Πώς να αποκτήσετε ένα σημείο στις Yosemite High Sierra Camps

Στο High Sierras, οι περισσότεροι κατασκηνωτές είναι σακίδια πλάτης, που φέρουν ελάχιστη ταχύτητα και εξερευνούν την ψηλή χώρα με τα πόδια. Είναι μια ελκυστική ιδέα, αλλά αυτό το ταξίδι δεν είναι για όλους. Αν θα επιθυμούσατε να δείτε τα βουνά κοντά, αλλά πιστεύετε ότι η κάμπινγκ είναι αυτό που οι άνθρωποι έκαναν πριν από το Θεό επινόησε ξενοδοχεία, οι High Sierra Camps του Yosemite είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε το Yosemite backcountry χωρίς να χρειάζεται να κοιμάστε στο πάτωμα κάθε βράδυ.

Τα πέντε στρατόπεδα της Υψίμεζας της Υοσμήτης είναι διατεταγμένα κατά μήκος ενός βρόχου στην Υψηλή Χώρα του Yosemite. Είναι έξι έως δέκα χιλιόμετρα μεταξύ τους και έχουν συσταθεί για να είναι μια μέρα πεζοπορία μεταξύ τους. Είναι ανοιχτά από τα τέλη Ιουνίου μέχρι το Σεπτέμβριο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις χιονοπτώσεις.

Τι είναι οι κατασκηνώσεις High Sierra

Η διαμονή στις High Sierra Camps βρίσκεται σε καμπίνες σκηνής καμβά με κλινοσκεπάσματα τύπου dormitory. Παρέχουν στρώματα, μαξιλάρια, μάλλινες κουβέρτες ή παπλώματα, αλλά φέρνουν τα δικά σας σεντόνια ή τους σάκους ύπνου. Μπορεί να μην είναι το Ritz, αλλά είναι καλύτερο από το να κοιμάσαι σε σκληρό βράχο. Τα συμβαλλόμενα μέρη με λιγότερα από 4 άτομα ίσως πρέπει να μοιραστούν μια καμπίνα με άλλους.

Οι High Sierra Camps σερβίρουν ένα πλήρες δείπνο και πρωινό σε στυλ οικογένειας. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε γεύματα κουτιού το βράδυ, για να πάρετε το μονοπάτι την επόμενη μέρα. Αν πάρετε το δικό σας φαγητό, η χρήση των θυρίδων αποθήκευσης τροφίμων στο στρατόπεδο είναι υποχρεωτική, για να διατηρήσετε τις αρκούδες έξω.

Τα ζεστά ντους, το σαπούνι και οι τουαλέτες υπόκεινται σε διαθεσιμότητα νερού, αλλά δεν έχει σημασία τι, πρέπει να φέρετε τις πετσέτες σας.

Τα στρατόπεδα Glen Aulin και Vogelsang δεν έχουν ντους.

Για να επισκεφτείτε τα στρατόπεδα, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν από το Tuolumne Meadows Lodge, στη συνέχεια περπατούν στο στρατόπεδο Glen Aulin, στη λίμνη May, στην ανατολή, στη λίμνη Merced και στο Vogelsang και μετά στο Tuolumne Meadows. Θα μπορούσατε επίσης να το πετάξετε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ή να περπατήσετε σε ένα μόνο στρατόπεδο και πίσω.

Εάν πετάξετε ολόκληρο το βρόχο, θα καλύψετε 49 μίλια (79 χλμ.).

Η λαχειοφόρος αγορά

Η εποχή των κατασκηνώσεων High Sierra Camps είναι μικρή και ποικίλλει ανά έτος. Περιστασιακά, το χιόνι παραμένει τόσο αργά που δεν ανοίγουν καθόλου. Τόσοι πολλοί άνθρωποι για να παραμείνουν σε αυτούς που η ζήτηση ξεπερνά τη διαθεσιμότητα. Για να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία, οι κρατήσεις διατίθενται με λαχειοφόρο αγορά.

Για να παραμείνετε στο High Sierra Camps το επόμενο έτος, συμπληρώστε μια ηλεκτρονική αίτηση κλήρωσης online τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι ακριβείς ημερομηνίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα τους.

Εάν δεν μπορείτε να εισέλθετε μέσω της κλήρωσης, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για μια λίστα αναμονής. Όσο πιο ευέλικτη μπορείτε να είστε με τις ημερομηνίες σας, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητά σας να εισέλθετε.

Άλλοι τρόποι επίσκεψης

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε χώρο μέσα από το λαχείο, εξετάστε ένα backcountry ταξίδι με ξεναγό. Προγραμματισμένες πολυήμερες εκδρομές είναι διαθέσιμες με έναν Εθνικό Πάρκο Service Ranger Naturalist. Προσαρμοσμένα ταξίδια μπορούν να οργανωθούν μέσω της σχολής ορειβασίας Yosemite.

Ή αν θέλετε να δείτε τα αξιοθέατα, αλλά η πεζοπορία δεν είναι για σας, δοκιμάστε ένα ταξίδι σέλας 4 ημερών ή 6 ημερών στις High Sierra Camps. Οι επισκέπτες περιορίζονται στα 225 κιλά, τα οποία περιλαμβάνουν το σωματικό τους βάρος και όλα όσα μεταφέρουν.

Εάν δεν σας πειράζει η πεζοπορία, αλλά δεν θέλετε να μεταφέρετε τα εργαλεία, οι οδηγοί σέλας θα το πάρουν σε μία από τις κανονικές αμαξοστοιχίες τους για λίγα δολάρια ανά λίβρα.

Βρείτε τα ποσοστά και το πρόγραμμα εδώ.

Οι High Sierra Camps απαιτούν σοβαρές ικανότητες πεζοπορίας και η ανύψωση είναι πολύ υψηλή. Ετοιμαστείτε με το περπάτημα ή την πεζοπορία με το πακέτο και τα παπούτσια που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Για να αποφύγετε την ασθένεια του υψομέτρου, μένετε στο Tuolumne Meadows ή το White Wolf μία ή περισσότερες ημέρες πριν ξεκινήσετε και αυξήστε την πρόσληψη νερού ξεκινώντας μια εβδομάδα πριν το ταξίδι σας.