Η οδός Ταραπότο προς Τίνγκο Μαρία

Για τους πεζόδρομους στο Περού, ο δρόμος μεταξύ Tarapoto (San Martin) και Tingo Maria (Huánuco) ανοίγει μια σειρά από δυνατότητες. Αντί να κατευθυνθείτε προς την ακτή για να ταξιδέψετε ανάμεσα στο κεντρικό και το βόρειο Περού, αυτό το γραφικό τμήμα της εθνικής οδού σας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνετε στην ενδοχώρα, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα.

Η διαδρομή, ωστόσο, παραμένει μια ξεχωριστή περιπετειώδης επιλογή. Ο ίδιος ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, με μεγάλες εκτάσεις χωματόδρομου ανάμεσα σε ομαλότερες ασφαλτικές διατομές.

Ορισμένες γέφυρες βρίσκονται επίσης σε μια χρόνια κατάσταση κακομεταχείρισης (κατά τη στιγμή της γραφής, και οι δύο έχουν αποσυναρμολογηθεί πλήρως). Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας βάλει μακριά, ο αυτοκινητόδρομος έχει επίσης μια φήμη για τη ληστεία.

Το ταξίδι

Η έκταση του αυτοκινητόδρομου 285 μιλίων μεταξύ Tingo Maria και Tarapoto αποτελεί τμήμα του μακρύτερου Marginal de la Selva Norte (Ruta 005N), γνωστού και ως Longitudinal de la Selva Norte ή Carretera Fernando Belaúnde Terry. Το Marginal de la Selva είναι ένας από τους τρεις διαμήκεις αυτοκινητόδρομους στο Περού . το βόρειο ήμισυ του εκτείνεται από την περιοχή Junín (κεντρικό Περού) έως τα σύνορα Περού-Ισημερινού κοντά στο San Ignacio στην περιοχή Cajamarca (βλ. χάρτη των διοικητικών περιοχών του Περού ).

Αξιοσημείωτες πόλεις κατά μήκος της διαδρομής (βόρεια από Tingo Maria) περιλαμβάνουν Tocache, Juanjui και Bellavista. Μια χούφτα μικρότερων πόλεων και χωριών είναι επίσης διάσπαρτες κατά μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων λιμένων / ποταμών που διασχίζουν οικισμούς όπως το Puerto Pizana.

Αν θέλετε να σταματήσετε για μια νύχτα κατά μήκος της διαδρομής, οι Tocahe και Juanjui είναι οι καλύτερες επιλογές από άποψη ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών.

Η διάρκεια του ταξιδιού μεταξύ Tingo και Tarapoto ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και τις προτιμήσεις του οδηγού (διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, μέση ταχύτητα οδήγησης), αλλά συνήθως διαρκεί 8 με 10 ώρες.

Το 2010, οι οδικές βελτιώσεις (κυρίως αύξηση των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων) είχαν μειώσει τον χρόνο ταξιδιού σε αρκετά συνεχείς οκτώ ώρες, αλλά στη συνέχεια οι δύο κύριες γέφυρες κατά μήκος της διαδρομής έπεσαν σε χαλάρωση. Επί του παρόντος, αυτές οι δύο διαβάσεις ποταμών πρέπει να αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων με οχηματαγωγά επιβατών και οχημάτων (χωρίς χρέωση). Αν φτάσετε στην όχθη του ποταμού αμέσως μετά το άφιξη του πλοίου, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιστρέψει το πλοίο. Εάν συμβεί αυτό και στις δύο διαβάσεις, ο χρόνος ταξιδιού σας μπορεί να αυξηθεί σημαντικά (ίσως με μια ώρα ή δύο).

Εάν είστε ένας χαλαρός ταξιδιώτης με μια αγάπη για το ταξίδι εκτός πίστας, πιθανότατα θα απολαύσετε το γραφικό και περιπετειώδες ταξίδι μεταξύ Tingo και Tarapoto. Είναι μια καλή ευκαιρία να ακολουθήσετε την πορεία του ποταμού Huallaga μέσα από τις υψηλές περιοχές της ζούγκλας του Περού, και πραγματικά θα βγείτε από το καλά πατημένο μονοπάτι gringo . Υπάρχουν, ωστόσο, ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ασφάλεια ανησυχίες

Ο δρόμος Tarapoto to Tingo Maria, όπως ο δρόμος από το Tingo Maria στην Pucallpa, έχει κακή φήμη. Η κοιλάδα της Άνω Χουαλλάγκα φιλοξενεί πολλές από τις παράνομες δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών της χώρας. Πιο άμεση ανησυχία για τους ταξιδιώτες είναι ο κίνδυνος ληστείας (οδική ληστεία) κατά μήκος της Carretera Fernando Belaúnde Terry.

Ο δρόμος περιπλανιέται τόσο από την αστυνομία όσο και από τους ραροντερούς (μέλη των περιπολιών της αγροτικής ronda campesina ), αλλά ποτέ δεν είναι 100% ασφαλής.

Έχω ταξιδέψει μεταξύ Tarapoto και Tingo Maria σε πολλές περιπτώσεις (συμπεριλαμβανομένης μιας φορά με την οικογένειά μου, όταν ήρθαν να επισκεφθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο). Δεν είχα ποτέ προβλήματα. Έχω ακούσει μια χούφτα αναφορές των οδοφράξεων ληστών κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα τελευταία πέντε χρόνια, ένα που αφορά έναν Αμερικανό φίλο μου. Πιάστηκε πίσω από ένα οδόφραγμα. Ευτυχώς γι 'αυτόν, οι ληστές είχαν ήδη αρχίσει να σπεύδουν τη λειτουργία τους. Αντί να ανακατασκευάσουν το αυτοκίνητο, ζήτησαν γρήγορα και εύκολα μετρητά από τους επιβάτες. Αν είχαν ψάξει το αυτοκίνητο, θα είχαν βρει τον ακριβό ερευνητικό εξοπλισμό του (κάμερες, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.).

Είτε ταξιδεύετε κατά μήκος της διαδρομής εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Δεν λέω στους ανθρώπους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν μεταξύ του Tingo Maria και του Tarapoto, αλλά πάντα εξηγώ τους πιθανούς κινδύνους.

Επίσης, συνιστώ πάντα να ταξιδεύετε με αξιόπιστο πρακτορείο.

Επιλογές μεταφοράς

Ορισμένα λεωφορεία που ταξιδεύουν μεταξύ του Tingo και του Tarapoto, αλλά μια καλύτερη επιλογή - για την αξιοπιστία, την άνεση και την ασφάλεια - είναι να πάει με μια εταιρεία ταξί. Εταιρείες όπως το Pizana Express (η προτίμησή μου) και το Tocache Express έχουν πολλές αναχωρήσεις καθημερινά από το Tingo και το Tarapoto, σταματώντας όπου θέλετε, κατά μήκος της διαδρομής. Ο ναύλος από το Tingo στο Tarapoto και αντιστρόφως είναι συνήθως μεταξύ S / .80 έως S / .100 (αυτό τείνει να κυμαίνεται ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου).

Το φθινοπωρινό δεν είναι μια μεγάλη ιδέα αν δεν έχετε αρκετό χρόνο και ακόμα περισσότερη αντοχή.