Ταξιδιωτικά εμβόλια για την Ασία

Κατάλογος των προτεινόμενων εμβολιασμών για την Ασία

Μαζί με την αίτηση για διαβατήριο και την κράτηση εισιτηρίου, η ταξινόμηση των ταξιδιωτικών εμβολιασμών σας για την Ασία θα πρέπει να γίνεται νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού. Ορισμένοι εμβολιασμοί απαιτούν ένα σύνολο εγχύσεων που διαχωρίζονται με την πάροδο του χρόνου για να επιτευχθεί πλήρης ανοσία - πάρετε τον εαυτό σας σε μια ταξιδιωτική κλινική νωρίς!

Εάν δεν έχετε προηγούμενους εμβολιασμούς, επισκεφτείτε μια ταξιδιωτική κλινική τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας. Μην απελπίζεστε αν δεν έχετε τόσο χρόνο προετοιμασίας. σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να λάβετε το πρώτο από ένα σύνολο εμβολιασμών και, στη συνέχεια, να πάρετε τον απαιτούμενο ενισχυτή μόλις επιστρέψετε από το ταξίδι σας.

Οι παρακάτω πληροφορίες είναι απλά για να σας βοηθήσουν να μάθετε τι να περιμένετε, μην την αφήσετε να αντικαταστήσει τις συμβουλές ενός πραγματικού ιατρού ταξιδιού!

Η αλήθεια για τα ταξιδιωτικά εμβόλια

Αποφασίζοντας ποιοι ταξιδιωτικοί εμβολιασμοί για να φτάσετε πριν από το ταξίδι σας στην Ασία βασικά κατεβαίνουν στη δική σας προσωπική απόφαση. Πόση ειρήνη του μυαλού είστε διατεθειμένος να πληρώσετε; Οι ταξιδιωτικοί εμβολιασμοί δεν είναι φθηνοί ή ευχάριστοι, και οι περισσότεροι ταξιδιώτες κάνουν μια χαρά μόνο με τις πιο σημαντικές ανοσοποιήσεις.

Ενώ οι κυβερνητικοί ιστοχώροι και ακόμη και οι γιατροί ταξίδι θα λάθος τυπικά από την πλευρά της προσοχής συνιστώντας κάθε πιθανό εμβολιασμό, μετατρέποντας τον εαυτό σας σε ένα ανθρώπινο pincushion είναι τόσο δαπανηρή και συχνά περιττή.

Απαιτούνται εμβολιασμοί για την Ασία

Εάν ταξιδεύετε από μέρη της Αφρικής ή της Νότιας Αμερικής, ενδέχεται να σας ζητηθεί να αποδείξετε την ανοσοποίηση του κίτρινου πυρετού πριν εισέλθετε σε ορισμένες χώρες της Ασίας.

Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν επίσημα απαιτούμενοι εμβολιασμοί για την Ασία.

Αποφασίζοντας ποια ταξιδιωτικά εμβόλια χρειάζεστε

Αρκετοί παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για να καθορίσετε τα πιθανά σας επίπεδα έκθεσης και τελικά ποια ταξιδιωτικά εμβόλια θα πρέπει να λάβετε για να έχετε ειρήνη.

Εάν η πλειοψηφία του χρόνου σας στην Ασία θα δαπανηθεί σε πόλεις και σε τουριστικές περιοχές, πιθανότατα χρειάζεστε μόνο τους βασικούς εμβολιασμούς. Αν σκοπεύετε να προσφέρετε εθελοντικά σε αγροτικές περιοχές, να περάσετε από τη ζούγκλα για εβδομάδες κάθε φορά ή θα βρίσκεστε σε περιοχές με λίγη ελπίδα για γρήγορη ιατρική βοήθεια, οι ανάγκες σας για εμβολιασμό ταξιδιών είναι προφανώς διαφορετικές.

Πολλοί εμβολιασμοί διαρκούν για χρόνια, αν όχι για μια ζωή - κρατήστε ένα υπολογιστικό φύλλο ή αρχεία των εμβολιασμών σας, έτσι ώστε να μην ξεχάσετε αργότερα!

Τυπικά Εμβόλια Ταξιδιού

Το CDC συνιστά όλες οι τυπικές ανοσοποιήσεις σας (δηλαδή ο εμβολιασμός με MMR για ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά) να είναι ενημερωμένοι πριν λάβετε υπόψη τους ακόλουθους εμβολιασμούς ταξιδιού. Πιθανότατα λάβατε τα περισσότερα από αυτά κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ή αν υπηρετήκατε στις ένοπλες δυνάμεις ίσως να τους έχετε δεχτεί ως μέρος των συνήθων στρατιωτικών εμβολιασμών.

Τετάνου / Διφθερίτιδα

Πολιομυελίτις

Ηπατίτιδα Α και Β

Τυφοειδής

Ο τυφοειδής πυρετός συμβαίνει μέσω μολυσμένου νερού. Ο βρώμικος πάγος, τα φρούτα που πλένονται με βρώμικο νερό και οι υγρές πλάκες στα εστιατόρια μπορούν όλοι να είναι πιθανόν ένοχοι.

Ιαπωνική εγκεφαλίτιδα

Η ιαπωνική εγκεφαλίτιδα μεταφέρεται από τα κουνούπια στις αγροτικές περιοχές και προκαλεί πρήξιμο στον εγκέφαλο.

Λύσσα

Η λύσσα φέρει μηδενικό ποσοστό πιθανότητας επιβίωσης εάν έχει συρρικνωθεί και δεν ζητάτε ιατρική βοήθεια. Ευτυχώς, το εμβόλιο της λύσσας μπορεί να ληφθεί αφού νομίζετε ότι έχετε εκτεθεί.

Διαχείριση κινδύνων ενώ ταξιδεύετε στην Ασία

Ακόμα και να λαμβάνετε ταξιδιωτικούς εμβολιασμούς για την Ασία δεν παρέχει πλήρη εγγύηση ότι προστατεύεστε. Πάντα να αγοράζετε ποιοτική ασφάλιση ταξιδιωτικού προϋπολογισμού - μια πολιτική που περιλαμβάνει έκτακτη ιατρική εκκένωση - πριν το ταξίδι σας.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για υγιή ταξίδια.