Μην ταξιδεύετε μόνος σε αυτές τις πέντε διεθνείς πόλεις

Πολλοί θεωρούν αυτούς τους πιο επικίνδυνους προορισμούς

Για πολλούς ταξιδιώτες, ο κόσμος είναι ένα υπέροχο μέρος γεμάτο από θαύματα σε κάθε στροφή. Με κάθε περιπέτεια στις διεθνείς πόλεις, μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για τον εαυτό μας, για την ανθρώπινη κατάσταση και για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από το φακό άλλων πολιτισμών. Ωστόσο, για όλα τα υπέροχα μέρη που βιώνουμε, υπάρχουν και πολλοί πολύ επικίνδυνοι προορισμοί που μπορεί να μην καλωσορίζουν ξένους ταξιδιώτες.

Οι κίνδυνοι ξεπερνούν τις απάτες των ταξί ταξί και την κλοπή πορτοφολιών .

Σε μερικές διεθνείς πόλεις, οι ένοπλες συμμορίες είναι πολύ πιο συγκρατημένες στις επιθέσεις τους, που στοχεύουν συγκεκριμένα τους δυτικούς ταξιδιώτες. Ως αποτέλεσμα, οι τουρίστες και οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες μπορούν να επιτεθούν, να επιτεθούν και να τραυματιστούν στο όνομα της τρομοκρατίας, της ληστείας ή άλλων κινήτρων.

Ορισμένες τοποθεσίες είναι πιο επικίνδυνες από άλλες - ειδικά για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να πηγαίνουν μόνοι τους. Εκείνοι που σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό ταξίδι σε αυτές τις πέντε πόλεις θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τα σχέδιά τους ή να αγοράσουν ένα ισχυρό ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Καράκας, Βενεζουέλα

Με την πολιτική ταραχή και τη βία να γίνει ένας τρόπος ζωής, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί Αμερικανούς ταξιδιώτες να μείνουν μακριά από το ταξίδι στη χώρα της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Καράκας. Η κατάσταση έχει γίνει τόσο άσχημη, αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει να πετούν στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση ταξιδιών του Υπουργείου Εξωτερικών, οι πολιτικές αναταραχές και διαμαρτυρίες συχνά οδηγούν σε κλιμάκωση της βίας μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με αποτέλεσμα θανάτους και συλλήψεις.

Η προειδοποίηση προειδοποιεί: "Οι διαδηλώσεις συνήθως προκαλούν μια ισχυρή αντίδραση της αστυνομίας και της ασφάλειας που περιλαμβάνει τη χρήση δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού, κανόνια νερού και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον συμμετεχόντων και περιστασιακά μεταβιβάζονται σε λεηλασίες και βανδαλισμούς". Επιπλέον, οι συμμορίες είναι γνωστό ότι ενθαρρύνουν τη βία εναντίον ατόμων, που κυμαίνεται από μιγμάτων έως δολοφονίας.

Πριν προγραμματίσουν ένα ταξίδι στη Βενεζουέλα, οι ταξιδιώτες προειδοποιούνται να εξετάσουν τα σχέδιά τους και να ταξιδέψουν πολύ προσεκτικά για να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας. Οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας εκκενώθηκαν οικειοθελώς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιορισμένες προξενικές υπηρεσίες.

Μπογκοτά , Κολομβία

Η ζωντανή και ιστορική πρωτεύουσα της Κολομβίας, η Μπογκοτά είναι μια βιομηχανική διεθνής πόλη που βρίσκεται στην καρδιά του έθνους. Γνωστή για την παραγωγή ενός από τους καλύτερους καφέ και τα όμορφα λουλούδια στον κόσμο, χιλιάδες Αμερικανοί επισκέπτονται την Μπογκοτά και την αγροτική Κολομβία κάθε χρόνο για πολιτιστικές σπουδές, εθελοντική εργασία και τουρισμό. Ωστόσο, πολλοί που σχεδιάζουν να δουν αυτόν τον προορισμό ίσως να μην καταλάβουν ότι είναι επίσης ένας από τους πιο επικίνδυνους προορισμούς για τους δυτικούς ταξιδιώτες.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, τα καρτέλ των ναρκωτικών και οι ένοπλες συμμορίες των οδών έχουν όλα μια σημαντική και ορατή παρουσία σε όλη την Κολομβία. Σύμφωνα με την προειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017: "Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η βία που συνδέεται με την εγχώρια εξέγερση, το ναρκωτικό, το έγκλημα και οι απαγωγές συμβαίνουν σε ορισμένες αγροτικές και αστικές περιοχές". Οι υπάλληλοι των κυβερνήσεων των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν λεωφορεία και ταξιδεύουν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να δίνουν προσοχή στο περιβάλλον τους και να διατηρούν προσωπικό σχέδιο ασφάλειας.

Ενώ ταξιδεύετε στην Μπογκοτά μπορεί να είναι μια ικανοποιητική εμπειρία, έρχεται επίσης με υψηλό επίπεδο κινδύνου. Εκείνοι που σχεδιάζουν να επισκεφθούν πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν ένα σχέδιο ασφάλειας στη θέση τους και να βεβαιωθούν ότι διατηρούν ένα κιτ έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .

Πόλη του Μεξικού , Μεξικό

Κάθε μέρα, πάνω από 150.000 άνθρωποι διασχίζουν νόμιμα τα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού για να επισκεφθούν ένα παράκτιο θέρετρο, να δουν οικογένεια και φίλους ή να κάνουν επιχειρήσεις. Το Μεξικό είναι ένας δημοφιλής και εύκολα προσβάσιμος προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες, και η πρωτεύουσα της πόλης του Μεξικού δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επικεντρώνονται στη βία στις πόλεις που συνορεύουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πόλη του Μεξικού είναι επίσης γνωστή για τη βία εναντίον ατομικών ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένης της αποδιοργάνωσης, της επίθεσης και ακόμη και της απαγωγής. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες συνιστώνται να μην χρησιμοποιούν τη δημόσια συγκοινωνία τη νύχτα, λόγω των κινδύνων από συμμορίες.

Επιπλέον, η πόλη του Μεξικού είναι επίσης γνωστή για υψηλές ποσότητες ρύπανσης, με το νέφος να αποτελεί μείζον πρόβλημα σε όλη τη διεθνή πόλη.

Ενώ πολλοί ταξιδεύουν στην Πόλη του Μεξικού χωρίς προβλήματα κάθε χρόνο, πληρώνει μερίσματα για να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό. Εκείνοι που σκοπεύουν να επισκεφτούν αυτή την πόλη πρέπει να κάνουν ένα σχέδιο ασφάλειας μπροστά από τα ταξίδια τους.

Νέο Δελχί , Ινδία

Ένα εκκολαπτόμενο εμπορικό κέντρο της Ινδίας, το Νέο Δελχί είναι μια διεθνής πόλη που προσελκύει επαγγελματίες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το Νέο Δελχί ανακαλύπτει όχι μόνο την ταυτότητά τους στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά και τους κινδύνους που παρουσιάζονται με την επεκτατική ανάπτυξη. Ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι η απειλή της σεξουαλικής επίθεσης - ειδικά στις γυναίκες.

Τόσο το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις γυναικών επισκεπτών παραμένουν ανησυχίες για τους αθώους ταξιδιώτες. Οι υποτιθέμενες επιθέσεις δεν έχουν απομονωθεί στους Αμερικανούς ταξιδιώτες: οι ταξιδιώτες από τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Νέο Δελχί. Οι γυναίκες με ατομικά σχέδια ταξιδιού στο Νέο Δελχί ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν ένα σχέδιο ασφάλειας πριν από τα ταξίδια τους και ενθαρρύνονται έντονα να ταξιδεύουν σε ομάδες.

Τζακάρτα , Ινδονησία

Ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τουρίστες που αναζητούν τροπικές διακοπές, η διεθνής πόλη της Τζακάρτα προσφέρει στους ταξιδιώτες μια υγιή δόση περιπέτειας σε έναν πραγματικά μοναδικό πολιτισμό. Ωστόσο, αυτό που κρύβεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια είναι μια σειρά απειλών που μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές των ονείρων σε εφιάλτη.

Σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι απειλές τρομοκρατίας και οι απαγωγές αλλοδαπών είναι οι δύο βασικές ανησυχίες για την ασφάλεια που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες. Επιπλέον, η Τζακάρτα βρίσκεται επίσης σε μια σειρά γραμμών σφάλματος γνωστών ως "δαχτυλίδι της φωτιάς". Αυτό αφήνει την περιοχή ευάλωτη σε σεισμούς και τσουνάμι χωρίς προειδοποίηση. Εκείνοι που σκοπεύουν να επισκεφθούν την περιοχή θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά της ασφάλισης ταξιδίων νωρίς , προκειμένου να επωφεληθούν από όλα τα οφέλη σε περίπτωση που ένα ταξίδι μετατραπεί σε κακό.

Ενώ ο κόσμος μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο μέρος, ο κίνδυνος είναι πάντα κοντά. Με την κατανόηση των διαφορετικών μορφών που παίρνει ο κίνδυνος και ποιες διεθνείς πόλεις είναι πιο επιρρεπείς, οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα ταξίδια τους δεν διατρέχουν κίνδυνο καθώς μετακινούνται με θάρρος στο πλανήτη.