Συμβουλές εθιμοτυπίας του Βιετνάμ για ταξιδιώτες για πρώτη φορά

Πώς να επιδείξετε σεβασμό στο βιετναμέζικο τελωνείο και τον πολιτισμό

Η κουλτούρα του Βιετνάμ απαιτεί να παρατηρείτε ορισμένες αυστηρότητες, παρόλο που οι Βιετναμέζοι είναι γενικά πολύ συγχωριασμένοι από ακούσια πλαστά βήματα.

Ασύγκριτη αστική εγκληματικότητα και στρατιωτική ευαισθησία στην άκρη, οι Βιετναμέζοι είναι πολύ φιλόξενοι στους επισκέπτες τους. Η φιλοξενία του Βιετνάμ θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, περισσότερο όταν έχετε κατά νου τις παρακάτω συμβουλές εθιμοτυπίας.

Ντύνοντας στο κοινό

Φορέστε συντηρητικά όποτε είναι δυνατόν. Οι Βιετναμέζοι είναι γενικά μετριοπαθείς για τα ρούχα και εξετάζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που φορούν πολύ λίγο στο κοινό.

Φορέστε ελαφρά αν πρέπει, αλλά όχι υπερβολικά, να αποφύγετε τις κορυφές με λαιμόκοψη, λωρίδες με σπαγγέτι και μικρά σορτς, όπου είναι δυνατόν.

Αυτό είναι διπλό για την επίσκεψη ναούς και παγόδες - κρατήστε τα χέρια και τα πόδια σας καλυμμένα, και κρύψτε όσο το γυμνό δέρμα όσο μπορείτε. Είναι εξαιρετικά αγενές να πηγαίνεις σε τέτοιους χώρους, ενώ δεν είναι αρκετά ντυμένος.

Μην εμφανίζεστε. κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ. Ο πλούτος του πλούτου είναι αγενής. δεν μοιάζουν με έναν άσχημο Αμερικανό με υπερβολικό χρυσό και πολύ λίγο νόημα. Μην μεταφέρετε περισσότερα χρήματα από ότι χρειάζεστε όταν περπατάτε στο κοινό. (Διαβάστε για τα χρήματα στο Βιετνάμ .) Μη φορούν πάρα πολύ κοσμήματα. Όχι μόνο είναι αυτές οι καλές συνήθειες, μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο να γίνετε το επόμενο θύμα ενός οδηγού-από τσάντα snatcher.

Μιλώντας με Βιετναμέζους

Μην μιλάτε για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Αποφύγετε να μιλάτε για την πολιτική εντελώς. Οι Βιετναμέζοι έχουν μικτά συναισθήματα σχετικά με τον «αμερικανικό πόλεμο» και είναι προφανώς αντίθετοι με την εμφάνισή τους με την παρουσία Αμερικανών πολιτών.

Μην αναγκάζετε το Βιετναμέζικο να χάσει το πρόσωπό του. Η έννοια της "εξοικονόμησης προσώπου" είναι εξαιρετικά σημαντική στις κοινωνικές σχέσεις της Ανατολικής Ασίας. Αποφύγετε τη συμπεριφορά που προκαλεί αμηχανία σε ένα άλλο κόμμα και διατηρεί μια συμπεριφορά που μπορεί να θεωρηθεί ως υπερβολικά επιθετική. Μην πιέζετε τα χρήματα σε άλλα μέρη. Μην πίνετε ή επιμένετε.

Το πιο σημαντικό, μην χάσετε την ψυχραιμία σας στο κοινό. προσπαθήστε να είστε δροσεροί και συλλέγετε όποτε είναι δυνατόν.

Μην είστε πολύ ευχαριστημένοι από την κάμερα. Ζητήστε την άδεια των ανθρώπων πριν λάβετε την εικόνα τους - δεν θέλουν όλοι τους να τραβηχτούν. Αυτό διπλασιάζεται για φωτογραφίες σε χωριά της υπαίθρου. Αυτό ισχύει τριπλά για στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό!

Φαγητό και ποτό στο Βιετνάμ

Το φαγητό στο Βιετνάμ βρίσκεται ανάμεσα σε μερικά από τα καλύτερα που θα ζήσετε ποτέ στη Νοτιοανατολική Ασία. (διαβάστε για τον πλούσιο πολιτισμό τροφίμων του Ανόι .) Οι Βιετναμέζοι τείνουν να τρώνε σε ομάδες, σπάνια μόνο - στα περισσότερα παραδοσιακά εστιατόρια του Βιετνάμ, θα κάθονται σε ένα τραπέζι με πολλά πιάτα τοποθετημένα στο κέντρο. Το φαγητό στη μέση του τραπέζι ανήκει σε όλους. θα βοηθήσετε τον εαυτό σας στο μερίδιό σας από τα πιάτα στη μέση, γεμίζοντας το δικό σας πιάτο όπως απαιτείται.

Χρησιμοποιήστε το κουτάλι σερβιρίσματος. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη που βάζετε στο στόμα σας για να πάρετε από το κοινόχρηστο πιάτο φαγητού στη μέση. Βιετναμέζοι βρίσκουν αυτό το δυσάρεστο.

Χρησιμοποιήστε τα ξυλάκια σας σωστά. Μην κολλάτε τα ξυλάκια στο μπολ, ή όρθια στο ρύζι. αυτό θυμίζει Βιετναμέζικα τα δύο καυτά ραβδιά joss που χρησιμοποιούνται για τις κηδείες και είναι "άτυχος" για τους ευσυνείδητους ντόπιους. Για να σηματοδοτήσετε ότι τελειώσατε με το γεύμα σας, τοποθετήστε τα ξυλάκια στην κορυφή του μπολ.

Τελειώστε όλο το ρύζι σας. Αφήνοντας μια σημαντική ποσότητα ρύζι στο μπολ σας θεωρείται σπατάλη. Μην πάρετε περισσότερο ρύζι από ό, τι νομίζετε ότι μπορείτε να τελειώσετε.

Να είστε τόσο θορυβώδες όσο θέλετε. Το σκασίρισμα και το χτύπημα κατά την κατανάλωση ζυμαρικών στο Βιετνάμ γίνεται δεκτό σε αυτά τα μέρη. σηματοδοτεί ότι απολαμβάνετε το γεύμα σας!

Πηγαίνετε και πίνετε, αλλά όχι υπερβολικά. Οι Βιετναμέζοι απολαμβάνουν τους ισχυρούς τους πόρους, αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουν πρόσβαση. η συνήθης μεθυστική κατάσταση κλονίζεται στην κοινωνία. Οι ομάδες κατανάλωσης τείνουν να κυριαρχούνται από άνδρες. οι γυναίκες που πίνουν στο κοινό δεν είναι απλώς το κάνει. Για περισσότερα σχετικά με την κατανάλωση στο Βιετνάμ και την υπόλοιπη περιοχή, διαβάστε τον οδηγό μας για να πιείτε στη Νοτιοανατολική Ασία .