Ασία τον Μάιο

Πού να πάνε, Φεστιβάλ και Καιρός τον Μάιο

Ταξιδεύοντας στην Ασία το Μάιο σημαίνει απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο καιρό στην Ανατολική Ασία, αλλά ενδεχομένως να ασχοληθεί με την έναρξη του μουσούρου στη Νοτιοανατολική Ασία.

Όλοι αγαπούν τον ήπιο καιρό και τα ανοιξιάτικα λουλούδια (τα άνθη κερασιού θα τελειώσουν στην Ιαπωνία ), αλλά η δυνατή βροχή μπορεί να μετατρέψει τις υπαίθριες δραστηριότητες σε ένα χλιαρό βρωμιά.

Μια επιλογή, πολύ δελεαστική, είναι να ξεφύγουμε από την άφιξη του νοτιοδυτικού μουσώνος τον Μάιο, κατευθυνόμενοι προς προορισμούς μακρύτερα νότια.

Το Μπαλί , μαζί με άλλους κορυφαίους προορισμούς στην Ινδονησία , μόλις ξεκινούν τις ξηρές εποχές, καθώς η Ταϊλάνδη και οι γείτονες πλημμυρίζουν.

Τα αγριολούλουδα θα ανθίσουν σε προορισμούς της Ανατολικής Ασίας όπως η Κίνα και η Ιαπωνία. Το Τόκιο υπολογίζει κατά μέσον όρο τις 12 υγρές μέρες τον Μάιο, αλλά η πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική περίοδος του έτους ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου με τις διακοπές Golden Week.

Μαΐου διακοπών και φεστιβάλ στην Ασία

Το μυστικό για να απολαύσετε τεράστια ασιατικά φεστιβάλ είναι το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να αποφύγετε την πληρωμή διογκωμένων τιμών για ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στη δράση. Η άφιξη λίγων ημερών νωρίτερα είναι μια καλή ιδέα. Τα μεγάλα φεστιβάλ κάνουν την κυκλοφορία και το πλήθος σε δημοφιλείς περιοχές να χειροτερεύουν.

Πού να πάτε τον Μάιο

Ενώ σχεδόν ολόκληρη η Ανατολική Ασία θα ζεσταίνει με ευχάριστο καιρό και ντους από την άνοιξη , ένα μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας θα είναι ζεστό και έτοιμο για να ξεκινήσει ο μουσών, αν δεν έχει ακόμα. Οι αγρότες του ρυζιού θα παρακολουθούν προσεκτικά.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος μπορούν να είναι οι πιο καυτοί μήνες στην Ταϊλάνδη , το Λάος και την Καμπότζη, μέχρι που η δυνατή βροχή δροσίζει τον καιρό λίγο. Ευτυχώς, η βροχή καθαρίζει επίσης τον αέρα των σωματιδίων σκόνης και του καπνού από τα καύσιμα πεδία.

Τον Μάιο που ταξιδεύετε στα βόρεια τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας (ιδιαίτερα το Λάος και τη Μιανμάρ), τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να συναντήσετε τις βροχές των μουσώνων.

Όσο πιο μακρινός νότος ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ξηρότερου καιρού. Μεγάλο μέρος της Ινδονησίας θα απολαμβάνει υπέροχους καιρούς τον Μάιο, όπως και το Ανατολικό Τιμόρ. Ο Μάιος είναι ένας ιδανικός μήνας "ώμου" για να επισκεφθείτε το Μπαλί λίγο πριν τα τουριστικά καταφύγια ανοίξουν ακόμη ευρύτερα τον Ιούνιο .

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Φυσικά, πάντα θα βρείτε εξαιρέσεις από τις παραπάνω λίστες.

Η Μητέρα Φύση δεν παρακολουθεί πραγματικά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και ο καιρός μετατοπίζεται σε όλο τον κόσμο!

Σιγκαπούρη τον Μάιο

Αν και οι βροχοπτώσεις στη Σιγκαπούρη δεν είναι πολύ βαρύτερες από το συνηθισμένο, η υγρασία θα είναι παχιά στις πολλές ηλιόλουστες μέρες του Μαΐου. Τα απογευματινά ντους εμφανίζονται συχνά στη Σιγκαπούρη. να είστε έτοιμοι να πάτε σε ένα από τα κορυφαία μουσεία για εκθέματα και κλιματισμό extra-strength!

Η θερμότητα της Ινδίας τον Μάιο

Μάιο είναι τρία ντους-ζεστό στο Νέο Δελχί και άλλα μολυσμένα αστικά κέντρα στην Ινδία. Αλλά είναι και ο τελευταίος μήνας που πρέπει να επισκεφτείτε πριν αρχίσουν οι βαριές βροχές των μουσών τον Ιούνιο .

Ομίχλη στην Ταϊλάνδη

Αν και ο καπνός πνιγμού από τις γεωργικές πυρκαγιές στη Βόρεια Ταϊλάνδη διαλύεται μόλις ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις, ίσως εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα το Μάιο αν ο μουσώνος είναι αργός να φθάσει.

Οι πυρκαγιές και η σκόνη στον αέρα προκαλούν αύξηση των σωματιδίων σε επικίνδυνα επίπεδα. Το αεροδρόμιο στο Τσιάνγκ Μάι έχει αναγκαστεί ακόμη να κλείσει σε μερικές ημέρες λόγω της χαμηλής ορατότητας! Οι ταξιδιώτες με αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να ελέγξουν τις συνθήκες πριν σχεδιάσουν ένα ταξίδι στο Chiang Mai ή το Pai .

Τα καλύτερα νησιά για επίσκεψη τον Μάιο

Ενώ η βροχή ξεκινάει γύρω από την Ταϊλάνδη και τα νησιά όπως το Koh Lanta συνήθως κλείνουν για την εποχή, άλλα νησιά στη Μαλαισία και την Ινδονησία μόλις αρχίζουν να τελειώνουν για τις πολυάσχολες εποχές τους.

Τα Περθενιανά νησιά στη Μαλαισία αρχίζουν να γίνονται πιο δραστήριοι τον Μάιο και η κατάδυση γίνεται καλύτερη . Ο Ιούνιος είναι ο μέγιστος μήνας για τον Perhentian Kecil όπου μερικές φορές όλα τα καταλύματα στο νησί γίνονται κράτηση. Το νησί Tioman στη Μαλαισία λαμβάνει βροχή όλο το χρόνο, αλλά ο Μάιος είναι ένας καλός χρόνος για να επισκεφτείτε.

Μάιος είναι ένας ιδανικός μήνας για να δείτε το Μπαλί πριν από πολλά μέρη των Αυστραλών ταξιδιώτες αρχίζουν να αρπάζουν φτηνές πτήσεις για να ξεφύγουν από το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

Mount Season Everest

Οι περισσότερες προσφορές για τη Σύνοδο Κορυφής του Everest πραγματοποιούνται από το Νεπάλ στα μέσα Μαΐου όταν ο καιρός είναι ο πλέον ευνοϊκός. Το Camp Base Base του Everest θα είναι γεμάτο δράση, καθώς οι ομάδες ανανεώνονται και προετοιμάζονται για να αναρριχηθούν.

Μάιος είναι γενικά τον τελευταίο μήνα για να απολαύσετε εντυπωσιακή θέα, ενώ πεζοπορία στο Νεπάλ πριν από την καλοκαιρινή υγρασία αναστατώνει τις απόψεις έως τον Σεπτέμβριο.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της μουσικής περιόδου

Αν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία το Μάιο, μπορεί να βρεθείτε να ξεκινήσετε την εποχή των μουσώνων. Μην απελπίζεστε! Εκτός εάν μια τροπική καταιγίδα ανακατώνει τα πράγματα, δεν θα έχετε διαρκή μέρα βροχής μέσα και έξω. Επιπλέον, τα αξιοθέατα και τα αξιοθέατα δεν θα είναι τόσο γεμάτα.

Όπως κάθε άλλη εποχή του χρόνου στο δρόμο, η χαλάρωση κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι πιο ευχάριστες, αλλά ο πληθυσμός των κουνουπιών αυξάνεται . Οι τιμές είναι συχνά χαμηλότερες στην εποχή "εκτός", παρόλο που ο Μάιος είναι τόσο σύντομα μετά την πολυάσχολη περίοδο που οι τουριστικοί πράκτορες και τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι απρόθυμοι να ξεκινήσουν να δίνουν τις εκπτώσεις ακόμα.