Τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή στο Περού για τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες

Πώς ο ελάχιστος μισθός του Περού συγκρίνεται με άλλα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ

Το Περού παραμένει ένας σχετικά φτηνός προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες, ειδικά όσον αφορά τα καθημερινά βασικά στοιχεία όπως τα τρόφιμα, τα καταλύματα και οι μεταφορές . Η αξία του χρήματος για τους διεθνείς ταξιδιώτες, φυσικά, θα είναι πάντοτε σε σχέση με το κόστος ζωής στις χώρες τους.

Ένας τρόπος σύγκρισης των νομισματικών αξιών δύο χωρών είναι να εξετάσουν τους αντίστοιχους ελάχιστους μισθούς τους. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εκτιμήσετε καλύτερα τι είναι προσιτό για εσάς ως ταξιδιώτης και πώς αυτό το ποσό σχετίζεται με το μέσο Περού.

Ο ελάχιστος μισθός του Περού μέσα στα χρόνια

Σύμφωνα με το νέο Περού, ο τρέχων ελάχιστος μισθός από τον Ιούνιο του 2017 στο Περού είναι S / 850 (πέλματα nuevos) ανά μήνα ή περίπου 261 δολάρια ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην προέδρου Ollanta Humala, ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε δύο φορές, από το S / 675 σε S / 750 τον Ιούνιο του 2012 και από το S / 750 σε S / 850 τον Μάιο του 2016.

Από το 2000 και από την προεδρία του Alberto Fujimori, ο ελάχιστος μισθός του Περού έχει υπερδιπλασιαστεί και αυξάνεται από το S / .410 στο σημερινό S / .850 όπως αναφέρθηκε από το Ministerio de Trabajo y Promoción del Empleo : Decreto Supremo No.007-2012- TR (Ισπανικά).

Ο ελάχιστος μισθός του Περού σε σύγκριση με άλλα έθνη

Ο πρόσφατα εγκατεστημένος μισθός S / .850 (ΗΠΑ $ 261) ανά μήνα για τον Περού το τοποθετεί αρκετά καλά στην περιοχή, πάνω από τη Βραζιλία, την Κολομβία και τη Βολιβία. Πριν από τις αυξήσεις του προέδρου Humala, προηγουμένως κατατάχθηκε στους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ: Τμήμα Μισθών και Ώρας, ο τρέχων αμερικανικός ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός είναι 7,25 δολάρια την ώρα (ισχύουν στις 24 Ιουλίου 2009), ο οποίος υπολογίζεται σε περίπου 1,200 δολάρια το μήνα για μια εβδομάδα εργασίας 40 ωρών.

Αυτό, φυσικά, δεν είναι μια ακριβής απεικόνιση των μισθών στις ΗΠΑ λόγω των επιμέρους κρατικών νόμων (για παράδειγμα, ο κατώτατος μισθός της Καλιφόρνιας από το 2017 είναι μεταξύ $ 10 και $ 10.50).

Το Directgov: Οι εθνικές ελάχιστες μισθολογικές αποδοχές κατατάσσουν τον ελάχιστο μισθό στο Ηνωμένο Βασίλειο στις £ 7,50 ανά ώρα (10.10 σε δολάρια ΗΠΑ) για τους εργαζομένους ηλικίας 25 ετών και άνω, £ 7,05 ($ 9,50) για άτομα ηλικίας 21-24 ετών, £ 5,60 ) για παιδιά ηλικίας 18-20 ετών και £ 4,05 ($ 5,45) για παιδιά κάτω των 18 ετών.

Η πραγματικότητα του αυξανόμενου ελάχιστου μισθού του Περού

Πολιτικά, η αύξηση του κατώτατου μισθού φαίνεται πάντα καλή. Αλλά πόσο πραγματικά ωφελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του περουβιανού πληθυσμού;

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ανθρωπίνων πόρων Ricardo Martínez, μόνο περίπου 300.000 Περουβιανοί εργαζόμενοι - περίπου το ένα τοις εκατό του εργατικού δυναμικού του Περού - επωφελούνται στην πραγματικότητα από την αύξηση του εθνικού κατώτατου μισθού. Οι μικρές και ανεπίσημες επιχειρήσεις στο Περού, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις στη χώρα, πληρώνουν σπάνια το sueldo mínimo , έτσι ένας μεγάλος αριθμός Περουβιανών δεν βλέπει τους μισθούς τους να αυξάνονται μαζί με την επίσημη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο σημερινός Πρόεδρος του Περού, ο Pablo Kuczynski και η διοίκησή του, για να καθορίσουν το ζήτημα του κατώτατου μισθού και πώς θα επηρεάσουν τους κατοίκους και τους τουρίστες τα επόμενα χρόνια.