Πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην Ασία

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν σχεδιάσετε ένα ταξίδι στην Ασία

Ο σχεδιασμός ενός μεγάλου ταξιδιού στην Ασία μπορεί να είναι συναρπαστικό αλλά και συντριπτικό. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές προγραμματισμού ταξιδιού για να διατηρήσετε τη λογική σας - θα το χρειαστείτε όταν χτυπήσετε το έδαφος σε μια από τις φρενιτικές πόλεις της Ασίας!

Προγραμματίστε ένα διορισμό με μια ταξιδιωτική κλινική

Η αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για να δείτε έναν γιατρό μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια σειρά εμβολιασμών πριν το ταξίδι σας στην Ασία. Η πλήρης ανοσοποίηση έναντι της ηπατίτιδας Β - ένας από τους απαιτούμενους εμβολιασμούς για ταξίδια στην Ασία - απαιτεί τρεις ενέσεις σε διάστημα επτά μηνών.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τους εμβολιασμούς στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πάρτε Ασφάλεια Ταξιδιού

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη για κάθε ταξίδι στην Ασία. Τα περισσότερα σχέδια είναι πολύ φθηνότερα από την ασφάλιση ασθενείας ή πληρώνουν στο νοσοκομείο εάν αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε.

Ελέγξτε το Weather

Οι βαριές εποχιακές βροχοπτώσεις και η εξασθένηση της υγρασίας σε μέρη της Ασίας μπορούν να κάνουν ένα θλιβερό ταξίδι. Μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει μόνο δύο διαφορετικές εποχές: ζεστό και ξηρό ή ζεστό και υγρό. Ενώ οι τιμές ενδέχεται να είναι χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν και οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι αδύνατες λόγω ισχυρών βροχών.

Ελέγξτε τις Ημερομηνίες Φεστιβάλ

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να χάσει ένα μεγάλο φεστιβάλ μόνο μια μέρα ή δύο, και στη συνέχεια να ακούσει πόσο υπέροχο ήταν από άλλους ταξιδιώτες.

Τα καταλύματα γεμίζουν και οι τιμές πηδούν κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων όπως το κινεζικό νέο έτος . είτε φθάνουν αρκετά νωρίς ώστε να ενταχθούν στην τρέλα ή να αποφύγουν την περιοχή μέχρι να φτάσει το φεστιβάλ.

Σίγουρα προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Ασία γύρω από αυτά τα γεγονότα:

Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας

Όλοι οι προορισμοί στην Ασία δεν διατιμώνται εξίσου.

Μια μόνο εβδομάδα στην Ιαπωνία μπορεί να κοστίσει όσο ένα μήνα σε φθηνότερους προορισμούς όπως η Ινδία ή η Ινδονησία. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι σφιχτός, σκεφτείτε να τροποποιήσετε το δρομολόγιό σας για να επιτρέψετε συναρπαστικές δραστηριότητες - όπως καταδύσεις - σε φθηνότερες χώρες.

Επικοινωνήστε με τις τράπεζες σας

Καλέστε τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών για να τους ενημερώσετε ότι θα ταξιδέψετε στην Ασία. Διαφορετικά, ενδέχεται να απενεργοποιήσουν την κάρτα σας ως μέτρο προστασίας από απάτη, όταν βλέπουν νέες χρεώσεις στην Ασία.

Πακέτο φως

Η έξοδος από το σπίτι με μια πλήρη βαλίτσα ή σακίδιο είναι απλά μια κακή ιδέα. Οι αποσκευές σας θα αυξηθούν αναπόφευκτα καθώς αγοράζετε αναμνηστικά και δώρα για να μεταφέρετε σπίτι. Εξετάστε την αγορά ειδών καλλωπισμού και άλλων αναγκών μόλις φτάσετε - πολλά πράγματα είναι φθηνότερα στην Ασία ούτως ή άλλως!

Υποβάλετε αίτηση για θεώρηση

Η θεώρηση είναι σφραγίδα ή αυτοκόλλητο που τοποθετείται στο διαβατήριό σας και επιτρέπει την είσοδο σε μια συγκεκριμένη χώρα. Κάθε χώρα διατηρεί τις δικές της αυστηρές απαιτήσεις για την είσοδο. Κάποιοι μπορεί να αλλάξουν ακόμη και τους κανόνες για μια ιδιοτροπία.

Ενώ πολλές χώρες της Ασίας σας επιτρέπουν να σφραγίζονται κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, η Κίνα και αρκετές άλλες χώρες απαιτούν από τους Αμερικανούς να φτάνουν με θεώρηση εκ των προτέρων .

Η άφιξη με θεώρηση εκ των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις γραμμές και τη γραφειοκρατία στο αεροδρόμιο. Μπορείτε να αποκτήσετε θεώρηση αποστέλλοντας το διαβατήριό σας σε ένα προξενείο προς έγκριση. Μην περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή. η απόκτηση θεώρησης μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για επεξεργασία!

Εγγραφείτε στο Υπουργείο Εξωτερικών

Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι φυσικές καταστροφές και πολιτικές αναταραχές μπορούν να εμφανιστούν απροσδόκητα. Μόλις έχετε μια χαλαρή ιδέα για το δρομολόγιό σας, αφήστε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να μάθει πού πηγαίνετε σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθείτε.