Λονδίνο προς Αμπερντίν με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αέρα

Ταξιδιωτικές οδηγίες Λονδίνο προς Αμπερντίν

Το Αμπερντίν είναι 545 μίλια από το Λονδίνο. Εκτός αν έχετε επείγουσα ανάγκη να οδηγήσετε εκεί, πολλές άλλες ταξιδιωτικές επιλογές είναι καλύτερες .

Η πόλη των γρανιτών της βορειοανατολικής Σκωτίας αποτελεί πύλη για τα Orkney και τα νησιά Shetland, καθώς και το κέντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βόρειας Θάλασσας της Σκοτίας με όλες τις σχετικές εξερεύνησης και τις επιχειρήσεις μηχανικής. Από τότε που ξεκίνησε η εκμετάλλευση των πεδίων της Βόρειας Θάλασσας, το Αμπερντίν έχει μετατραπεί από ένα βόρειο λιμάνι σε ένα κοσμοπολίτικο κέντρο, ικανό να εξυπηρετήσει τα εκλεπτυσμένα γούστα των ταξιδιώτων με ψηλά τακούνια.

Οι καλύτεροι τρόποι να ταξιδέψετε μεταξύ του Λονδίνου και του Αμπερντίν είναι να πετάξετε ή να πάρετε ένα τρένο για μια νύχτα. Ελέγξτε αυτές τις οδηγίες ταξιδιού για το τρένο, το λεωφορείο, τον αέρα και το αυτοκίνητο για να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την πρωτεύουσα της βιομηχανίας πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα της Σκωτίας

Πώς να πάτε εκεί

Με το τρένο

Η Virgin East Coast προσφέρει απευθείας δρομολόγια από το Λονδίνο προς Αμπερντίν. Οι πτήσεις αναχωρούν από το London Kings Cross προς το σταθμό Aberdeen περίπου κάθε τέσσερις ώρες. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 μ.μ. και υπάρχουν μερικά μόνο τραίνα σε κάθε δρόμο. Ο φθηνότερος ναύλος (από τον Δεκέμβριο του 2017) ήταν περίπου 163 λεπτά με ταξίδι ή 81,65 λίρες στερλίνες κάθε τρόπος για προπληρωμένες αγορές, υπηρεσίες εκτός αιχμής. Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο και ακριβό ταξίδι με τρένο, με ορισμένες υπηρεσίες που απαιτούν τρεις αλλαγές. Χρησιμοποιήστε το Φτηνό Finder Fare, που περιγράφεται παρακάτω, για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των τρένων για αυτό το ταξίδι είναι η Caledonian Sleeper που αφήνει το Λονδίνο Euston στις 9:15 μ.μ. φτάνει στο Αμπερντίν στις 7:30 π.μ. περίπου.

Αν είστε πρόθυμοι να ταξιδέψετε σε μια θέση αντί για ένα υπνοδωμάτιο, ο ναύλος (από τον Δεκέμβριο του 2017) είναι £ 50 σε κάθε τρόπο. Ο κανονικός ναύλος για ένα κοινό διαμέρισμα κρεβατιού είναι £ 110 κάθε φορά όταν αγοράζεται εκ των προτέρων. Και αν επιλέγετε ένα αυτοκίνητο με ένα κρεβάτι, ο ναύλος σταθερής προτίμησης σε £ 190 με κάθε τρόπο με πρωινό και πρόσβαση σε σταθμούς πρώτης κατηγορίας και υπαίθρια σαλονιού.

Ταξιδιωτικές συμβουλές του Ηνωμένου Βασιλείου Οι φθηνότεροι ναύλοι τρένων είναι αυτοί που ορίζονται ως "Advance" - πόσο μπροστά εξαρτάται από το ταξίδι, καθώς οι περισσότερες εταιρείες σιδηροδρόμων προσφέρουν εκ των προτέρων ναύλους σε βάση προτεραιότητας. Τα εισιτήρια Advance πωλούνται συνήθως ως μονόδρομο ή "ενιαία" εισιτήρια. Είτε αγοράζετε εισιτήρια προκαταβολής, συγκρίνετε πάντα την τιμή "ενιαίας" τιμής εισιτηρίου με την τιμή "επιστροφής", καθώς είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε δύο εισιτήρια αντί για ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Για να βρείτε το καλύτερο ναύλο , χρησιμοποιήστε το Εθνικό Δίκτυο Σιδηροδρόμων για να βρείτε το Φτηνότερο Φάκελο Finder, σημειώνοντας το πλαίσιο "Όλη την Ημέρα" στη φόρμα αναζήτησης, εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι σχετικά με το χρόνο ταξιδιού.

Αναζητήστε ευκαιρίες πρώτης κατηγορίας - Είτε παίρνετε απευθείας τρένο, αλλάζετε τρένα καθ 'οδόν είτε παίρνετε το κρεβάτι, το ταξίδι από το Λονδίνο στο Αμπερντίν είναι μακρύ. Όταν χρησιμοποιείτε το φτηνότερο Finder Fare, αναζητήστε ναύλους πρώτης κατηγορίας για ειδικές προσφορές εκ των προτέρων. Οι αναβαθμίσεις πρώτης κατηγορίας είναι μερικές φορές αρκετά λογικές για αυτήν την αμαξοστοιχία. Παρόλο που δεν συστήνω πρώτης τάξης για τα πιο σύντομα ταξίδια, ένα πιο άνετο κάθισμα και υπηρεσία γευμάτων στο γεύμα μπορεί να κάνει τα μεγαλύτερα ταξίδια στη Σκωτία πολύ πιο χαλαρά.

Με λεωφορείο

Οι προπονητές National Express από το Λονδίνο μέχρι το Aberdeen διαρκούν από 12 έως 13 ½ ώρες. Τα λεωφορεία εγκαταλείπουν το σταθμό Victoria Coach στο Λονδίνο για το σταθμό λεωφορείων του Aberdeen δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Ο προπονητής των 8πμ διαρκεί περίπου 13 ώρες και μισή. ο νυχτερινός προπονητής, αφήνοντας στις 10:30 μ.μ. διαρκεί περίπου 12 ώρες. Οι ναύλοι το 2017 ξεκίνησαν σε περίπου 25 λίρες κάθε φορά. Τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν online.

Το UK Travel Tip εισιτήρια πωλούνται μόνο σε μονόδρομη βάση και η ποικιλία των τιμών για το ίδιο ταξίδι μπορεί να είναι μυαλά (το 2017 βρήκα ναύλους για αυτό το ταξίδι που κυμαίνεται από £ 24 έως £ 45 κάθε τρόπο ). Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τους καλύτερους ναύλους και ενδεχομένως να πάρετε τα χέρια σας σε επιπλέον φτηνά εισιτήρια είναι να χρησιμοποιήσετε το online farefinder. Οι ναύλοι εμφανίζονται σε ένα ημερολόγιο, έτσι ώστε, εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ώρα ή την ημερομηνία που ταξιδεύετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά.

Με το αυτοκίνητο

Το Aberdeen βρίσκεται 545 μίλια βορειοανατολικά του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας τους αυτοκινητόδρομους M1, M6 και M42 στην Αγγλία και τους αυτοκινητόδρομους M74, M8, M9 και M90 και A90 στη Σκωτία. Σε τέλειες συνθήκες, μπορεί να διαρκέσει περίπου 10 ώρες για οδήγηση, αλλά οι συνθήκες είναι σπάνια τέλειες. Εκτός από τις κυκλοφοριακές και σταθερές οδικές εργασίες στα M1, M6 και M42, μπορείτε να τρέξετε σε χιονόπτωση άνοιξης ή φθινοπώρου σε τμήματα αυτής της διαδρομής. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε 18 με 20 ώρες προσπαθώντας να το οδηγήσετε αυτό με ένα πάτημα. Το ταξίδι πρέπει να γίνεται μόνο με αυτοκίνητο ως μέρος μιας πολυήμερης περιοδείας ή με εναλλαγή οδηγών.

Λάβετε υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως πάνω από 1,50 δολάρια ανά τετραγωνικό.

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο του Αμπερντίν είναι ένα από τα διεθνή αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, εξυπηρετώντας πτήσεις από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν πτήσεις από Λονδίνο προς Αμπερντίν: