Συμβουλές για την επιλογή μιας περιήγησης Machu Picchu

Τι πρέπει να εξετάσετε πριν από την κράτηση με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα

Με τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε, επιλέγοντας μια περιήγηση Machu Picchu μπορεί να φανεί σαν μια τρομακτική προοπτική. Ένα ταξίδι στην ακρόπολη Inca είναι μια περιπέτεια μια φορά στη ζωή για πολλούς ταξιδιώτες και η κράτηση μιας καλής περιήγησης μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας καθώς ζυγίζετε τις διαθέσιμες επιλογές.

Συμβουλή 1: Αποφασίστε πότε να μεταβείτε στο Machu Picchu

Η τουριστική υψηλή περίοδος τόσο στο Cusco όσο και στο Machu Picchu τρέχει από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, με τους Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο να είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι.

Αυτή είναι η ξηρή εποχή, με τους σαφέστερους ουρανούς και τους χαμηλότερους ημερήσιους βροχόπτους. Αυτό είναι καλό για τις φωτογραφίες, αλλά δεν είναι τόσο καλό αν θέλετε να αποφύγετε τις τουριστικές ορδές. Η χαμηλή περίοδος συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο σύννεφων και βροχοπτώσεων, αλλά θα υπάρξουν λιγότεροι άνθρωποι στην ίδια την τοποθεσία.

Συμβουλή 2: Εξετάστε τις επιλογές γύρου του Machu Picchu

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε ποιο είδος περιοδείας θέλετε. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο πρόγραμμά σας και στο ταξίδι σας.

Εδώ είναι μερικά βασικά πεδία για να σκεφτείτε:

Συμβουλή 3: Επιλέξτε μια εταιρεία Tour Machu Picchu

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εταιρειών περιοδεία, τα μεγάλα διεθνή ρούχα, καθώς και τα περουβιανά πρακτορεία με έδρα τη Λίμα και το Cusco. Και οι δύο τύποι έχουν καλές και κακές επιλογές, έτσι ώστε το μέγεθος μόνο δεν αποτελεί δείκτη ποιότητας.

Συμβουλή 4: Ελέγξτε τι περιλαμβάνει κάθε περιήγηση Machu Picchu

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε μια καλή επιλογή από περιηγήσεις Machu Picchu από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Πριν λάβετε την τελική σας απόφαση, ελέγξτε τα καλύτερα στοιχεία κάθε περιήγησης για να δείτε τι παίρνετε για τα χρήματά σας.

Για μονοήμερες εκδρομές (απευθείας στο χώρο, χωρίς πεζοπορία), ελέγξτε τα στοιχεία του γύρου για τα εξής:

Για το Inca Trail και εναλλακτικά ταξίδια , ελέγξτε τα εξής:

Έξτρα Συμβουλή: Εάν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καλέστε ή στείλτε email σε κάθε πιθανή εταιρεία με μια ερώτηση ή δύο. Η απάντηση μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών και τη συνολική προσοχή στη λεπτομέρεια του οργανισμού.

Συμβουλή 5: Κράτηση του γύρου Machu Picchu

Με την αναζήτησή σας να περιορίζεται σε δύο ή τρία αξιόλογα ταξιδιωτικά γραφεία, το μόνο που μένει είναι να συγκρίνετε τις τιμές, να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και να κλείσετε την περιήγηση της επιλογής σας. Η κράτηση της περιήγησης Machu Picchu εκ των προτέρων είναι πάντα μια καλή ιδέα και αν θέλετε να περάσετε το Inca Trail, διατηρώντας ένα χώρο, τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες εκ των προτέρων είναι απαραίτητη.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για εναλλακτικά ταξίδια και μονοήμερες εκδρομές όταν φτάσετε στο Κούσκο, αλλά ίσως χρειαστεί να μείνετε για λίγες μέρες. Συνολικά, είναι πιο εύκολο, ασφαλέστερο και πολύ πιο καθησυχαστικό να κλείσετε και να επιβεβαιώσετε την περιήγησή σας προτού φτάσετε στο Κούσκο.