Το Αεροδρόμιο Ρεϊκγιάβικ-Κέφλαβικ της Ισλανδίας

Το αεροδρόμιο Reykjavík-Keflavík (γνωστό και ως Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavík) είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ισλανδία. Είναι επίσης ο διεθνής κόμβος μεταφορών της Ισλανδίας.

Τοποθεσία

Το αεροδρόμιο Reykjavik-Keflavik βρίσκεται 3.1χλμ. Δυτικά του Keflavík και 50χλμ. Νοτιοδυτικά του Ρέυκιαβικ .

Οι περισσότεροι αεροπορικοί ταξιδιώτες από ή προς την Ισλανδία περνούν από αυτό το αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο Reykjavík-Keflavík παρέχονται όλες οι τυπικές ανάγκες αεροπορικών ταξιδιών και μεταφορικές υπηρεσίες.

Αεροδρόμιο Terminal

Το Leifur Eiríksson Air Terminal είναι ο μοναδικός τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο. Σε όλο το τερματικό υπάρχουν τουαλέτες και οι επιβάτες που φθάνουν και αναχωρούν, παρέχονται με υπηρεσία τρόλεϊ χωρίς επιπλέον χρέωση. Παρέχεται 24ωρη πρόσβαση σε βοήθεια πρώτων βοηθειών, καθώς και δημόσια τηλέφωνα (νομίσματα ή κάρτες) που βρίσκονται σε όλο το τερματικό σταθμό και στην Αίθουσα Transit. Τα AT & T, MCI και Sprint απευθείας τηλεφωνικά είναι επίσης διαθέσιμα μαζί με την υπηρεσία φαξ, αν χρειαστεί.

Αυτο-check-in

Το αεροδρόμιο Reykjavik-Keflavik χρησιμεύει για την εξοικονόμηση χρόνου επιβατών κατά το check in. Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του εαυτού τους να ελέγχουν σε λιγότερο από ένα λεπτό και να επιλέξουν την θέση πτήσης της επιλογής τους ή να χρησιμοποιήσουν το συνηθισμένο check in service στο μετρητή. Διατίθενται 16 (16) μηχανές αυτοεξυπηρέτησης για τους επιβάτες του Air Terminal.

Λάβετε υπόψη ότι το check-in για αυτοεξυπηρέτηση είναι διαθέσιμο μόνο για τις πτήσεις Landair και SAS.

Μετά τη χρήση της υπηρεσίας self-service check-in, παραδώστε τις αποσκευές σας στο γρήγορο σάκο. Για όσους έχουν μόνο αποσκευές, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στις Αναχωρήσεις στο Επίπεδο 2.

Μεταφορά στο Ρέικιαβικ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσετε από και προς το Ρέικιαβικ προς το αεροδρόμιο. Ο Avis Budget και η Europcar βρίσκονται στην αίθουσα άφιξης.

Η υπηρεσία ταξί βρίσκεται επίσης έξω από την αίθουσα άφιξης και υπάρχουν λεωφορεία για το αεροδρόμιο που μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Επιπλέον, υπάρχουν δημόσια λεωφορεία προς και από το Ρέικιαβικ στον τερματικό σταθμό λεωφορείων του Ρέικιαβικ. Τα εισιτήρια λεωφορείων πωλούνται στην αίθουσα άφιξης.

Αγορές και άλλες υπηρεσίες

Τα αφορολόγητα καταστήματα στα σαλόνια αναχώρησης και άφιξης βρίσκονται στο τερματικό σταθμό και είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών του Κεφλάβικ είναι πολύ ανταγωνιστική σε σύγκριση με άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης.Για τους επιβάτες που πρέπει να κάνουν στάση, υπάρχει πλεονέκτημα να σταματήσουν και να πραγματοποιηθούν αγορές στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ-Κέφλαβικ χωρίς δασμούς προμήθεια. Προϊόντα αλκοόλ, ζαχαροπλαστικής, καπνού και τεχνολογίας προσφέρονται σε απότομες εκπτώσεις.

Ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ισλανδίας βρίσκεται στο Transit Hall και είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Τα ταχυδρομικά κιβώτια βρίσκονται επίσης στις Αίθουσες Διαμετακόμισης και Αφίξεων. Στο Icemart (στο Transit Hall) μπορείτε να αγοράσετε γραμματόσημα.

Τα εστιατόρια του αεροδρομίου βρίσκονται επίσης στο Transit Hall.

Για παιδιά

Στο Transit Hall υπάρχει επίσης μια παιδική χαρά για τα παιδιά και οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις αλλαγής πάνας. Στην παιδική χαρά τα παιδιά μπορούν να καθίσουν και να παίξουν, να χρωματίσουν, να σχεδιάσουν ή να διαβάσουν, να κάνουν παζλ και άλλα παζλ.

Μια ποικιλία παιδικών βίντεο είναι ευρέως διαθέσιμη για να κρατήσει τα παιδιά να διασκεδάσουν ενώ περιμένουν. Κατά το check-in, οι καροτσάκι Hall είναι διαθέσιμες για παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών και βάρους μέχρι 20 κιλά.