Πώς να αποφύγετε τις μαζικές χρεώσεις κινητού τηλεφώνου όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Φοβάται να αφήσει τα μέλη της οικογένειάς σας να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο εξωτερικό; Κάθε φορά που εγκαταλείπετε τη χώρα σε οικογενειακές διακοπές ή σε κρουαζιέρα, ο επόμενος λογαριασμός κινητού τηλεφώνου σας έχει τη δυνατότητα να πάει στο kaboom. Αλλά ένα διεθνές ταξίδι δεν χρειάζεται να σπάσει τον προϋπολογισμό σας.

Πριν πάτε, μιλήστε με τον παροχέα σας

Καταρχάς. Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, ο παροχέας ασύρματων υπηρεσιών σας μπορεί να προσφέρει ένα διεθνές σχέδιο που είναι προσιτό στον προορισμό σας.

Αν ξοδεύετε μόνο λίγες μέρες στον Καναδά ή το Μεξικό, μπορεί να σας κοστίσει μόνο μια χούφτα δολάρια για να μεταβείτε προσωρινά σε διαφορετικό σχέδιο. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν κάνετε τίποτα και απλά διασχίζετε τα σύνορα, θα μπορούσατε να καταλήξετε να δαπανούν εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια.

Για παράδειγμα, τα προγράμματα TravelPass της Verizon και τα προγράμματα Passport της AT & T σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όπως εσείς στο σπίτι για μια πολύ λογική προσαύξηση όταν ταξιδεύετε στον Καναδά, το Μεξικό και σε άλλες περιοχές.

Εάν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας δεν παρέχει ένα διεθνές σχέδιο, θεωρήστε προσωρινά την αναβάθμιση σε ένα σχέδιο που σας δίνει περισσότερα δεδομένα. Μπορείτε να επαληθεύσετε την κάλυψη στη χώρα προορισμού σας και να υπολογίσετε πόσα δεδομένα θα χρειαστείτε χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως ο Διεθνής Σχεδιαστής Ταξιδίων της Verizon ή ο Τουριστικός Οδηγός της AT & T.

Εκτός από την επιλογή ενός εναλλακτικού σχεδίου, ακολουθούν τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σταματήσετε ή να περιορίσετε πόσα κυτταρικά δεδομένα χρησιμοποιείτε όταν βρίσκεστε εκτός της χώρας.

Αποφεύγοντας τις τεράστιες υπερβολές δεδομένων είναι το κλειδί για να διατηρηθεί το κόστος υπό έλεγχο.

Πώς να σταματήσετε τη χρήση των κυτταρικών δεδομένων

Απενεργοποιήστε την περιαγωγή.
Πώς: Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Κυψελοειδή, στη συνέχεια Επιλογές κυψελοειδικής περιαγωγής και ρυθμίστε την επιλογή "Περιαγωγή εκτός λειτουργίας". Τι κάνει: Αυτή είναι ουσιαστικά η πυρηνική επιλογή και κλείνει τα κυψελοειδή δεδομένα σας όταν βρίσκεστε εκτός της χώρας.

Αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, θα μπορείτε να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις και κείμενα ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi ή hotspot. Αλλά το τηλέφωνό σας δεν θα στείλει ή θα λάβει δεδομένα σε δίκτυα όπως 3G, 4G ή LTE.

Εάν έχετε παιδιά που είναι αρκετά μεγάλα για ένα τηλέφωνο, αλλά αρκετά νέοι που δεν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε να παραμείνουν εκτός YouTube και Instagram ενώ είστε μακριά, αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημα.

Πώς να κόψετε τον τρόπο πίσω στη χρήση κυψελοειδών δεδομένων

Ρυθμίστε το email σας για να φέρετε.
Πώς: Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Mail, Επαφές, Ημερολόγια και αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας από "Push" σε "Fetch New Data". Αυτό που κάνει: Αυτό απενεργοποιεί την αυτόματη λήψη νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σας επιτρέπει να κατεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi ή hotspot, το οποίο είναι πολύ φθηνότερο. Ακόμη καλύτερα: Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς email, τότε απενεργοποιήστε και τα δύο "Push" και "Fetch".

Απενεργοποιήστε μη ζωτικής σημασίας εφαρμογές.
Πώς: Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Κυτταρική, μετά κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και τερματίστε τις μεμονωμένες εφαρμογές που δεν θα χρειαστείτε στο ταξίδι σας. Τι κάνει: Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να κάνει λήψη δεδομένων μόνο για τις εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, χωρίς να έχουν όλες οι άλλες εφαρμογές σας να χρησιμοποιούν επίσης δεδομένα. Όσο λιγότερες εφαρμογές αφήνετε ενεργοποιημένες, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να εκτοξευθούν εκατοντάδες δολάρια σε τέλη περιαγωγής.

Απενεργοποίηση γραπτών μηνυμάτων.
Πώς: Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στα Μηνύματα και απενεργοποιήστε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων (όπως το iMessage) μαζί με τα μηνύματα MMS και τα μηνύματα ομάδας. Αυτό που κάνει: Σταματάει την τιμολόγηση των κειμένων ως δεδομένων όταν βρίσκεστε μακριά. Όταν βρίσκεστε εκτός της χώρας, τα iMessage και άλλες εφαρμογές κλήσεων και μηνυμάτων αντιμετωπίζονται ως ακριβότερα δεδομένα και όχι ως μηνύματα κειμένου. Ακόμη καλύτερα: Πριν από το ταξίδι σας, ζητήστε από κάποιον με τον οποίο πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι να κατεβάσετε μια εφαρμογή όπως το FireChat, η οποία επιτρέπει ζωντανή επικοινωνία μέσα σε μια ομάδα ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Internet ή κυψελοειδές δίκτυο. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, απλά ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις γραπτών μηνυμάτων.

Παρακολουθήστε τη χρήση σας.
Πώς: Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Cellular και, στη συνέχεια, εξετάστε τη χρήση των δεδομένων κυψελοειδών δεδομένων. Τι κάνει: Μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση σας εντός της τρέχουσας περιόδου χρέωσης.

Καθώς εγκαταλείπετε τη χώρα, μεταβείτε στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στην επιλογή "Επαναφορά Στατιστικών" για να επαναφέρετε τον ιχνηλάτη, ώστε να μπορείτε να δείτε τη χρήση σας για το συγκεκριμένο ταξίδι. Καθώς η χρήση σας προσεγγίζει τη μέγιστη τιμή σας για το μήνα, εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε την περιαγωγή.

Μην ρέει.
Πώς: Να γνωρίζουν τα μέλη της οικογένειας ότι απαγορεύεται η ροή βίντεο και ταινιών στο ταξίδι σας. Αντ 'αυτού, ο καθένας πρέπει να κατεβάσει περιεχόμενο προτού εγκαταλείψει τις ΗΠΑ Τι κάνει: Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε τη ροή περιεχομένου, το οποίο είναι εξαιρετικά έντονο και θα κάνει το λογαριασμό σας να ανατινάξει.