτουργεί καλά στην αύξηση της παραγωγικότητας των πωλήσεων. Στην περίπτωση της εταιρείας που μελετήθηκε, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 18%.

Στη μελέτη "Μέτρηση του ROI των προγραμμάτων παροχής κινήτρων για τις πωλήσεις", το δείγμα ROI (απόδοση επένδυσης) ενός προγράμματος πωλήσεων αντιπροσώπων με τη χρήση μετα-hoc δεδομένων ως ομάδα ελέγχου ήταν 112 τοις εκατό.

Η επιτυχία αυτών των προγραμμάτων εξαρτάται φυσικά από το πόσο καλά το πρόγραμμα σχεδιάζεται και εκτελείται. Η μελέτη "Αξιολόγηση του αντίκτυπου των προγραμμάτων παροχής κινήτρων για τις πωλήσεις" διαπίστωσε ότι εάν ο οργανισμός δεν είχε λάβει υπόψη τις αλλαγές που έπρεπε να πραγματοποιηθούν σε διαδικασίες ανάντη και κατάντη, το Πρόγραμμα Ταξιδιωτικών κινήτρων θα απέδιδε απόδοση ROI -92%. Ωστόσο, όταν αυτές οι αλλαγές εξετάστηκαν και υλοποιήθηκαν, το πρόγραμμα πέτυχε πραγματική απόδοση επένδυσης (ROI) 84%.

Ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις;

Οι κύριες τάσεις στα προγράμματα παροχής κινήτρων ταξιδιού (και ο αντίστοιχος αριθμός σχεδιαστών που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τις επιλογές) είναι οι εξής τομείς:

  1. Προώθηση των κοινωνικών μέσων (40%)
  2. Εικονική (33%)
  3. Εταιρική κοινωνική ευθύνη (33%)
  4. Wellness (33%)
  5. Μηχανική παιγνίων ή παιγνίδι (12%)