Καλύτεροι τρόποι προετοιμασίας για προβολές ασφαλείας αεροδρομίων

Οργανώστε τις τσάντες σας για να επιταχύνετε τη διαδικασία προβολής ασφαλείας αεροδρομίων

Είτε έχετε πετάξει πέντε φορές ή 500 φορές, γνωρίζετε ότι η μετάβαση από την ασφάλεια του αεροδρομίου μπορεί να είναι μια ενοχλητική και χρονοβόρα διαδικασία. Μέχρι τη στιγμή που περίμενε κανείς, παρέδωσε το δελτίο ταυτότητάς σας, έβαλε τα υπάρχοντά σας σε ένα πλαστικό κάδο και πέρασε μέσα από τον ανιχνευτή μετάλλων, έχετε ήδη κουραστεί να ταξιδεύετε.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αποφύγετε να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία προβολής.

Συσκευασία σωστά

Ελέγξτε τους κανονισμούς της TSA για να δείτε ποια αντικείμενα ανήκουν σε ελεγμένες αποσκευές (μαχαίρια, για παράδειγμα) και τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν στη μεταφορά σας. Ελέγξτε επίσης τις πολιτικές της αεροπορικής σας εταιρείας, σε περίπτωση που τα ελεγμένα τέλη και κανόνες αποσκευών έχουν αλλάξει από την τελευταία σας διαδρομή. Αφήστε απαγορευμένα αντικείμενα στο σπίτι. Ποτέ μην βάζετε ακριβά αντικείμενα όπως κάμερες ή κοσμήματα στις αποσκευές σας. Μεταφέρετε μαζί σας όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας.

Οργανώστε τα εισιτήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Μην ξεχάσετε να φέρετε στο αεροδρόμιο ένα κρατικό πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία, όπως άδεια οδήγησης, διαβατήριο ή στρατιωτικό δελτίο ταυτότητας. Το αναγνωριστικό σας πρέπει να εμφανίζει το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησής σας, το φύλο και την ημερομηνία λήξης. Τοποθετήστε τα εισιτήρια και τα δελτία ταυτότητάς σας σε ένα σημείο που είναι εύκολο να φτάσετε, ώστε να μην χρειαστεί να τα βρείτε για να τα βρείτε στη γραμμή ασφαλείας. ( Συμβουλή: Φέρτε ένα διαβατήριο για όλες τις διεθνείς πτήσεις.)

Προετοιμασία των αντικειμένων μεταφοράς

Στις ΗΠΑ, μπορείτε να φέρετε μια τσάντα μεταφοράς και ένα προσωπικό στοιχείο - συνήθως ένα φορητό υπολογιστή, πορτοφόλι ή χαρτοφύλακα - στο χώρο των επιβατών στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

Οι εταιρείες έκπτωσης, όπως το Spirit, έχουν αυστηρότερους κανόνες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα αιχμηρά αντικείμενα, όπως τα μαχαίρια, τα πολυμηχανήματα και το ψαλίδι, από τις μεταφερόμενες αποσκευές σας. Τοποθετήστε όλα τα υγρά, τα πηκτώματα και τα υλικά αεροζόλ σε μια σακούλα πλαστικής σακούλας μεγέθους τετραγώνου, με κλείσιμο με φερμουάρ. Κανένα στοιχείο σε αυτή την τσάντα δεν μπορεί να περιέχει περισσότερο από 3,4 ουγγιές (100 χιλιοστόλιτρα) αερολύματος, πηκτής ή υγρού.

Τα μερικώς χρησιμοποιούμενα μεγαλύτερα εμπορευματοκιβώτια δεν θα περάσουν τον έλεγχο ασφαλείας. αφήστε τα στο σπίτι. Παρόλο που μπορείτε να φέρετε απεριόριστες ποσότητες κονιοποιημένων ουσιών στο αεροπλάνο, οι διαλογείς TSA μπορούν να εκτελούν επιπλέον δοκιμές σε οποιαδήποτε σκόνη που μεταφέρετε στο πλοίο.

Συσκευάστε τα φάρμακά σας

Τα φάρμακα δεν υπόκεινται στο όριο των 3,4 ουγγιών / 100 χιλιοστολίτρων, αλλά πρέπει να ενημερώσετε τους διαλογείς της TSA ότι έχετε φάρμακα μαζί σας και τα παρουσιάζετε για επιθεώρηση. Είναι πιο εύκολο να το κάνετε αυτό εάν συσκευάσετε τα φάρμακά σας μαζί . Αν χρησιμοποιείτε αντλία ινσουλίνης ή άλλη ιατρική συσκευή, θα πρέπει να δηλώσετε ότι και στο σημείο ελέγχου. Τοποθετήστε όλα τα φάρμακά σας στη σακούλα μεταφοράς. Ποτέ μην μεταφέρετε φάρμακα στον ελεγμένο τσάντα σας.

Προετοιμασία του φορητού υπολογιστή σας

Όταν φτάσετε στον ανιχνευτή μετάλλων, θα σας ζητηθεί να αφαιρέσετε το φορητό σας υπολογιστή από την τσάντα του και να το τοποθετήσετε σε ξεχωριστό πλαστικό κάδο, εκτός εάν το μεταφέρετε σε ειδική σακούλα "checkpoint friendly" . Αυτή η τσάντα δεν μπορεί να περιέχει τίποτα παρά το φορητό υπολογιστή σας.

Αφήστε τον Μπλινγκ

Ενώ το ντύσιμο για να ταξιδέψετε είναι απολύτως αποδεκτό, σχεδόν οποιοδήποτε μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο θα εκπέμψει τον ανιχνευτή. Συσκευάστε τις ζώνες σας με μεγάλες πόρπες, λαμπερά βραχιόλια βραχιόλια και επιπλέον αλλαγή στη σακούλα μεταφοράς σας. μην τα φορέσετε ή τα μεταφέρετε στο πρόσωπό σας.

Φόρεμα για την επιτυχία

Αν έχετε τρυπήματα στο σώμα, εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε το κόσμημά σας προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία προβολής του αεροδρομίου. Φορέστε παπούτσια ώστε να μπορείτε εύκολα να τα αφαιρέσετε. (Φορέστε επίσης τις κάλτσες αν η ιδέα να περπατάτε ξυπόλητοι στο πάτωμα του αεροδρομίου σας ενοχλεί.) Να είστε προετοιμασμένοι να υποβληθείτε σε έλεγχο ασφαλείας εάν τα ρούχα σας είναι πολύ χαλαρά ή αν φοράτε κάλυμμα κεφαλής που θα μπορούσε να κρύψει ένα όπλο. ( Συμβουλή: Εάν είστε άνω των 75 ετών, η TSA δεν θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε τα παπούτσια ή το φως.)

Ετοιμαστείτε για ειδικές προβολές

Οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια, βοηθήματα κινητικότητας και άλλα ιατρικά βοηθήματα πρέπει ακόμα να περάσουν από τη διαδικασία προβολής του αεροδρομίου. Οι ανιχνευτές TSA θα επιθεωρήσουν και θα προβάλλουν σωματικά τις αναπηρικές καρέκλες και τα σκούτερ. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε βοηθήματα μικρότερης κινητικότητας, όπως περιπατητές, μέσω της μηχανής ακτίνων Χ.

Εάν χρησιμοποιείτε προσθετικό άκρο ή φορέσετε ιατρική συσκευή, όπως αντλία ινσουλίνης ή σακούλα ορθοτομίας, θα πρέπει να ενημερώσετε τον υπεύθυνο εξέτασης TSA. Μπορεί να σας ζητηθεί να υποβληθείτε σε επιθεώρηση ραβδιών ή πατούσα, αλλά δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την ιατρική σας συσκευή. Να είστε έτοιμοι να ζητήσετε ιδιωτική επιθεώρηση εάν οι TSA σαρωτές πρέπει να δουν τη συσκευή σας. (Δεν θα ζητήσετε να δείτε τσάντες με οστάμη ή ούρα.) Εξοικειωθείτε με τους κανόνες και τις διαδικασίες της TSA για τον έλεγχο των επιβατών με ιατρικές παθήσεις και αναπηρίες, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε και τι πρέπει να κάνετε εάν ο υπεύθυνος εξέτασης δεν ακολουθεί τις καθιερωμένες διαδικασίες.

Φέρτε την κοινή λογική σας

Προσέγγιση της διαδικασίας προβολής του αεροδρομίου με μια κοινή λογική, θετική στάση. Μείνετε σε εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν τοποθετείτε αντικείμενα μεταφοράς σε πλαστικά δοχεία και ενώ σηκώνετε τις τσάντες σας και βάζετε τα παπούτσια σας. Οι κλέφτες συχνάζουν περιοχές ασφάλειας αεροδρομίων προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη σύγχυση στο εξερχόμενο τέλος της λωρίδας διαλογής. Ανασυστήστε το φορητό υπολογιστή σας και οργανώστε τη σακούλα μεταφοράς σας πριν βάλτε τα παπούτσια σας ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα τιμαλφή σας. Να είστε ευγενικοί και να παραμένετε θετικοί σε όλη τη διαδικασία εξέτασης. χαρούμενοι ταξιδιώτες τείνουν να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Μην κάνετε αστεία. Οι αξιωματούχοι της TSA αναφέρουν πολύ σοβαρά τις αναφορές στις βόμβες και την τρομοκρατία.

Εξετάστε το TSA PreCheck®

Το πρόγραμμα PreCheck® της TSA σάς επιτρέπει να παρακάμψετε ορισμένες από τις διαδικασίες προβολής ασφαλείας, όπως την απογείωση των παπουτσιών σας, σε αντάλλαγμα για την παροχή των προσωπικών σας πληροφοριών εκ των προτέρων. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα στο διαδίκτυο και να επισκεφθείτε το γραφείο PreCheck® για να πληρώσετε το μη επιστρέψιμο τέλος σας (επί του παρόντος $ 85 για πέντε χρόνια) και να έχετε πάρει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα και δεν υπάρχει εγγύηση ότι η αίτησή σας θα εγκριθεί. Αν πετάτε τακτικά, η χρήση της γραμμής προβολής PreCheck® μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και να μειώσει το επίπεδο πίεσης ταξιδιού σας, καθιστώντας την TSA PreCheck® μια επιλογή που αξίζει να εξεταστεί.