Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο του αερολιμένα σας για να βελτιώσετε την ταξιδιωτική σας εμπειρία

Ρωτήστε οποιονδήποτε συχνού ταξιδιώτη για συμβουλές και θα πάρετε την ίδια απάντηση. Η έρευνα είναι καθοριστική. Οι συχνές αεροπορικές μεταφορές έχουν όλα τα αγαπημένα τους ιστοτόπους, από το FlightAware έως το SeatGuru , αλλά υπάρχουν λίγες καλύτερες πηγές για πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές αεροπορικές μεταφορές από τις ιστοσελίδες του αεροδρομίου προορισμού.

Πριν ταξιδέψετε, ελέγξτε την ιστοσελίδα του αερολιμένα σας για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα ακόλουθα:

Στάθμευση

Ελέγξτε τον ιστότοπο του αερολιμένα σας για να μάθετε πόσο θα κοστίσει το πάρκο στο αεροδρόμιο.

Πολλά αεροδρόμια τώρα σας προσφέρουν τη δυνατότητα κράτησης και πληρωμής για online στάθμευση. Ορισμένοι έχουν δημιουργήσει εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό QR στο smartphone σας για να μπείτε και να βγείτε από το χώρο στάθμευσης.

Μην ξεχνάτε να αναζητάτε επιλογές στάθμευσης από το αεροδρόμιο και λεωφορεία αεροδρομίου πριν κάνετε μια τελική επιλογή.

Μεταφορές εδάφους

Ελέγξτε τον δικτυακό τόπο του αεροδρομίου σας για πληροφορίες σχετικά με τα ταξί, τις υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο από / ( Συμβουλή: Οι περισσότεροι ιστότοποι αεροδρομίων δεν θα αναφέρουν τις επιλογές carsharing ή τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους οδηγούς όπως το Lyft ή το Uber.)

Ασφάλεια αεροδρομίου

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου σας έχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων απαγορευμένων στοιχείων, διαδικασιών προβολής και συμβουλών για γρήγορη μετάβαση από την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Τελωνεία και Μετανάστευση

Αν πετάτε σε άλλη χώρα, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις διαδικασίες τελωνείου και μετανάστευσης του αεροδρομίου σας, ειδικά εάν έχετε μια πτήση που συνδέει.

Η κατανόηση του τρόπου διέλευσης των τελωνείων και της μετανάστευσης θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις καθυστερήσεις.

Ψώνια

Οι αερολιμένες σε όλο τον κόσμο αναβαθμίζουν τις περιοχές αγορών πριν από την πτήση. Εκτός από τα μαγαζιά και τα αναμνηστικά καταστήματα, μπορείτε να βρείτε πολυτελή καταστήματα ένδυσης, καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία και πολλά άλλα.

Ο ιστότοπος του αεροδρομίου σας θα περιλαμβάνει μια λίστα καταστημάτων και έναν χάρτη των τοποθεσιών τους.

Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε αφορολόγητα υγρά , όπως το κρασί ή το αλκοόλ, υπόκεινται στους κανονισμούς της TSA, αν τα μεταφέρετε στις ΗΠΑ. Ζητήστε να τοποθετήσετε αυτά τα αντικείμενα σε σφραγισμένες σαφείς πλαστικές σακούλες ή να σχεδιάσετε να τις τοποθετήσετε στις ελεγμένες αποσκευές σας προτού επιβιβαστείτε σε μια πτήση σύνδεσης στις ΗΠΑ.

Δείπνο

Τα αεροδρόμια αναβαθμίζουν επίσης τα εστιατόρια καθιστικού και γρήγορου φαγητού. Καθώς λιγότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν γεύματα σε επιβάτες οικονομικής θέσης, οι διαχειριστές αεροδρομίων έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να κερδίσουν χρήματα δίνοντας στους ταξιδιώτες περισσότερες επιλογές για φαγητό. Ελέγξτε τον ιστότοπο του αερολιμένα σας για μια λίστα με τα εστιατόρια και τις ώρες λειτουργίας τους. ( Συμβουλή: Αν πετάτε νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα, σκεφτείτε να φέρετε μαζί σας το φαγητό σας σε περίπτωση που κανένα από τα εστιατόρια του αεροδρομίου δεν είναι ανοιχτό).

Λύνοντας προβλήματα

Πολλά αεροδρόμια διαθέτουν έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών ή έναν ειδικό ειδήσεων εθελοντών από την υπηρεσία Traveller's Aid ή από έναν άλλο οργανισμό σε κάθε τερματικό σταθμό. Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ανησυχία, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στο γραφείο πληροφοριών. Μπορείτε να βρείτε έναν χάρτη του αεροδρομίου σας που δείχνει τις θέσεις γραφείων πληροφοριών στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Εάν χρειάζεστε τη βοήθεια αξιωματικού επιβολής του νόμου, επικοινωνήστε με την αστυνομία του αεροδρομίου.

Οποιοσδήποτε υπάλληλος του αεροδρομίου θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό, αν και μπορεί να θέλετε να γράψετε τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης του τμήματος αστυνομίας του αεροδρομίου πριν φύγετε από το σπίτι σας.

Τα χαμένα αντικείμενα μπορούν να συλλέγονται είτε από την αεροπορική σας εταιρεία, εάν αφήσατε το αντικείμενο στο αεροπλάνο, από υπαλλήλους του αεροδρομίου ή από αξιωματικούς της αστυνομίας ή από υπηρεσίες ελέγχου ασφαλείας αποσκευών. Ανάλογα με το πού χάσατε το στοιχείο, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία, το γραφείο ή / και την αστυνομία του αεροδρομίου. Θα βρείτε όλους αυτούς τους αριθμούς τηλεφώνου στην ιστοσελίδα του αερολιμένα σας.