Μεταφορά στους Τάφοι βασιλικού χρώματος, Βιετνάμ

Μεταφορά προς Τάφοι Χουέ και πίσω - και πόσα ανά ταξίδι

Η επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους στο Hue μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια μέρα, εάν βλέπετε μόνο τους τρεις κορυφαίους τάφους - μια ολόκληρη μέρα θα πρέπει να παραμείνει στην άκρη αν σκοπεύετε να δείτε και τους επτά τάφους.

Πολλοί τάφοι βρίσκονται εκτός δρόμου. για να εξοικονομήσετε χρόνο, να επισκεφθείτε τους τάφους στο πλαίσιο μιας περιηγήσιας ή να οργανώσετε ένα ταξίδι με έναν φιλικό κύκλο οδηγό (υπάρχουν πολλοί στην πόλη) για να σας μεταφέρει στους τάφους που θέλετε να δείτε.

Η βιετναμέζικη κυβέρνηση επιβάλλει τέλος εισόδου ύψους 100.000 VND ανά επίσκεψη για κάθε έναν από τους τάφους του Hue (που είναι περίπου 4,50 δολάρια). το τέλος γενικά δεν περιλαμβάνεται σε καμία ταξιδιωτική περιήγηση και θα συλλέγεται από κάθε επιβάτη (στην περίπτωση τουριστικών περιηγήσεων) ή θα καταβάλλεται στην πύλη.

Οι ενήλικες (ηλικίας 13 ετών) που επισκέπτονται τους τρεις πρώτους τάφους ( Minh Mang , Tu Duc και Khai Dinh ) πληρώνουν το πλήρες επιτόκιο, ενώ οι επισκέψεις στους άλλους τάφους που επισκέπτονται λιγότερο χρεώνονται με 40.000 VND ανά επίσκεψη. Τα παιδιά που επισκέπτονται τους τρεις πρώτους τάφους χρεώνονται με VND 20.000 ανά επίσκεψη και μπαίνουν στους άλλους τάφους δωρεάν. (Πηγή)

Ειδικές χρεώσεις για τους τάφους - αγοράστε ένα εισιτήριο για την είσοδο στους τρεις πρώτους τάφους (υποθέτοντας ότι είστε ενήλικος άνω των 13 ετών) και θα πληρώσετε 280.000 VND. Αγοράστε ένα εισιτήριο που περιλαμβάνει την Ακρόπολη Hue , και θα πληρώσετε μόνο 360.000 VND. (Τα ποσοστά των παιδιών για ομαδικά εισιτήρια κοστίζουν 55.000 VND και 70.000 VND αντίστοιχα.)

Περιηγήσεις πακέτων

Ιδανικές εταιρείες ξενώνων όπως η Sinh Tourist είναι πρόθυμες να σας μεταφέρουν μέσα από την τουριστική σκηνή Hue με άνεση. ένα τυπικό πακέτο εκδρομών περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην Ακρόπολη Hue και την Παγόδα Thien Mu μαζί με ένα ταξίδι στους τρεις πιο δημοφιλείς τάφους Hue στη διαδρομή, που τελειώνει με ένα γραφικό βάρκα με δράκο κάτω από τον ποταμό Άρωμα.

Το γεύμα περιλαμβάνεται γενικά στη συσκευασία.

Η περιήγηση μιας ολόκληρης μέρας θα πρέπει να περιλαμβάνει το πολύ Purple Forbidden City, τρεις τάφους και τη παγόδρα Thien Mu με ένα μεσημεριανό διάλειμμα - οι περιηγήσεις με περισσότερες στάσεις συμπεριλαμβάνουν στην πραγματικότητα λιγότερη αξία για τα χρήματα, καθώς καταλήγετε πολύ κουρασμένοι και παρενοχλούνται για να απολαύσουν το ταξίδι.

Cyclos και Xe Om

Οι οδηγοί Cyclo (rickshaw) και xe om (μοτοσικλέτα) στο Hue είναι από τα πιο ενοχλητικά επίμονα στο Βιετνάμ, αλλά προσφέρουν μεγάλη αξία, φτάνοντας σας από τον τάφο στον τάφο και μερικές φορές προσφέροντας μισές ακριβείς τουριστικές υπηρεσίες. Η ενοικίαση ενός κύκλου μπορεί να σας επαναφέρει περίπου 30.000 VND μια ώρα (περίπου $ 1.50 σε δολάρια ΗΠΑ), ή περίπου $ 8 για μια περιήγηση μόνο το απόγευμα, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αναμονής.

Συμφωνείτε για την τιμή σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας και προσέξτε για τυχόν διαπραγματευτικά κόλπα - βεβαιωθείτε ότι το ποσό που διαπραγματεύθηκε καλύπτει το ταξίδι επιστροφής και βεβαιωθείτε ότι διαπραγματευτείτε στο σωστό νόμισμα ("εκατό" μπορεί να σημαίνει τίποτα μεταξύ εκατό δολαρίων και εκατό χιλιάδες dong - πληρώνει για να είναι συγκεκριμένη!).

Ταξί

Τα μετρημένα ταξί στο Χουέ χρεώνουν το όριο VND 15.000 και το VND 11.500 ανά επιπλέον χιλιόμετρο.

Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τους τάφους της Hue, μπορείτε να διαπραγματευτείτε με τους περισσότερους οδηγούς ταξί - βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τιμή πριν ξεκινήσετε!

Ενοικιάσεις ποδηλάτων

Εάν αισθάνεστε ότι μπορείτε να χάσετε τη χαοτική κυκλοφορία με μοτοσικλέτες στο Βιετνάμ, μπορείτε να νοικιάσετε μια μηχανή για περίπου 5 δολάρια την ημέρα (ή ένα ποδήλατο για περίπου 1 δολάριο την ημέρα) από πολλά ξενοδοχεία κάτω από την κύρια τουριστική περιοχή στην οδό Hung Vuong. Προετοιμαστείτε να παραδώσετε το διαβατήριό σας ενώ έχετε το όχημα που έχετε στην κατοχή σας.