Μια ιστορία και οδηγός για καναδική μπύρες

Οι καναδικές μπίρες είναι άφθονες και ποικίλουν σε τιμή και γεύση.

Οι καναδικές μπύρες είναι μια εξαιρετική εισαγωγή στην "κουλτούρα" του Καναδά. Καναδοί όπως η μπύρα τους και καταναλώνουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό. Πολλές καναδικές και διεθνείς μάρκες μπύρας διατίθενται ευρέως σε καταστήματα μπύρας, εστιατόρια και μπαρ σε όλη τη χώρα. Εκτός από τις μεγαλύτερες μάρκες μπίρας (οι οποίες είναι σπανίως "καναδικές"), μπορείτε να παραγγείλετε αυθεντικές τοπικές ζυθοποιίες σε εθνικό επίπεδο λόγω της επικράτησης των μικροσκοπικών μικροσκοπικών.

Μια σύντομη ιστορία

Οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες στην αγορά μπύρας του Καναδά είναι κατά παράδοση οι Labatt και Molson και παρόλο που και οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να ετοιμάζουν μπύρα στον Καναδά, ούτε είναι πλήρως καναδικές. Από το 1995, η Labatt είναι ξένη ιδιοκτησία και ο Molson έχει συγχωνευθεί για να γίνει η Molson-Coors. Η Sleeman, μια ζυθοποιία με βάση το Guelph που έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στη δεκαετία του 1980 και του '90, αγοράστηκε από την ιαπωνική ζυθοποιία Sapporo, καθιστώντας υπεύθυνες τις ξένες εταιρείες για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μπύρας του Καναδά. Σήμερα, η μεγαλύτερη καναδική εταιρεία μπύρας είναι η Moosehead, η οποία χτίστηκε από το New Brunswick και προσφέρει μια σειρά από λαλέ και λάχες. Στην άλλη πλευρά της χώρας, το Kokanee είναι μια δημοφιλής μπύρα που παράγεται στο BC.

Microbrews

Οι μικροεπεξεργασίες κυριαρχούν σε ολόκληρο τον Καναδά, ειδικά στη Βρετανική Κολομβία και το Οντάριο . Αυτά τα ζυθοποιεία, που μερικές φορές αναφέρονται ως ζυθοποιεία "βιοτεχνίας", παράγουν μικρότερες παρτίδες μπύρας για τοπική διανομή.

Οι μικροεπεξεργαστές έρχονται να αντιπροσωπεύσουν μια εναλλακτική, πιο πειραματική προσέγγιση για τη ζυθοποιία που δεν επιβάλλει τις μαζικές γεύσεις. Οι λάτρεις της μπύρας, όταν έρχονται στον Καναδά, πρέπει να ζητήσουν από τον σερβιτόρα, την μπάρμαν ή τον υπάλληλο κατάστημα μπύρας για συστάσεις από μικροσκοπικά.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή μικροβρώματα περιλαμβάνουν το Steamwhistle και το Άμστερνταμ στο Τορόντο , το ζυθοποιείο του Wellington στο Guelph, το ζυθοποιείο McAuslan στο Μόντρεαλ και το ζυθοποιείο του Vancouver Island στο Βανκούβερ .

Αμερικανική εναντίον καναδική μπύρα

Οι Καναδοί θέλουν να κοροϊδεύουν για τα πράγματα που κάνουν καλύτερα από τους Αμερικανούς. Εξάλλου, στον Καναδά, είμαστε ως επί το πλείστον επισκιασμένοι και ίσως ανασφαλείς για τους γείτονές μας στα νότια. Ένας τομέας στον οποίο ο Καναδάς υπερέχει είναι η παραγωγή μπύρας. Η συναίνεση μεταξύ των καναδών είναι ότι η μπύρα τους είναι πιο αρωματική και λιγότερο «υδαρής» από την αμερικανική μπύρα.

Μέρος της αίσθησης του Καναδά για την υπεροχή της μπύρας έχει να κάνει με την πεποίθηση ότι η καναδική μπύρα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από την αμερικανική μπύρα. Στην πραγματικότητα, οι μπύρες της Αμερικής και του Καναδά είναι συγκρίσιμες όσον αφορά την περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο μετριέται το αλκοόλ στις δύο χώρες είναι διαφορετικός, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές ετικέτες μπίρας να αναγράφουν μικρότερο αριθμό. Τόσο η αμερικανική όσο και η καναδική μπύρα έχουν ποσοστό αλκοόλης κατ 'όγκο μεταξύ 4% και 6% (για κάθε 100 ml μπύρας, μεταξύ 4 ml και 6 ml είναι αλκοόλη).

Πού να αγοράσετε μπύρα στον Καναδά

Το αλκοόλ μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κρασιού και μπύρας, τα οποία ρυθμίζονται και λειτουργούν από κάθε επαρχία ή περιοχή. Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από το Κεμπέκ, οι πωλήσεις αλκοόλ πραγματοποιούνται μέσω ειδικών καταστημάτων (π.χ. Το Κεμπέκ, η πιο ευρωπαϊκή και πιο φιλελεύθερη επαρχία του Καναδά, επιτρέπει την πώληση μπύρας και κρασιού σε καταστήματα ευκολίας και σούπερ μάρκετ.

Από το 2016, το Οντάριο άρχισε να επιτρέπει την πώληση μπύρας και οίνου σε περιορισμένο αριθμό σούπερ μάρκετ, αλλά συνολικά, η καναδική στάση απέναντι στην πώληση οινοπνευματωδών ποτών είναι προς τα πίσω.

Ηλικία κατανάλωσης στον Καναδά

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την ηλικία κατανάλωσης στον Καναδά, η οποία είναι 18 ή 19 ετών, ανάλογα με την επαρχία.

Λαμβάνοντας Beer Home με σας

Ίσως να είστε τόσο λαμπεροί με μερικούς από τους μικροσκοπικούς φίλους του Καναδά που θέλετε να φέρετε μαζί σας. Μεγάλη ιδέα και ίσως να πετάξετε και καναδικό κρασί εκεί. Απλά φροντίστε να ελέγξετε το επίδομά σας για την επιστροφή αλκοολούχων ποτών στη χώρα σας.