Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι σκούτερ στο Βιετνάμ

Να πάρει γύρω από το Βιετνάμ είναι αρκετά φτηνό ωστόσο επιλέγετε να ταξιδέψετε, αλλά όταν πρόκειται για την ελευθερία και την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα μέρη που θέλετε να πάτε, τότε το ταξίδι με το σκούτερ είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι θα ρίξουν μια ματιά στην κυκλοφορία που βλέπουν στην πόλη Χο Τσι Μινχ ή στο Ανόι και αμέσως αλλάζουν αυτή τη γνώμη και υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες μέθοδοι ταξιδιού εάν η κατάσταση της κυκλοφορίας είναι πολύ τρομακτική.

Έχοντας δει τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ήδη ταξιδεύουν με το σκούτερ, αν εξακολουθείτε να θέλετε να εξερευνήσετε με αυτόν τον τρόπο, τότε εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε στο ταξίδι σας.

Σε περίπτωση ενοικίασης ή αγοράς σκούτερ;

Αυτό συχνά εξαρτάται από το πόσο καιρό το ταξίδι σας πρόκειται να είναι και αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι σε σημείο προς το σημείο ή εάν μπορείτε να ταξιδέψετε σε μια διαδρομή βρόχου που επιστρέφει το ποδήλατο στην ίδια θέση. Αν ταξιδεύετε από την πόλη του Χο Τσι Μιν, αγοράζοντας ένα σκούτερ είναι πιο ακριβό από ό, τι αλλού στη χώρα, καθώς το επεισόδιο Top Gear γυρίστηκε ξεκινώντας από την πόλη που ήταν γνωστή ως Σαϊγκόν και οι άνθρωποι προσπαθούν ακόμα να το μιμηθούν. Διαφορετικά, συνήθως μπορείτε να βρείτε ένα φτηνό κινεζικό σκούτερ για περίπου 500 δολάρια ΗΠΑ ή μια αυθεντική εισαγωγή Honda για μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο, το οποίο αξίζει την επένδυση αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

Η ενοικίαση ενός ποδηλάτου κοστίζει συνήθως περίπου 10 δολάρια την ημέρα για ένα λογικό ποδήλατο, αν και μερικά φθηνότερα σκούτερ μπορεί να κοστίσει μόλις πέντε δολάρια ή 100.000 βιετναμέζικες Dong.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συμφωνία που περιλαμβάνει μια πλήρη δεξαμενή φυσικού αερίου και ένα κράνος.

Πού να εξερευνήσετε στο Βιετνάμ

Η πιο δημοφιλής διαδρομή είναι αυτή που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Top Gear, από την πόλη Χο Τσι Μινχ μέχρι το Ανόι, αλλά υπάρχουν τόσα παράκτια μέρη για να επισκεφτείτε, αξίζει τον εαυτό σας αρκετό χρόνο. Hue είναι ένα υπέροχο μέρος για να σταματήσει αν ταξιδεύετε στον παράκτιο δρόμο, ενώ τα υψίπεδα εσωτερικά είναι επίσης πολύ ωραία.

Η ακτή του Δέλτα του Μεκόνγκ νοτιοδυτικά της πόλης του Χο Τσι Μιν αξίζει επίσης μια ματιά.

Οδήγηση στους δρόμους της χώρας

Στις πόλεις Ανόι και Χο Τσι Μιν, σιγουρευτείτε ότι οδηγείτε πολύ αμυντικά και δώστε στον εαυτό σας αρκετό χώρο, καθώς υπάρχουν χιλιάδες σκούτερ σε αυτούς τους δρόμους και προσπαθήστε να μείνετε στα άκρα αυτών των ομάδων ποδηλάτων. Εκτός των πόλεων, οι οδικές συνθήκες μπορεί να ποικίλλουν, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ένα μάτι έξω για λακκούβες, κρατάτε καλά στο πλάι αν ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό ξεπεράσει και προσπαθήστε να αποφύγετε τη νυχτερινή οδήγηση.

Συμβουλές ασφάλειας ενώ βρίσκεστε στο σκούτερ σας

Ενώ η μεγαλύτερη συμβουλή ασφάλειας είναι να προσπαθήσετε να κρατήσετε το χρόνο σας στους δρόμους των μεγάλων πόλεων στο ελάχιστο, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το χρόνο που έχετε για το ταξίδι, καθώς δεν θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας μεγάλη απόσταση από καλύπτονται καθημερινά, καθώς η οδήγηση κουρασμένη ή η νύχτα είναι πιο επικίνδυνη. Αν βρεθείτε σε μια συνοδεία λεωφορείων ή φορτηγών, ετοιμαστείτε να τα τραβήξετε και να τα αφήσετε να περάσουν, ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε σε μεγαλύτερο χώρο όπου είναι δυνατόν.

Διατηρώντας τους τροχούς σας ασφαλείς

Αυτό μπορεί να είναι ανησυχία για πολλούς ανθρώπους, καθώς οι κλοπές ποδηλάτων είναι αρκετά συχνές στο Βιετνάμ, καθώς είναι εύκολο να μεταφερθούν και μπορούν να ανασυσταθούν για χρήση από άλλους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια εύρωστη κλειδαριά στο ποδήλατο και ενώ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τη νύχτα ενώ είστε μακριά από το σκούτερ, αξίζει επίσης να το κάνετε αυτό όταν σταματάτε για μερικές ώρες.

Τι πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, μην κάνετε πολλούς συμβιβασμούς όσον αφορά την ποιότητα της μοτοσικλέτας και ιδιαίτερα το κράνος προτού να οδηγήσετε. Έχετε υπόψη σας ότι από τεχνική άποψη θα πρέπει να έχετε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας για μοτοσυκλέτες από τη Βιετνάμ και παρόλο που η αστυνομία δεν τις ελέγχει, μπορεί να σας προσγειωθεί στο πρόβλημα εάν εμπλακείτε σε ατύχημα, οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δεν κανονίσετε κάτι τέτοιο έγγραφα.