Πώς να χρησιμοποιήσετε τα περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης Check-In του αεροδρομίου

Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μεταβεί σε περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης για check-in. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα αυτοεξυπηρέτησης check-in περίπτερο πριν, εδώ είναι αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε την επόμενη φορά που θα πάτε στο αεροδρόμιο .

Ψάξτε για Περίπτερα στο Αεροδρόμιο

Όταν φτάσετε στο μπροστινό μέρος της γραμμής ελέγχου της αεροπορικής σας εταιρείας, θα δείτε μια σειρά από περίπτερα, τα οποία μοιάζουν με οθόνες υπολογιστών που είναι ελεύθερες. Η αεροπορική σας εταιρεία θα έχει στη διάθεσή της έναν υπάλληλο που θα εκτυπώνει τις ετικέτες αποσκευών και θα τοποθετεί τις τσάντες σας στη ζώνη μεταφοράς, αλλά θα πρέπει πρώτα να κάνετε check in για την πτήση σας σε ένα περίπτερο.

Προσδιορίστε τον εαυτό σας

Περπατήστε μέχρι ένα ανοιχτό περίπτερο. Το περίπτερο θα σας προτρέψει να εντοπίσετε τον εαυτό σας εισάγοντας μια πιστωτική κάρτα, πληκτρολογώντας τον κωδικό επιβεβαίωσης της πτήσης σας (αριθμός εντοπισμού) ή εισάγοντας τον αριθμό του συχνού εισιτηρίου σας. Καταχωρίστε τις πληροφορίες ταυτοποίησης χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής. Θα μπορείτε να αγγίξετε ένα πλήκτρο "σαφή" ή "πίσω" εάν κάνετε λάθος.

Επιβεβαιώστε τις πληροφορίες πτήσης

Θα πρέπει τώρα να δείτε μια οθόνη που να δείχνει το όνομα και το δρομολόγιο του ταξιδιού σας. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία της πτήσης σας αγγίζοντας ένα κουμπί "OK" ή "enter" στην οθόνη.

Επιλέξτε ή επιβεβαιώστε τις θέσεις σας

Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε και να αλλάξετε την ανάθεση της θέσης σας κατά τη διαδικασία του check-in. Πρόσεχε. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν προεπιλεγμένη οθόνη εντολής θέσης σε μια σελίδα η οποία θα προσπαθήσει να σας προσελκύσει να πληρώσετε επιπλέον για να αναβαθμίσετε τη θέση σας. Αν έχετε περάσει μια πιστωτική κάρτα για να εντοπίσετε τον εαυτό σας, παραλείψτε την επιλογή αναβάθμισης του καθίσματος, εκτός αν σκοπεύετε πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε, καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη καταγράψει τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας.

Θα πρέπει να μπορείτε να αλλάξετε την ανάθεση της θέσης σας, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ανοικτές θέσεις στην πτήση σας.

Υποδείξτε εάν θα ελέγξετε μια τσάντα

Εάν έχετε κάνει check-in για την πτήση σας online, πιθανότατα θα έχετε τη δυνατότητα να σαρώσετε το έντυπό σας στο κιόσκι. Όταν σαρώσετε το φύλλο επιβίβασης, το κιόσκι θα σας αναγνωρίσει και θα ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου των αποσκευών.

Είτε σαρώνετε το φύλλο επιβίβασής σας είτε αναγνωρίζετε τον εαυτό σας με προσωπικές πληροφορίες, θα ερωτηθείτε σχετικά με τις αποσκευές που έχετε κάνει . Ενδέχεται να μπορείτε να εισάγετε τον αριθμό των σάκων που θέλετε να ελέγξετε, αλλά μερικές οθόνες αφής χρησιμοποιούν ένα σύστημα επάνω ή κάτω βελάκι ή πλήκτρα "+" και "-". Στην περίπτωση αυτή, θα αγγίξετε το πάνω βέλος ή το σύμβολο συν για να αυξήσετε τον συνολικό αριθμό των σάκων. Θα χρειαστεί να πατήσετε "OK" ή "enter" για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό των σάκων που ελέγχετε και να επαληθεύσετε ότι θα πληρώσετε τα τέλη για κάθε τσάντα. Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα ή μια χρεωστική κάρτα για να πληρώσετε αυτές τις χρεώσεις στο περίπτερο.

Αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα, σκεφτείτε να πάρετε μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ώστε να μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη που έχετε κάνει στο περίπτερο.

Εκτυπώστε και συλλέξτε τα δελτία επιβίβασης

Σε αυτό το σημείο, το κιόσκι θα πρέπει να εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασής σας (ή να περάσει, αν έχετε μια πτήση σύνδεσης). Ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών θα περπατήσει στο κιόσκι ή στη χειρονομία σας για να έρθετε στον πάγκο. Αυτός ή αυτή θα ρωτήσει εάν ταξιδεύετε στην πόλη προορισμού σας. Προσδιορίστε τον εαυτό σας και τοποθετήστε τις τσάντες σας στην κλίμακα. Ο αντιπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών θα ελέγξει την ταυτότητά σας, θα επισημάνει τις σακούλες σας και θα βάλει τις σακούλες στη ζώνη μεταφοράς. Θα λάβετε τις ετικέτες αποσκευών σας σε ένα φάκελο ή από τους ίδιους.

Αν λάβετε ένα φάκελο, μπορείτε επίσης να βάλετε και το φύλλο επιβίβασης σας. Αν όχι, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ετικέτες αποσκευών σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών θα σας πει επίσης ποια πύλη θα πάτε. Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την πύλη στο εισιτήριο επιβίβασής σας. Είστε πλέον αναρτημένοι, επομένως πρέπει να κατευθυνθείτε προς το σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Συμβουλή: Εάν οι τσάντες σας είναι βαρύ, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το check-in. Θα χρειαστεί να πληρώσετε την τακτική ελεγμένη χρέωση τσάντας για κάθε κομμάτι αποσκευών και θα πρέπει επίσης να ανατρέψετε το ουρανό, αλλά δεν θα χρειαστεί να τραβήξετε μόνοι σας τις τσάντες σας. Σε ορισμένα αεροδρόμια, το Check-in check-in βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την πόρτα που οδηγεί στον μετρητή check-in της αεροπορικής σας εταιρείας.