Ηνωμένο Βασίλειο Nude Beach - Πεζοπόρος στην Κορνουάλη

Δύσκολο να φτάσετε, αλλά αξίζει τον κόπο για τους γυμνούς και ντυμένους λουόμενους

Ο πεζοπόρος, κοντά στο δυτικότερο άκρο της Κορνουάλης , ονομαζόταν μία από τις πέντε καλύτερες παραλίες στη Βρετανία από τους συγγραφείς της Bare Britain . Το να φτάνεις σε αυτό είναι ένας σκληρός αγώνας, αλλά μόλις βρεθεί κανείς, τόσο οι ντυμένοι όσο και οι γυμνοί κολυμβητές - που μοιράζονται αυτήν την ασυγκίνητη παραλία σε περίπου ίσους αριθμούς - είναι ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Το νερό είναι κρυστάλλινο και, για τα βρετανικά ύδατα, ρηχή και ηλιοθεραπευμένη.

Παιχνιδιών Nude Beach Essentials

Από το χώρο στάθμευσης, ακολουθήστε τις πινακίδες για Camping Treen Farm (δεν πρέπει να συγχέεται, στις online αναζητήσεις σας, με Tree n Farm Camping, μια εντελώς διαφορετική ιστοσελίδα). Προχωρήστε από το σημείο προς το παραλιακό μονοπάτι. Αναζητήστε ένα μονοπάτι που πετάει από το κύριο μονοπάτι και είναι πιο κοντά στα βράχια. Ένα τρίτο, στενό μονοπάτι κατευθύνεται προς τα κάτω πάνω από βράχια προς την παραλία.

Το τελευταίο κομμάτι αυτού του μονοπατιού δεν είναι για κανέναν που φοβάται τα ύψη ή τις απότομες ανακατασκευές. Ο περίπατος από το πάρκινγκ μέχρι την παραλία διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Είναι δυνατό να περπατήσετε κατά μήκος της άμμου από την παραλία Porthcurno κατά την άμπωτη, αλλά όταν η παλίρροια κυλά μέσα, υπάρχει μόνο το απότομο μονοπάτι διαδρομή βράχου έξω.

Η ιστορία του Logan Rock

Δεν υπάρχει πιθανώς καμία θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο που να μην έχει μια συναρπαστική ιστορική ιστορία συνδεδεμένη με αυτήν - ακόμα και μια ερημική παραλία κάτω από τους αφιλόξενους βράχους. Το Logan Rock στο Pednevounder δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μέχρι το 1824, ο διάσημος βράχος (βλέπει στην κορυφή του δεύτερου πύργου από τα δεξιά στην παραπάνω εικόνα, περίπου το ένα τέταρτο της διαδρομής κατά μήκος των βράχων) κάποτε κυρτούσε και κυλούσε όταν ώθησε. Η τοπική πεποίθηση ήταν ότι το Logan Rock δεν μπορούσε να απομακρυνθεί και η ισορροπημένη ισορροπία ήταν μια σημαντική έλξη στις πρώτες ημέρες του τουρισμού.

Στη συνέχεια, το 1824, μια ομάδα ναυτικών του βασιλικού ναυτικού - ενδεχομένως μετά από ένα βαρύ ρούμι κατανάλωσης ρούχων - αποφάσισε να διαψεύσει τη θεωρία και να πετάξει το βράχο από την πέρκα του. Με επικεφαλής τον υπολοχαγό Hugh Goldsmith, έναν ανιψιό του καναδικού ποιητή Oliver Goldsmith (και τη μακρινή σχέση του Ιρλανδού συγγραφέα Oliver Goldsmith), το κόμμα των ναυτικών πέτυχε να απομακρύνει τον βράχο, στη μανία του κοινού.

Σε απάντηση στην κατακραυγή - η οποία πιθανότατα έφτασε στο Κοινοβούλιο - το ναυαρχείο διέταξε τη Goldsmith να επιστρέψει το βράχο στην πρώην θέση του. Το κόστος - £ 130 ή σχεδόν £ 10.000 στα σημερινά χρήματα - σχεδόν τον κατέστρεψε με μισθό περίπου £ 9 το μήνα.

Αφού κατόρθωσαν να επανατοποθετήσουν το Logan Rock, ποτέ δεν πάλλεται πάλι. Εάν έχετε μαζί σας κιάλια, προσπαθήστε να ρίξετε μια καλή ματιά στο βράχο. Μπορεί να δείτε τα κομμάτια του μετάλλου να κολλήσουν έξω από αυτό. Ήταν μέρος του μηχανισμού ανύψωσης στις αρχές του 19ου αιώνα που έθεσε το Logan πίσω στη θέση του.