Αγαπημένα πιάτα Malacca και πού να τα βρείτε

Φάτε το δρόμο σας μέσα από τον τόπο γέννησης της κουζίνας Peranakan στη Μαλαισία

Malacca υποστηρίζει με το Penang για τον τίτλο της "αγαπημένης πόλης τροφίμων της Μαλαισίας"? παρά το γεγονός ότι μοιράζονται έναν τίτλο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι δύο πόλεις προσφέρουν διαφορετικές απολαβές στα αγαπημένα της Μαλαισίας. Μια πιο κρεμαστή , λιγότερο πικάντικη λάξα . Hainanese ρύζι κοτόπουλου που σερβίρεται σε μπάλες? και cendol σερβίρεται με περισσότερο gula Melaka (ζάχαρη φοινίκου) και περιστασιακά μια γαρνιτούρα του δύσοσμου durian φρούτων! (Για να ακούσετε την πλευρά του Penang από την ιστορία, δείτε αυτή τη λίστα αγαπημένων πιάτων Penang.)

Θα βρείτε κάτι νέο για να χαλαρώσετε, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, όταν εξερευνείτε τους δρόμους της Μαλάκα. Οι ταξιδιώτες με χρήματα για το κάψιμο μπορούν να δοκιμάσουν την εκλεπτυσμένη μαλακά μακατζάτα για την κουζίνα Peranakan. backpackers μπορεί να δοκιμάσουν φθηνότερα τρόφιμα δρόμου της Μαλαισίας, όπως το satay celup σε λίγα λεπτά ανά μπαστούνι.

Πολλά από τα εστιατόρια που αναφέρονται εδώ μπορούν να βρεθούν στην Chinatown, άμεσα προσβάσιμη από τους περισσότερους ξενώνες Malacca. Πηγαίνετε να εξερευνήσετε τις γαστρονομικές σας επιλογές: η Μαλάκα είναι μια παιδική χαρά που ανταμείβει τα τρόφιμα, ανεξάρτητα από το πόσο (ή το ελάχιστο) πρέπει να περάσετε.