Γκάνα ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Δυτική Αφρική, η Γκάνα έχει κάτι για κάθε είδος ταξιδιώτη. Από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσά του μέχρι τις ιστορικές πόλεις που είναι γεμάτες με πολιτισμό Ashanti, η χώρα είναι γνωστή για την αστική της αίσθηση. ενώ τα πάρκα και τα αποθεματικά του είναι γεμάτα με εξωτική άγρια ​​φύση. Στις ακτές, οι απομονωμένες παραλίες διασκορπίζονται με οχυρά που υπενθυμίζουν τον τραγικό ρόλο της Γκάνας στο εμπόριο των σκλάβων.

Αυτή είναι μία από τις πλουσιότερες και πιο σταθερές χώρες της περιοχής - καθιστώντας την μια εξαιρετική αφετηρία για τους πρώτους επισκέπτες στην Αφρική .

Τοποθεσία:

Η Γκάνα βρίσκεται στις όχθες του Κόλπου της Γουινέας στη Δυτική Αφρική . Μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο, την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Τόγκο.

Γεωγραφία:

Με συνολική έκταση 92.098 μίλια / 238.533 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Γκάνα είναι παρόμοια σε μέγεθος με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Γκάνας είναι η Άκκρα, που βρίσκεται στη νότια όχθη της χώρας.

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του CIA World Factbook, τον Ιούλιο του 2016, η Γκάνα έχει πληθυσμό σχεδόν 27 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το Akan είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού.

Γλώσσες:

Η αγγλική είναι η επίσημη γλώσσα και η lingua franca στην Γκάνα. Ωστόσο, ομιλούνται περίπου 80 αυτόχθονες γλώσσες - από αυτές, οι διαλέκτριες Akan όπως οι Ashanti και Fante είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες.

Θρησκεία:

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο δημοφιλής θρησκεία στην Γκάνα, που αντιπροσωπεύει το 71% του πληθυσμού. Ακριβώς πάνω από το 17% των Γκαναίων προσδιορίζονται ως μουσουλμάνοι.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Γκάνας είναι το γένεμα της Γκάνας. Για ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον μετατροπέα νομισμάτων.

Κλίμα:

Χάρη στην ισημερινή θέση της, η Γκάνα έχει τροπικό κλίμα με ζεστό καιρό όλο το χρόνο.

Αν και οι θερμοκρασίες ποικίλλουν ελαφρώς ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή, μπορείτε να περιμένετε ημερήσιοι μέσοι όροι γύρω στους 85 ° F / 30 ° C. Η υγρή περίοδος διαρκεί γενικά από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο (αν και στο νότο της χώρας υπάρχουν δύο βροχερές εποχές - Μάρτιος έως Ιούνιος και Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος).

Πότε να πάτε:

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γκάνα είναι κατά την ξηρασία (Οκτώβριος έως Απρίλιος), όταν η βροχόπτωση είναι περιορισμένη και η υγρασία είναι στο χαμηλότερο σημείο της. Αυτή είναι και η εποχή του χρόνου με τα λιγότερα κουνούπια, ενώ οι μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι είναι συνήθως σε καλή κατάσταση.

Βασικά αξιοθέατα:

Cape Coast και Elmina Castles

Τα ασβεστωμένα κάστρα στο Cape Coast και Elmina είναι τα πιο εντυπωσιακά από τα υπόλοιπα σκλαβωτά οχυρά της Γκάνας. Χτίστηκαν τον 17ο και 15ο αιώνα αντίστοιχα, και οι δύο λειτουργούσαν ως σταθμοί κράτησης αφρικανών δούλων καθ 'οδόν προς την Ευρώπη και την Αμερική. Σήμερα, οι περιηγήσεις στα κάστρα και τα μουσειακά εκθέματα προσφέρουν μια συναισθηματική εικόνα σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας.

Άκκρα

Με μια φήμη ως μια από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες της Δυτικής Αφρικής, η Άκρα είναι μια πολυσύχναστη μητρόπολη γνωστή τόσο για τον παραδοσιακό της πολιτισμό όσο και για τη μουσική σκηνή, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα. Τα κορυφαία αξιοθέατα περιλαμβάνουν την πολύχρωμη αγορά Makola (εξαιρετικό μέρος για ψώνια για αναμνηστικά). και το Εθνικό Μουσείο, το σπίτι των Ashanti, γκαναϊκών και σκλάβων εμπορικών αντικειμένων.

Εθνικό Πάρκο Kakum

Βρίσκεται στη νότια Γκάνα, το Εθνικό Πάρκο Kakum προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια περιοχή από παρθένα τροπικά δάση γεμάτα με συναρπαστικά ζώα - συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων δασικών ελεφάντων και βουβάλων. Πάνω από 250 διαφορετικά είδη πτηνών έχουν καταγραφεί μέσα στο πάρκο, και υπάρχει ένας εξαιρετικός διάδρομος περβάζων που μετρά περίπου 1150 πόδια / 350 μέτρα.

Εθνικό Πάρκο Mole

Ως το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Γκάνα, το Mole είναι ο κορυφαίος προορισμός σαφάρι για να επισκεφθείτε τους λάτρεις της άγριας ζωής. Είναι το σπίτι του ελέφαντα, του βουβάλου, της λεοπάρδαλης και της σπάνιας αντιλόπης. Εάν είστε τυχεροί, μπορείτε να εντοπίσετε ένα από τα πρόσφατα εισαγόμενα λιοντάρια του πάρκου, ενώ η ζωή των πτηνών είναι επίσης φανταστική. Υπάρχουν επιλογές για σαφάρι οχήματος και πεζοπορίας υπό την επίβλεψη τοπικού οδηγού.

Να πάρει εκεί

Στην Accra, το Διεθνές Αεροδρόμιο Kotoka (ACC) είναι η κύρια πύλη της Γκάνας για ταξιδιώτες στο εξωτερικό.

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Διεθνές Αεροδρόμιο Kotoka περιλαμβάνουν Delta Airlines, British Airways, Emirates και South African Airways. Οι επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες (συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης) θα χρειαστούν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα - ελέγξτε αυτόν τον ιστότοπο για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις και τους χρόνους επεξεργασίας.

Ιατρικές απαιτήσεις

Εκτός από τη διασφάλιση ότι τα ρουτίνα εμβολίων σας είναι ενημερωμένα, θα πρέπει να εμβολιαστείτε κατά του κίτρινου πυρετού πριν ταξιδέψετε στην Γκάνα. Προφυλακτικά κατά της ελονοσίας συνιστώνται έντονα, όπως και τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Α και τον τυφοειδή. Οι γυναίκες που είναι έγκυες ή προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιός Zika είναι και αυτός ένας κίνδυνος και στη Γκάνα. Για έναν πλήρη κατάλογο των ιατρικών απαιτήσεων, ελέγξτε τον ιστότοπο του CDC.