Ομίχλη στο Φοίνιξ

Στο Φοίνιξ, δεν έχουμε πολλές ομιχλώδεις ημέρες, αλλά έχουμε μερικές. Σε ορισμένες από αυτές τις ημέρες, η ομίχλη γίνεται αρκετά σοβαρή ώστε να αποτελεί πραγματικό κίνδυνο κατά την οδήγηση. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ωρών του Φοίνικα, το σημείο δρόσου (ή το σημείο δρόσου) είναι ο δείκτης που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να προβλέψουν πότε έφτασε η καλοκαιρινή περίοδος καταιγίδας ( μουσώνων ).

Ομίχλη στο Φοίνιξ

Όταν η θερμοκρασία στο Phoenix είναι αρκετά δροσερή ώστε να βρίσκεται στη θερμοκρασία του σημείου δρόσου, η υγρασία στον αέρα συμπυκνώνεται μέχρις ότου είναι αρκετά παχύ για να γίνει ομίχλη.

Απλός!

Αλλά από πού προέρχεται αυτή η υγρασία στον αέρα του Φοίνιξ; Μετά από όλα, δεν έχουμε ένα μεγάλο σώμα νερού κοντά. Τα γεγονότα ομίχλης συμβαίνουν συχνότερα κατά τους χειμερινούς μήνες μετά την βροχή. Αυτή η βροχή παρέχει την υγρασία που δημιουργεί την ομίχλη της επόμενης πρωινής ημέρας. Ως ένα γκισέ, σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε ομίχλη το καλοκαίρι στην περιοχή Φοίνικας επειδή ο αέρας ποτέ δεν δροσίζει μέχρι το σημείο δρόσου αρκετό καιρό για να σχηματιστεί η ομίχλη.

Αν οδηγείτε και χτυπάτε ένα κομμάτι από πυκνή ομίχλη που καθιστά δύσκολη την ορατότητα, επιβραδύνετε την ταχύτητά σας και προχωρήστε χρησιμοποιώντας τις λευκές γραμμές ως οδηγό. Εάν η ορατότητα είναι τόσο κακή που δεν θέλετε να οδηγήσετε στην ομίχλη, ίσως προσπαθήσετε να κάνετε προσεκτικά το δρόμο σας από τον αυτοκινητόδρομο για να παρκάρετε σε μια ασφαλή περιοχή έως ότου ο ανελκυστήρας ομίχλης. Εάν τραβήξετε το αυτοκίνητό σας στο πλάι του δρόμου, μην αφήνετε τα φώτα σας αναμμένα. Οι οδηγοί με μικρή ή καθόλου ορατότητα πίσω από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι είστε ακόμα στο δρόμο και να σας ακολουθήσουμε.

Σκαμπίλι!

Ειδικές ευχαριστίες στην Εθνική Υπηρεσία Καιρού στο Φοίνιξ για την παροχή των λεπτομερειών!