Πώς χειρίζονται οι ευρωπαϊκές αερογραμμές για τους επιβάτες με υπέρβαση βάρους

Κανόνες για τους ταξιδιώτες

Έχω γράψει εδώ εδώ για το πώς οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες χειρίζονται επιβάτες του μεγέθους. Οι πολιτικές στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αρκετά συνεπείς. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τους μεγάλους μεταφορείς της Ευρώπης. Κάποιοι προσφέρουν επιπλέον έδρες με έκπτωση, ενώ άλλοι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιβατών μεγέθους στις ιστοσελίδες τους.

Ο ιρλανδός αερομεταφορέας Aer Lingus δεν διαθέτει συγκεκριμένους κανόνες για επιβάτες μεγέθους. Ωστόσο, περιορίζει τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών, να κάθονται στις έξοδοι έκτακτης ανάγκης, εάν η κατάστασή τους ενδέχεται να εμποδίσει άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης ή να παρεμποδίσει το πλήρωμα να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Ο μεταφορέας προσφέρει επεκτάσεις ζώνης ασφαλείας, οι οποίες απαιτούν από τους επιβάτες να ενημερώνουν το πλήρωμα θαλάμου επιβατών κατά την επιβίβασή τους, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η προκαταχώρισή τους.

Η αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας δεν αναφέρει συγκεκριμένα επιβάτες μεγέθους. Αλλά επιτρέπει σε εκείνους που πετούν στην οικονομική θέση να αγοράσουν ένα κάθισμα XL, το οποίο έχει επιπλέον πόδι και καθίσματα.

Η Air France είναι αρκετά γενναιόδωρη όταν ασχολείται με επιβάτες μεγέθους. Ο μεταφορέας προσφέρει στους επιβάτες που χρειάζονται επιπλέον καθίσματα έκπτωση 25% στην καμπίνα της οικονομίας. Η Air France θα επιστρέψει ακόμη και τα κεφάλαια που δαπανώνται για μια επιπλέον έδρα αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Για επιβάτες μεγέθους που απαιτούν επιπλέον χώρο, η Finnair τους επιτρέπει να κρατήσουν μια επιπλέον θέση καταβάλλοντας το αεροπορικό εισιτήριο χωρίς φόρους, αλλά εξακολουθούν να πληρώνουν επιπλέον χρέωση καυσίμων. Οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία μέσω τηλεφώνου, καθώς δεν επιτρέπουν την κράτηση επιπλέον θέσεων στο διαδίκτυο.

Η Iberia της Ισπανίας δεν έχει πολιτική. Ωστόσο, η θυγατρική της Iberia Express προτρέπει τους επιβάτες του μεγέθους να χρησιμοποιήσουν μια επέκταση της ζώνης ασφαλείας και τους ζητά να καλέσουν την εξυπηρέτηση πελατών να κάνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι επιβάτες έχουν άνετη και ασφαλή πτήση, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να μπορούν να κινούνται αβίαστα στα χέρια τους στη θέση τους πάνω και κάτω, λέει η KLM. Όπως και στον αέρα της Γαλλίας, ο φορέας της ολλανδικής σημαίας προσφέρει στους επιβάτες του μεγέθους έκπτωση 25% στη δεύτερη θέση. Επίσης, εάν υπάρχουν επιπλέον έδρες κατά την πτήση, οι επιβάτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιστροφής των εξόδων της δεύτερης έδρας.

Παρόλο που ο δικτυακός τόπος της SAS δεν αναφέρει ειδικά τους υπέρβαρους επιβάτες, κάνει διατάξεις για αυτούς. Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του μεταφορέα για να πραγματοποιήσουν ρυθμίσεις. Σημειώνει επίσης ότι τα περισσότερα καθίσματα έχουν κινητά υποβραχιόνια.

Η TAP Portugal λέει ότι οι επιβάτες του μεγέθους μπορούν να ζητήσουν ένα επιπλέον κάθισμα για μεγαλύτερη άνεση. Το κάθισμα πρέπει να ζητείται κατά την κράτηση και η αεροπορική εταιρεία δεν προσφέρει καμία έκπτωση και ο επιβάτης είναι υπεύθυνος για την πληρωμή φόρων καυσίμων και χρεώσεων υπηρεσιών για τον ναύλο.

Το Virgin Atlantic απευθύνεται συγκεκριμένα στους "επιβάτες μεγαλύτερου αναστήματος" οι οποίοι μπορεί να χρειάζονται επιπλέον καθίσματα για να ταξιδεύουν με ασφάλεια και άνεση. Ο μεταφορέας λέει ότι εάν ο επιβάτης δεν μπορεί να χαμηλώσει και τα δύο υποβραχιόνια ή / και να θέσει σε κίνδυνο οποιοδήποτε τμήμα του παρακείμενου καθίσματος, θα πρέπει να επισκεφθεί τη σελίδα Seat Plus για να κλείσει μια επιπλέον θέση κατά την κράτηση. "Αν δεν είστε σε θέση να καθίσετε με τα υποβραχιόνια κάτω και / ή να θέσετε σε κίνδυνο οποιοδήποτε μέρος του παρακείμενου καθίσματος, θα πρέπει να κλείσετε ένα επιπλέον κάθισμα για να αποφύγετε τυχόν απογοήτευση ή καθυστέρηση στο ταξίδι σας".

Ενώ οι παραπάνω αεροπορικές εταιρείες έχουν τουλάχιστον πολιτικές για τον χειρισμό επιβατών μεγέθους, ορισμένοι αερομεταφορείς δεν έχουν κανόνες στους ιστοτόπους τους, μεταξύ των οποίων: οι British Airways, η Lufthansa, η SAS, η Turkish Airlines, η Ryanair, η Αυστρία, η EasyJet, η Aeroflot, η Swiss και η Alitalia.

Επομένως, εάν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες.