Επισκεφτείτε το Ho Chi Minh Stilt House, Ανόι

Καίγοντας το μύθο ενός ταπεινού ηγέτη στο Ανόι του Βιετνάμ

Για το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του ως Προέδρου του Βόρειου Βιετνάμ, το Χο Τσι Μιν έζησε σε μια μικρή κατοικία με ξυλοπόδαρα πίσω από το μεγαλοπρεπές Προεδρικό Μέγαρο στο Ανόι.

Οι οδυνηρές αναμνήσεις της γαλλικής κυριαρχίας ήταν πολύ φρέσκιες στο μυαλό του βιετναμέζικου λαού. οι Γάλλοι Γενικοί Διοικητές που ζούσαν στο Παλάτι ήταν μεταξύ μερικών από τους πιο μισητούς ανθρώπους στο Βιετνάμ και ο θείος Ho δεν ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Μια επίσκεψη στα βορειοδυτικά της χώρας το 1958 ενέπνευσε τον Ho να αναθέσει μια παραδοσιακή ξυλόγλυπτη κατοικία για προσωπική του χρήση.

Όταν ο Αρχιτέκτονας του Στρατού υπέβαλε τα σχέδιά του στον Ho, ο ηγέτης ζήτησε να αφαιρεθεί η τουαλέτα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο, καθώς ήταν υπερβολική απόκλιση από το παραδοσιακό σχεδιασμό ξυλοπόδαρο. Δύο μικρά δωμάτια, καμία τουαλέτα - και ό, τι ήθελε ο θείος Ho, ο θείος Ho πήρε.

Ο Πρόεδρος του Βόρειου Βιετνάμ μετακόμισε στο μικρό σπίτι στις 17 Μαΐου 1958 και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του το 1969. Μέχρι σήμερα, το ξυλόγλυπτο σπίτι (γνωστό στο Βιετνάμ ως Nha San Bac Ho, το "Uncle Ho's Stilt House") μπορεί να θεωρηθούν από τους επισκέπτες στο Ανόι του Βιετνάμ που θέλουν να δουν μια καλύτερη ματιά στη ζωή του ιδρυτή του Βιετνάμ.

Σπίτι του Χο Τσι Μινχ Στύλ - ένας πυλώνας στον μύθο

Έτσι λοιπόν ο θρύλος του Χο Τσι Μινχ και το σπίτι του με ξυλοπόδαρο πηγαίνουν, ή έτσι οι βιετναμέζικες αρχές θα μας έκαναν να πιστέψουμε.

Αναμφισβήτητα, ο Ho έκανε ό, τι ήταν δυνατόν για να καλλιεργήσει μια προσωπικότητα «ανθρώπου του λαού» που δεν συνέβαλε καθόλου στο μυστήριο του ως ηγέτη.

Η επίσημη προπαγάνδα δείχνει ότι ο θείος Ho ζει την απλή ζωή ακόμη και ως πρόεδρος, φορώντας καφέ βαμβακερά ρούχα και σανδάλια κατασκευασμένα από μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων, τα ίδια με τους συμπατριώτες του.

Υπήρχε ένας λόγος για αυτό το μυθοπλαστικό έργο: οι Βόρειοι Βιετναμέζοι αντιμετώπιζαν σοβαρές δυσκολίες λόγω αμερικανικών βομβιστικών επιθέσεων και οι άνθρωποι έπρεπε να αποδείξουν ότι ο ανώτερος ορείχαλκος αισθάνθηκε επίσης τον πόνο τους και παρόλα αυτά συνεχίστηκε.

"Ο θείος Ho's Stilt House" προχωρεί πολύ για την εξομάλυνση αυτού του θρύλου. Ενώ η προπαγανδιστική του αξία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ξυλόγλυπτο σπίτι πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, αν μόνο για να δει τη θέση μέσα στην οποία το Βόρειο Βιετνάμ αποφάσισε τη στρατηγική του για τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Εξερευνώντας την κατοικία Ho Chi Minh Stilt

Το ξυλοπόδαρο κατασκευάστηκε σε μια γωνιά των κήπων του Προεδρικού Παλατιού, μπροστά από μια λιμνούλα κυπρίνου. Δεν φαίνεται τίποτα περισσότερο από ένα ξύλινο σπίτι που τοποθετείται σε ξυλοπόδαρα, ίσως λιγότερο ξεπερασμένο και καλύτερα κατασκευασμένο από τους παραδοσιακούς ομολόγους του, αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει μια απλότητα που φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στα σπίτια των υπηρέτρων από ό, τι ο Πρόεδρος μιας χώρας.

Για να φτάσετε στο ξυλοπόδαρο, θα πρέπει να περπατήσετε από την είσοδο των επισκεπτών του Προεδρικού Παλατιού στην οδό Hung Vuong και να ακολουθήσετε το πλήθος ή τον καθοδηγητή σας κάτω από ένα μήκος 300 ποδιών από το Προεδρικό Μέγαρο, γνωστό ως Mango Alley, που είναι γεμάτη με δέντρα που φέρουν το φρούτο που δίνει το μονοπάτι το όνομα.

Η διαδρομή φούστα γύρω από μια μεγάλη λίμνη στο έδαφος, η οποία είναι εφοδιασμένη με κυπρίνο. Η λίμνη είναι μέρος του μύθου του ξυλοπόδαρου - ο Χο Τσι Μιν χρονολόγησε τα ψάρια για να τροφοδοτήσει με ένα μοναδικό τραγανό χειροκρότημα και ο κυπρίνος στη λίμνη λέγεται ότι απαντά πολύ τον ίδιο τρόπο σήμερα.

Μέσα στο σπίτι του Ho Chi Minh Stilt

Το σπίτι βρίσκεται σε έναν καλά καλλιεργημένο κήπο, με οπωροφόρα δέντρα, ιτιές, ιβίσκο, φλόγες και φραγκιπάνι. Ο κήπος μπορεί να προσεγγιστεί μέσω χαμηλής πύλης που καλύπτεται με φυτά αναρρίχησης. Ένα μονοπάτι οδηγεί στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου οι σκάλες οδηγούν προς τα επάνω στα δύο δωμάτια του σπιτιού.

Ο διάδρομος περικυκλώνει το σπίτι, αλλά η πρόσβαση στα ίδια τα δωμάτια αποκλείεται. Τα δύο δωμάτια είναι μικρά (περίπου εκατό τετραγωνικά πόδια το καθένα) και περιέχουν ένα ελάχιστο προσωπικό προσωπικό που προορίζεται να μεταφέρει τις απλές γεύσεις του ανθρώπου που έζησε μέσα.

Η μελέτη του Χο Τσι Μιν είναι μικρή και εφεδρική - το δωμάτιο είναι επιπλωμένο με την γραφομηχανή του, βιβλία, μερικές εφημερίδες της ημέρας του και ηλεκτρικό ανεμιστήρα δωρεά από Ιαπωνικούς κομμουνιστές.

Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν κρεβάτι, ηλεκτρικό ρολόι, τηλέφωνο αντίκες και ραδιόφωνο δωρεά από ομογενείς Βιετναμέζους στην Ταϊλάνδη.

Ο κενός χώρος κάτω από το σπίτι χρησιμοποιήθηκε από τον Ho ως το γραφείο του και την περιοχή λήψης. Οι ξένοι αξιωματούχοι, οι αξιωματούχοι του Κόμματος και οι στρατηγοί θα επισκέπτονταν τον Ho κάτω από το σπίτι του και θα κάθονταν σε απλές ξύλινες και μπαμπού καρέκλες στην εταιρεία του αρχηγού τους. Μια πολυθρόνα μπαστούνι σε μια γωνία ήταν το αγαπημένο σημείο ανάπαυσης του Ho, όπου θα συνέλλεγε την ανάγνωσή του.

Ο χώρος περιέχει κάποιες παραχωρήσεις στον συνεχιζόμενο πόλεμο: μια ομάδα τηλεφώνων που χρησίμευαν ως ανοικτές γραμμές επικοινωνίας σε διάφορα τμήματα της κυβέρνησης και ένα κράνος από χάλυβα ως προστασία από πιθανή επιδρομή βομβαρδισμού.

Το πίσω μέρος του σπιτιού είναι αξιοσημείωτο για την οργή του με οπωροφόρα δέντρα - ο οπωροφόρος οίνος και τα πορτοκαλιές κυριαρχούν στο άλσος, μαζί με πάνω από τριάντα είδη που παρασχέθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας, επιλεγμένα για να εκπροσωπούν δέντρα που καλλιεργούνται σε ολόκληρο το Βιετνάμ.

Χο Τσι Μινχ Stilt House Check Reality

Το γεγονός ότι αμερικανικά βομβαρδιστικά κατέστησαν σταθερά τρέχει στο Ανόι καθ 'όλη τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ υποσκάπτει το μύθο ενός Προέδρου βασιζόμενο μόνο στην προστασία ενός χαλύβδινου κράνους και της τεράστιας δύναμης θέλησής του.

Η μηχανή προπαγάνδας μας λέει ότι ένα κοντινό καταφύγιο βομβών που ονομάζεται House No. 67 χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως χώρος διασκέψεων και ότι ο Ho προτίμησε να κοιμηθεί στο ξυλοπόδαρο. Η πραγματικότητα πρέπει να ήταν πιο προφητική - το Σώμα Αρ. 67 πιθανότατα χρησίμευσε ως κατοικία του Ho στην πραγματικότητα καθ 'όλες τις σκοτεινές ημέρες του πολέμου.

Εντούτοις, ήταν μάλλον πολύ καλύτερα καταλύματα από τα καταλύματα του Ανόι που μια άλλη φιγούρα έπρεπε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των πολεμικών χρόνων. Ο μελλοντικός γερουσιαστής των ΗΠΑ και ο υποψήφιος για τον Πρόεδρο John McCain καταρρίφθηκαν πάνω από το Ανόι και πέρασαν έξι χρόνια στη φυλακή Hoa Lo στη γαλλική συνοικία του Ανόι.

Χο Τσι Μινχ Λειτουργία Ώρες Λειτουργίας

Ο θείος Ho's Stilt House είναι μέρος του συγκροτήματος του Προεδρικού Παλατιού και είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως τις 4μμ με μεσημεριανό διάλειμμα από τις 11πμ έως τις 1:30 μ.μ. Ένα ποσό εισόδου ύψους 25.000 VND θα χρεωθεί στην πύλη. (Διαβάστε για τα χρήματα στο Βιετνάμ .)