Πώς λειτουργεί το Eurail

Τα περάσματα Eurail δημιουργούνται από μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία που ανήκει στον όμιλο σιδηροδρόμων που ονομάζεται Eurail. Τα περάσματα Eurail μπορούν να καλύψουν ταξίδια με τρένα σε 28 ευρωπαϊκές χώρες και αγοράζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως ένα μήνα, και έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών ταξιδιού στο Eurail , όπως τρεις ημέρες σε ένα μήνα.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το Eurail και γιατί πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε.

Γιατί πρέπει να αγοράσετε ένα Eurail Pass;

Τα δελτία Eurail είναι χρήσιμα αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε περισσότερες από μία ή δύο ευρωπαϊκές χώρες ή να σχεδιάσετε να ταξιδέψετε σε τρένα για περισσότερα από ένα μεμονωμένα ταξίδια, επειδή τα περάσματα Eurail μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα για τα εισιτήρια τρένων ενιαίας Ευρώπης . Τα περάσματα από το Eurail είναι επίσης βολικά - μπορείτε να αγοράσετε ένα πριν φύγετε από τις ΗΠΑ και, μόλις φτάσετε στο δρόμο, να πάτε σε τρένο οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε στην Ευρώπη που καλύπτεται από το δελτίο σας.

Πού μπορείτε να αγοράσετε το Eurail Passes;

Βεβαιωθείτε ότι παραγγείλετε το Eurail σας από τις Ηνωμένες Πολιτείες προτού φύγετε για την Ευρώπη. Δεν μπορείτε να αγοράσετε τα ίδια δελτία Eurail στην Ευρώπη που μπορείτε να κάνετε στις ΗΠΑ, έτσι ώστε η κράτηση εκ των προτέρων να έχει την πιο νόημα. Απλά κατευθυνθείτε στον ιστότοπο Eurail για να αγοράσετε.

Τι είδους κάρτα Eurail πρέπει να αγοράσετε;

Αποφασίστε πόσες ευρωπαϊκές χώρες επισκέπτεστε πριν αγοράσετε ένα πέρασμα και αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς.

Τι συμβαίνει στις μέρες των ταξιδιών στο Eurail;

Μια ημέρα σε ένα πέρασμα είναι συνήθως μια περίοδο 24 ωρών.

Τα ταξίδια που ξεκινούν εντός αυτής της περιόδου 24 ωρών καταναλώνουν μία ημέρα στο δελτίο σας, αν και υπάρχουν ορισμένες διαδρομές νυχτερινών τρένων (παρακάτω). Τα περάσματα Eurail έρχονται με την επιλογή να επιλέξουν μια σειρά ημερών ταξιδιού. Τρεις μέρες σε ένα πέρασμα σημαίνει τρεις εικοσιτετράωρες περιόδους ταξιδιού (συνήθως) που ξεκινούν τα μεσάνυχτα, όχι τρεις εκδρομές με τρένο, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας.

Πώς μπορείτε να λάβετε το δελτίο σας;

Αφού αγοράσετε το Eurail σας online, θα σας παραδοθεί από την UPS, το FedEx ή κάτι παρόμοιο και θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό του στο σπίτι σας. Προσέξτε καλά τη δική σας κάρτα και την αντιμετωπίζετε όπως θα κάνατε με το διαβατήριό σας - δεν θέλετε να το ξεχάσετε ή να το χάσετε.

Πώς να επικυρώσετε το Eurail Pass σας

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το δελτίο σας, πρέπει να επικυρωθεί.

Η επικύρωση των διαβατηρίων Eurail σημαίνει την επισήμανση της ημερομηνίας έναρξης της διαδρομής με το τρένο σας. Τα περάσματα Eurail αγοράζονται για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, όπως ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι αν αγοράσετε ένα πέρασμα ενός μηνός, είναι "καλό" ή έγκυρο, για ένα μήνα από την ημερομηνία που το χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά. Ένας υπάλληλος του σιδηροδρομικού σταθμού θα το επικυρώσει σε πρώτη χρήση στην Ευρώπη.

Ποια είναι η συμφωνία με τα ευρωπαϊκά τρένα νύχτας και τις ημέρες ταξιδιού της Eurail;

Εάν επιβιβαστείτε σε τρένο πριν από τις 7:00 μ.μ. που δεν σταματάει μετά τα μεσάνυχτα, είστε ακόμα σε μία ημέρα ταξιδιού.

Εάν επιβιβαστείτε σε τρένο πριν από τις 7:00 μ.μ. για ταξίδι με τρένο που μπορεί να σας κάνει να ταξιδέψετε όλη τη νύχτα, αλλά να αλλάξετε τρένα πριν από τα μεσάνυχτα, ακόμα κι αν θα ταξιδέψετε μετά τα μεσάνυχτα, θα χρησιμοποιήσετε δύο από τις ημέρες στο δελτίο Eurail. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές τρένων "διανυκτέρευσης".

Πώς να πάρετε μια έκπτωση για το Eurail Passes

Αν είστε ηλικίας μεταξύ 12 και 25 ετών, έχετε τύχη, διότι αυτό σημαίνει ότι δικαιούστε έκπτωση στο δελτίο Eurail ! Αυτά αναφέρονται ως εκπτώσεις για φοιτητές, αλλά δεν χρειάζεται να είστε φοιτητές για να πληρούν τις προϋποθέσεις - απλά πρέπει να είστε μικρότεροι από 26. Αυτές οι εκπτώσεις καταλήγουν σε εξοικονομήσεις αρκετών εκατοντάδων δολαρίων, ανάλογα με το δελτίο που επιλέγετε , οπότε είναι σίγουρα αξίζει να κάνετε εισόδημα από την νεαρή ηλικία σας!

Πώς να κάνετε κράτηση σε τρένα στην Ευρώπη

Εάν δεν είχατε πάει ποτέ σε αμαξοστοιχία στην Ευρώπη, μην ανησυχείτε - οι κρατήσεις και η αγορά εισιτηρίων είναι γενικά απλές και χωρίς στρες.

Αν ταξιδεύετε έξω από τη θερμότητα του καλοκαιριού, σπάνια θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων, οπότε μπορείτε να μεταβείτε στο σιδηροδρομικό σταθμό λίγες ώρες πριν την ώρα αναχώρησης και να ζητήσετε μια θέση στο τρένο.

Αν προτιμάτε ένα νυχτερινό τρένο , θα θελήσετε να κάνετε μια κράτηση εκ των προτέρων, καθώς το να πάρετε ένα κρεβάτι για να κοιμηθείτε και όχι να καθίσετε σε όρθια θέση καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού κάνει όλη τη διαφορά. Ναι, μιλώ από εμπειρία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας online με το δελτίο Eurail σας ή να αγοράσετε ένα εισιτήριο από το σιδηροδρομικό σταθμό μερικές ημέρες νωρίτερα. Οι κρατήσεις θα κοστίζουν συνήθως 3 $.

Θα περάσει το Eurail Pass μου ένα εισιτήριο Eurostar;

Όχι. Για να πάρετε το τρένο Eurostar κάτω από το αγγλικό κανάλι από το Λονδίνο στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να πάρετε ένα εισιτήριο Eurostar . Μπορείτε να πάρετε μια συμφωνία κουπονιού για ένα εισιτήριο Eurostar με το δελτίο Eurail, αν και (και υπάρχουν και άλλοι φθηνότεροι τρόποι να διασχίσετε το αγγλικό κανάλι, ειδικά με τόσους πολλούς αεροπορικούς αερομεταφορείς που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη)

Είναι ασφαλές το ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη;

Χρησιμοποιήστε την ίδια κοινή λογική σε μια ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία που κάνετε ενώ ταξιδεύετε οπουδήποτε, δηλαδή τις ίδιες προφυλάξεις ασφαλείας που παίρνετε στο σπίτι και δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Θυμηθείτε ποτέ να μην αφήσετε ποτέ το σακίδιο σας στο τραίνο ενώ βρίσκεστε έξω από το αυτοκίνητο, ειδικά αν κάποιος ξένος χειρονομεί ή σας ζητά να βγείτε έξω - είναι πιθανώς μια απάτη. Και προσπαθήστε να κρατάτε το σακίδιο σας στο βλέμμα ανά πάσα στιγμή ενώ βρίσκεστε στο τρένο. Οι κλοπές είναι σπάνιες, αλλά είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη.

Περισσότερες Συμβουλές Backpacking Europe

Εάν συσκευάζετε ένα δελτίο και μερικές προτάσεις ξενώνα, βρίσκεστε στα μισά του δρόμου για ένα σπουδαίο ταξίδι στην Ευρώπη. Διαβάστε το Backpacking Europe 101 στη συνέχεια και υπολογίστε μερικά πράγματα προτού να πάτε, όπως πώς να προετοιμαστείτε για αεροπορικά ταξίδια , πώς να αποθηκεύσετε τα μετρητά ταξιδιού , πώς να συσκευάσετε ένα σακίδιο ελαφρά και να βρείτε απαντήσεις στις 10 πιο συχνές ερωτήσεις του ξενώνα .

Απόλαυσε το ταξίδι!

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.